Installatiehandleiding voor ChromeOS Flex

1: Het USB-installatieprogramma maken

Het apparaat waarop je het USB-installatieprogramma maakt, kan verschillen van het apparaat waarop je ChromeOS Flex wilt installeren. Hoe je het installatieprogramma maakt, is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.

• Chromebook-herstelprogramma (aanbevolen): Windows- of Mac-apparaat waarop de Chrome-browser is geïnstalleerd of een ChromeOS-apparaat.
  • Downloaden van Google: ChromeOS-, Windows-, Mac- of Linux-apparaat. Chrome-browser niet nodig.

Alle inhoud op de USB-drive wordt gewist.

Chromebook-herstelprogramma gebruiken

Stap 1: Chromebook-herstelprogramma installeren

1. Open de Chrome-browser op je ChromeOS-, Windows- of Mac-apparaat.
  2. Ga naar de Chrome Web Store.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Toevoegen aan Chrome.
  4. Klik op Extensie toevoegen wanneer daarom wordt gevraagd.

Het Chromebook-herstelprogramma is nu een extensie voor je Chrome-browser.

Stap 2: Zorg ervoor dat de extensie Chromebook-herstelprogramma aanstaat

1. Klik rechtsboven in het Chrome-browservenster op Extensies en danExtensies beheren.
  2. Schuif de schakelaar naast Chromebook-herstelprogramma naar rechts.
    Optioneel: Je kunt ook op Details klikken en de schakelaar naar rechts schuiven.

Nadat je de Chromebook-herstelextensie hebt aangezet, klik je in het extensievenster in de browser op de extensie om de pop-up te openen.

Stap 3: Het USB-installatieprogramma maken

1. Start de Chrome Recovery Utility-extensie in de Chrome-browser.
  2. Klik op Get started (Aan de slag).
  3. Klik op Een model uit de lijst selecteren.
  4. Zoek en klik op Google ChromeOS Flex bij Een fabrikant selecteren.
  5. Zoek en klik op ChromeOS Flex bij Een product selecteren.
    Chromebook Recovery Utility
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Plaats de USB-drive als dit wordt gevraagd.
  8. Selecteer de USB-drive in het dropdownmenu.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op Nu maken.
    Opmerking: Tijdens het proces is het normaal dat het Chromebook-herstelprogramma ongebruikelijke percentages laat zien.
  11. Als je een bericht krijgt dat het herstelmedium klaar is, verwijder je de USB-drive uit het apparaat.

Downloaden van Google

Voor ervaren beheerders die al vaker een opstartbare USB-drive hebben gemaakt met de opdrachtregeltool dd of andere hulpprogramma's van derden.

1. Download het nieuwste ChromeOS Flex-installatieprogramma op het apparaat.
  2. Gebruik de gewenste uitpaktool om het bestand uit te pakken.
  3. Plaats je USB-drive. Zorg dat je alle andere verwisselbare media verwijdert.
  4. Maak het installatieprogramma. Als je een hulpprogramma van derden gebruikt, bekijk je de productdocumentatie. Als je de opdrachtregeltool dd gebruikt op een Linux-apparaat:
    1. Open een terminal of opdrachtregel.
    2. Gebruik de opdracht om de image naar USB te schrijven:
      sudo dd if=image_name.bin of=/dev/sdN bs=4M status=progress
      • image_name.bin: de naam van het gedownloade installatiebestand.
      • /dev/sdN: de USB-drive

Volgende pagina

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.