Inbyggd Chromecast heter nu Google Cast. Läs mer.

Google Cast-kompatibel webbplats eller casta ljud från flikar — Google Cast-enhet

Vissa webbplatser är Google Cast-kompatibla så att de ska ge bästa möjliga upplevelse. För närvarande är Google Play Musik, iHeartRadio, och Plex Google Cast-kompatibla, och vi lägger ständigt till fler Google Cast-kompatibla webbplatser!

Hur vet jag att en webbplats är Google Cast-kompatibel?
Cast-ikonen Inactive cast extension visas i musikspelaren på webbplatsen. Om du besöker webbplatser som inte är Google Cast-kompatibla använder du tillägget Cast för att visa ljudinnehållet med Google Cast-ljudenheten.
Fördelar med Google Cast-kompatibla webbplatser

Det finns många fördelar med att använda kontrollerna på Google Cast-kompatibla webbplatser i stället för att bara casta ljudet från fliken i fråga. Dessa inkluderar:

• Högre kvalitet: Google Cast-kompatibla webbplatser kan spela upp innehåll av hög kvalitet som passar bäst för att lyssna via ljudenheterna. Detta innebär oftast att du får högre bithastighet för ljudet eller förbättrat innehåll.
  • Batteritid och datorbelastning: Google Cast-kompatibla webbplatser spelas upp direkt på Google Cast-ljudenheten och belastar inte datorn alls. Att casta ljud från en flik kräver en hel del prestanda från datorn och det är därför som det inte stöds på alla datorer.
  • Oberoende uppspelning: När du spelar upp från en Google Cast-kompatibel webbplats kan du stänga av datorn eller stänga locket. Med projicering av flikar måste du ha datorn på när du castar.

Om du redan castar ljud från en flik när du besöker en webbplats som är Google Cast-kompatibel väljs i regel det optimerade uppspelningssättet i stället automatiskt.

För webbplatser som inte är Google Cast-kompatibla är det fortfarande användbart att casta ljud från flikar, men överallt där Cast-ikonen visas i videospelaren för en webbplats bör du välja den i första hand.