Luisteren naar muziek met uw Google Cast-apparaat

Bepaalde Google Play-producten en -functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Bekijk wat beschikbaar is in uw land

U kunt met Google Play en uw Google Cast-audioapparaat nog meer van uw muziek genieten door deze naar uw speakers te casten. Heeft u muziek opgeslagen op uw computer? Gebruik dan Music Manager om een volledige muziekbibliotheek samen te stellen die u kunt casten naar uw speakers of mobiele apparaat.

U moet eerst uw Google Cast-audioapparaat instellen. Daarna kunt u als volgt naar uw muziek luisteren met Google Play Muziek Google Play icon en uw Google Cast-audioapparaat Chromecast cast icon.

Muziek casten

Telefoon of tablet
  1. Maak op uw apparaat en uw Google Cast-audioapparaat verbinding met hetzelfde draadloze netwerk.
  2. Open de Google Play Muziek-app Google Play icon.
  3. Tik op het Cast-icoon Inactive cast extension .
  4. Selecteer uw Google Cast-audioapparaat in de apparaatlijst.
  5. Selecteer een nummer, album of afspeellijst.
  6. Tik op Afspelen.
Computer

Als u dit nog niet heeft gedaan, moet u Google Chrome downloaden en gebruiken om naar muziek te luisteren met uw computer en Google Cast-audioapparaat.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Download de Google Cast-extensie uit de Chrome Web Store en installeer deze (alleen eerste keer).
  3. Maak op uw computer en Google Cast-audioapparaat verbinding met hetzelfde draadloze netwerk.
  4. Ga in Chrome naar Google Play Muziek (play.google.com/music).
  5. Tik op een nummer, album of afspeellijst.
  6. Tik op Afspelen.
  7. Tik onder aan het scherm naast de afspeelknoppen op het Cast-icoon Inactive cast extension .
  8. Selecteer uw Google Cast-audioapparaat in de apparaatlijst onder 'Verbinding maken met een apparaat'.
Een voorbeeld bekijken
Cast Play Music
U kunt tijdens het afspelen het scherm van uw apparaat of computer uitschakelen om de accu te besparen. U kunt ook andere apps gebruiken op uw apparaat en andere tabbladen openen in de browser op uw computer terwijl u aan het casten bent.

Muziek uploaden met Music Manager

U kunt met Music Manager muziek vanuit elke muziekmap op uw computer (inclusief iTunes en Windows Media Player) uploaden naar Google Play en u kunt meteen uw favoriete nummers naar uw tv casten. U kunt zelfs uw iTunes-bibliotheek uploaden naar uw Android-apparaat zodat al uw muziek op één plek beschikbaar is. U hoeft geen synchronisatie uit te voeren. Bekijk meer informatie over het downloaden en installeren van Music Manager en begin met casten.

De verbinding met uw Google Cast-apparaat verbreken

• Op uw telefoon of tablet: tik op het Cast-pictogram Inactive cast extension en selecteer Casten stoppen.
  • Op uw computer: klik in de rechterbovenhoek van uw browser op het Cast-icoon Inactive cast extension en klik op Casten stoppen.

Muziekknoppen

• Op uw telefoon of tablet: U kunt de afspeelknoppen in de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon gebruiken. U heeft ook snel toegang tot uw afspeelknoppen via de meldingen van uw apparaat.
  • Op uw computer: In Google Play Muziek kunt u de afspeelknoppen onder aan het scherm gebruiken.

• Het kan een goed idee zijn om de muziekspeler geopend te houden wanneer u naar muziek luistert via het Google Cast-audioapparaat vanaf uw computer. De afspeelknoppen kunnen niet worden gebruikt nadat de muziekspeler is gesloten, de computer is uitgeschakeld of de verbinding met internet is verbroken.