Inbyggd Chromecast heter nu Google Cast. Läs mer.

Casta ljud från en flik – Google Cast-ljudenhet

Varför lyssna på favoritunderhållningen i mobilen när du kan dra på med en ljudenhet? Om du castar en flik i webbläsaren Chrome kan du casta det som spelas upp på datorn till en ljudenhet. Som ett första steg kontrollerar du att du har gjort alla nödvändiga konfigurationer för att använda en Google Cast-ljudenhet med Chrome.

Så här börjar du casta från Chrome
  1. Om du inte redan använder webbläsaren Chrome laddar du ned den. Om du redan använder Chrome så uppdateras den automatiskt och du behöver inte göra någonting.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av Chrome. Om något skulle vara fel kan du läsa om hur du uppdaterar Chrome.
  3. Installera tillägget Google Cast. Om tillägget Google Cast redan är installerat i webbläsaren visas en Cast-ikon i verktygsfältet i Chrome (högt upp till höger).
  4. Om du planerar att casta ljudet från en flik till en Google Cast-ljudenhet läser du om de lägsta systemkraven och kollar att datorn och nätverket har stöd för dem.

Så här börjar du casta ljud från en flik i webbläsaren Chrome
  1. Öppna fliken som du vill casta till ljudenheten.
  2. Klicka på Cast-ikonen Inactive cast extension högst upp till höger i webbläsaren Chrome.
  3. Välj den Google Cast-ljudenhet som du vill ska casta fliken. Hittar du inte enheten?
  4. När den är aktiv blir Cast-ikonen blå Active cast extension.
  5. Njut av din musik!
Vill du casta systemljudet från en bärbar eller stationär Windows-dator?
Om du har en bärbar eller stationär dator med Windows kan du casta ljudet från den (och inte bara den specifika Chrome-fliken). Så här börjar du casta systemljudet:
  1. Klicka på Cast-ikonen Inactive cast extension högst upp till höger i webbläsaren Chrome.
  2. Bredvid texten Casta den här fliken till … finns en liten rullgardinsmeny. Klicka på den för att byta källa.
  3. Välj Casta skärm/fönster
  4. Välj den Google Cast-ljudenhet du vill casta till.
  5. Välj Hela skärmen i rutan Dela skärmen.
  6. Cast-ikonen blir blå Active cast extension när den är aktiv.
  7. Njut av din musik!
Hur vet jag att något castas?

Cast-ikonen blir blå Active cast extension när den är aktiv. Det lyser också runt ikonen för fliken som castas.

Vad kan jag casta?
Du kan casta nästan allt webbinnehåll. Webbplatser med plugin-program som Silverlight, Quicktime och VLC stöds inte och kan leda till att ljudet försvinner.
Ljud och bild
Musiken från den valda fliken hörs i ljudenheterna. Obs! Det kan uppstå en viss fördröjning från att du gör något i enheten tills ljudet hörs i ljudenheten.
Hur fungerar det om min Google Cast-ljudenhet används för närvarande?
När du har öppnat menyn eller valt enhet visas en kort beskrivning av vad Google Cast-ljudenheten används till just nu. Klicka på knappen Casta den här fliken om du vill stoppa det som spelas upp och casta den aktuella fliken i stället.
Finns det några kortkommandon?
  • Du kan byta till andra flikar och/eller appar medan du castar med kortkommandot Alt + tabb (Mac: Kommando + tabb).
  • Klicka på statusfältet som visar vad som castas om du vill återgå till fliken som du började casta från.
  • Tryck på knappen för att stänga av ljudet för det som castas till ljudenheten. Obs! Det här är inte samma som ljudenhetens funktion. Om du vill höra ljudet från ljudenheten måste du aktivera ljudet i Chrome.
  • Klicka på Stopp-knappen eller stäng fliken för att sluta casta.