Audio casten vanaf een tabblad: Google Cast-audioapparaat

Waarom zou u uw favoriete entertainment beluisteren op uw telefoon, terwijl u deze ook uit uw audioapparaten kunt laten knallen? Door een Chrome-browsertabblad te casten, kunt u de afgespeelde content van uw computer naar uw audioapparaat casten. Zorg er eerst voor dat u alles heeft ingesteld om uw Google Cast-audioapparaat met Chrome te gebruiken.

Casten vanuit Chrome instellen
  1. Als u Chrome nog niet gebruikt, moet u Chrome downloaden. Als u Chrome gebruikt, hoeft u niets te doen, omdat Chrome automatisch wordt geüpdatet.
  2. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Als u problemen ondervindt, vindt u hier informatie over het downloaden van Chrome-updates.
  3. Installeer de Google Cast-extensie. Als u de Google Cast-extensie al in uw browser heeft geïnstalleerd, ziet u een Cast-icoon in de Chrome-werkbalk (in de rechterbovenhoek).
  4. Als u de audio van een tabblad naar uw Google Cast-audioapparaat wilt casten, bekijkt u de minimale systeemvereisten om er zeker van te zijn dat uw computer en netwerk hiervoor ondersteuning bieden.

De audio van een tabblad casten vanuit uw Chrome-browser
  1. Open het tabblad dat u naar uw audioapparaat wilt casten.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser op het Cast-icoon Inactive cast extension .
  3. Kies het Google Cast-audioapparaat waarmee u het tabblad wilt casten. Kunt u uw apparaat niet vinden?
  4. Het Cast-icoon wordt blauw Inactive cast extension als het actief is.
  5. Geniet van uw muziek.
Wilt u de systeemaudio van uw Windows-laptop/-desktop casten?
Met Windows-laptops/-desktops kunt u de audio van uw desktop/laptop casten (in plaats van alleen het specifieke Chrome-tabblad). Volg deze instructies om uw systeemaudio te casten:
  1. Klik in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser op het Cast-icoon Inactive cast extension .
  2. Naast 'Dit tabblad casten naar' wordt een klein dropdown-menu weergegeven. Klik op dit menu om de bronselectie te wijzigen.
  3. Kies 'Dit scherm/venster casten'.
  4. Kies het Google Cast-audioapparaat waarnaar u wilt casten.
  5. Kies 'Volledig scherm' in het dialoogvenster 'Je scherm delen'.
  6. Het Cast-icoon wordt blauw Inactive cast extension als het actief is.
  7. Geniet van uw muziek.
Hoe weet ik of het casten actief is?

Het Cast-icoon wordt blauw Inactive cast extension wanneer het casten actief is. Ook ziet u een oplichtende rand rond het pictogram van het tabblad dat wordt gecast.

Wat kan ik casten?
U kunt verreweg de meeste webcontent casten. Sites die plug-ins zoals Silverlight, QuickTime en VLC gebruiken, worden niet ondersteund. Voor dergelijke sites is het mogelijk dat u geen geluid hoort.
Audio en video
U hoort de muziek van het geselecteerde tabblad uit uw audioapparaat. Opmerking: Er kan een kleine vertraging optreden tussen het uitvoeren van een handeling op uw apparaat en het afspelen van de audio via uw audioapparaat.
Wat als mijn Google Cast-audioapparaat momenteel in gebruik is?
Als u het menu opent of het apparaat selecteert, ziet u een korte beschrijving van de huidige activiteit van het Google Cast-audioapparaat. Klik op de knop Dit tabblad casten als u wat op dat moment wordt afgespeeld, wilt beëindigen en de audio van het huidige tabblad wilt casten.
Bestaan er ook snelkoppelingen?
  • U kunt tijdens het casten overschakelen naar andere tabbladen en/of apps met de sneltoets Alt-Tab (Mac: Command-Tab).
  • Klik op het statusgedeelte van de huidige gecaste content om terug te gaan naar het tabblad waarop u bent begonnen met casten.
  • U dempt het geluid van de gecaste content uit uw audioapparaat met de knop Dempen. Opmerking: Dit verschilt van de functie voor dempen van uw audioapparaat. U moet het dempen opheffen vanuit Chrome om het geluid uit uw audioapparaat te horen.
  • Klik op de knop Stoppen of sluit het tabblad om het casten te stoppen.