Apparaten monitoren

Als je de werking en status van ChromeOS Flex-apparaten wilt bijhouden in de Google Beheerdersconsole, zet je rapporten aan en kies je welke typen informatie apparaten moeten rapporteren. Als je daarna contact wilt opnemen met support, kun je informatie delen over het apparaat dat een probleem veroorzaakt, zoals het GPU-model (Graphics Processing Unit), de status van de Trusted Platform Module (TPM), wifi en de bluetooth-adapter.

Rapporten aanzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Gebruikers- en apparaatrapporten.
  5. Kies welke gegevens over de huidige OS-status wordt gerapporteerd:
    1. Klik op OS-gegevens van het apparaat melden.
    2. Selecteer Aanpassen.
    3. Vink de vakjes aan naast de gegevens die je ChromeOS Flex-apparaten wilt laten melden. Google-aanbeveling:
      • OS-versiegegevens
      • OS-opstartmodus
      • OS-updatestatus
    4. Klik op Opslaan.
  6. Kies welke telemetrie-gegevens van het apparaat worden gerapporteerd:
    1. Klik op Telemetrie van het apparaat melden.
    2. Selecteer Aanpassen.
    3. Vink de vakjes aan naast de gegevens die je ChromeOS Flex-apparaten wilt laten melden. Google-aanbeveling:
      • Netwerkconfiguratie
      • Netwerkstatus
      • Activiteitsstatus van het apparaat
      • Stroomstatus
      • Opslagstatus
      • Boardstatus
      • CPU-status
      • Afbeeldingenstatus
      • Audiostatus
      • Bluetooth-status
      • Beveiligingsstatus
    4. Klik op Opslaan.