Google Cast-audioapparaat gebruiken met Chrome

Wat is nog leuker dan uw favoriete gestreamde muziek, radiozenders en podcasts beluisteren via uw computer? Antwoord: content beluisteren op uw fantastische audioapparaat! U hoeft slechts enkele eenvoudige stappen uit te voeren voordat u audio kunt casten vanaf computers met Chrome. Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, kunt u muziek afspelen op uw audioapparaat vanaf vrijwel alle websites, waaronder sites die met Google Cast werken, zoals Google Play Muziek, iHeartRadio, en meer.

Casten vanuit Chrome instellen
  1. Als u Chrome nog niet gebruikt, moet u Chrome downloaden. Als u Chrome gebruikt, hoeft u niets te doen, omdat Chrome automatisch wordt geüpdatet.
  2. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Als u problemen ondervindt, vindt u hier informatie over het downloaden van Chrome-updates.
  3. Installeer de Google Cast-extensie. Als u de Google Cast-extensie al in uw browser heeft geïnstalleerd, ziet u een Cast-icoon in de Chrome-werkbalk (in de rechterbovenhoek).
  4. Als u de audio van een tabblad naar uw Google Cast-audioapparaat wilt casten, bekijkt u de minimale systeemvereisten om er zeker van te zijn dat uw computer en netwerk hiervoor ondersteuning bieden.

Casten naar uw audioapparaat
  1. Ga naar een website die u wilt beluisteren. Sommige sites bieden een voor Google Cast geoptimaliseerd gebruik, zoals Google Play Muziek
  2. Klik op het Cast-icoon in de Chrome-werkbalk (rechterbovenhoek) van uw browser. Er wordt een lijst met beschikbare Cast-apparaten weergegeven.
  3. Selecteer uw audioapparaat. Het Cast-icoon verandert van kleur om aan te geven dat de functie is geactiveerd.
  4. Selecteer uw favoriete muziek en geniet van het geluid uit uw audioapparaat.

Dat is alles. U bent er nu helemaal klaar voor. Als u meer informatie nodig heeft, raadpleegt u een van de onderstaande artikelen:

Als u problemen ondervindt, kunt u onze Tips voor het oplossen van problemen met Chromecast Audio proberen.

Meer hulp nodig? Bekijk de onderstaande gerelateerde vragen die afkomstig zijn van ons Helpforum. Opmerking: Hulp is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.