Een tv met Chromecast ingebouwd instellen

Benodigdheden voor het instellen

• Een weergaveapparaat met Chromecast ingebouwd
  • Toegang tot een vrij stopcontact of een beschikbare USB-poort (geen servicepoort) op je scherm met HDMI-aansluiting.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat je het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand hebt).
  • Een geschikt Android- of iOS-apparaat of -tablet.
  • Opmerking: Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Er zijn mogelijk abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Je tv met Chromecast ingebouwd instellen vanaf:

Android-telefoon of -tablet (Android 5.0 of hoger)
  1. Zorg dat je telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je tv of scherm met Chromecast ingebouwd.
  2. Installeer de Google Home-app Google Home-app door de Google Home-app te downloaden op je Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Volg de stappen.
    • Doe het volgende als je geen stappen voor het instellen van de tv met Chromecast ingebouwd ziet:
      1. Tik linksboven in het startscherm van de Google Home-app op Toevoegen  en dan Apparaat instellen plus en dan Nieuw apparaat.
      2. Volg de resterende stappen.
  5. Het instellen is afgerond. Je bent helemaal klaar.
iOS-telefoon of -tablet (iOS 11.0 of hoger)
  1. Zorg dat je telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je tv of scherm met Chromecast ingebouwd.
  2. Installeer de Google Home-app Google Home-app door de Google Home-app te downloaden op je iOS-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
  3. Bluetooth: Als je bluetooth al hebt aangezet, kun je doorgaan naar de volgende stap.
    • Sterk aanbevolen: Als je bluetooth niet hebt ingeschakeld, vraagt de Google Home-app je om bluetooth in te schakelen om het instelproces te verbeteren. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het startscherm om bluetooth aan te zetten.
    • Als je bluetooth niet wilt aanzetten voor het instellen:
      1. Tik op Nee, bedankt.
      2. Tik op de startknop van je iPhone en dan tik op de app Instellingen en dan Wifi.
      3. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als je tv met Chromecast ingebouwd. Zoek naar ChromecastXXXX.b of iets vergelijkbaars.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app.
  5. Volg de stappen.
    • Doe het volgende als je geen stappen voor het instellen van de Chromecast ziet:
      1. Tik linksboven in het startscherm van de Google Home-app op Toevoegen  en dan Apparaat instellen plus en dan Nieuw apparaat.
      2. Volg de resterende stappen.
  6. Het instellen is afgerond. Je bent helemaal klaar.