Meldingen voor Cast-mediabediening

Bedien media die op Chromecast-apparaten (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, tv's en luidsprekers met Chromecast ingebouwd) en Google Home-apparaten wordt afgespeeld rechtstreeks via meldingen voor Cast-mediabediening op Android.

Als u meldingen voor Cast-mediabediening wilt bekijken, moet uw mobiele apparaat of tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast- of Google Home-apparaat. Er wordt ook een melding weergegeven voor alle Chromecast- en Google Home-apparaten in ditzelfde wifi-netwerk.

Opmerking: U ziet geen meldingen wanneer u content van YouTube of YouTube Music cast vanaf uw telefoon.

Ondersteunde mobiele apparaten

Meldingen voor Cast-mediabediening zijn beschikbaar op apparaten met Android L (5.0) en hoger. Ze zijn niet beschikbaar op iOS-apparaten.

Ondersteunde Cast-apparaten

Er worden meldingen voor Cast-mediabediening weergegeven wanneer u media afspeelt via Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, Google Home en tv's en speakers met Chromecast ingebouwd.

Wat wordt er weergegeven in meldingen voor Cast-mediabediening?

1. De naam van het apparaat waarnaar u of iemand in hetzelfde wifi-netwerk cast.
  2. De contentprovider.
  3. Opties voor mediabediening (Onderbreken ,  Dempen , Stoppen en Instellingen ).
  4. U kunt meldingen voor Cast-mediabediening uitschakelen in Instellingen .

Meldingen voor Cast-mediabediening tijdelijk niet weergeven op uw telefoon

Als u een melding voor Cast-mediabediening tijdelijk niet wilt weergeven tijdens de huidige cast-sessie, veegt u de melding weg.
Opmerking: De melding wordt opnieuw weergegeven als u begint met het casten van content vanuit een andere app die werkt met Chromecast.

Meldingen voor Cast-mediabediening uitschakelen voor een Chromecast- of Google Home-apparaat

U kunt de meldingen voor Cast-mediabediening uitschakelen op het Chromecast- of Google Home-apparaat om te voorkomen dat anderen in uw wifi-netwerk het casten van uw media kunnen beïnvloeden.

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op Apparaten  om de beschikbare Chromecast-apparaten te bekijken.
  3. Scrol naar de apparaatkaart voor de Chromecast waarvoor u het verzenden van cast-meldingen wilt tegenhouden.
  4. Tik in de rechterbovenhoek van de apparaatkaart op het apparaatkaartmenu More menu icon.
  5. Schakel 'Laat anderen je gecaste media bedienen' onder 'Apparaatinformatie' uit

Meldingen voor Cast-mediabediening uitschakelen

Meldingen voor Cast-mediabediening permanent uitschakelen op uw telefoon:

Optie 1:

1. Tik in de melding op Instellingen
  2. Schakel 'Meldingen voor afstandsbediening weergeven' uit .

Optie 2:

1. Tik op Instellingen  .

2. Tik onder Persoonlijk op Google en vervolgens Cast-mediabediening en vervolgens schuif de schuifregelaar naar links .

3. Als u de meldingen weer wilt inschakelen, schuift u de schuifregelaar naar rechts