Website met Google Cast versus de audio van een tabblad casten: Google Cast-apparaat

Sommige websites zijn geschikt voor Google Cast voor een optimale entertainmentweergave. Momenteel beschikken Google Play Muziek, iHeartRadio,  en Plex over Google Cast en we voegen steeds meer websites met Google Cast toe.

Hoe weet u of een website geschikt is voor Google Cast?
Op de website wordt in de muziekspeler het Cast-icoon Inactive cast extension weergegeven. Voor websites die niet geschikt zijn voor Google Cast gebruikt u de Cast-extensie om de audiocontent via uw Google Cast-audioapparaat te beluisteren.
Voordelen van Google Cast

Op websites met Google Cast heeft het vele voordelen als u de bedieningselementen op de site gebruikt in plaats van dat u de audio van het tabblad voor die site cast. Dit zijn onder andere:

• Hogere kwaliteit: Websites met Google Cast leveren content van hoge kwaliteit die zeer geschikt is voor beluisteren via een audioapparaat. Dit betekent vaak dat u audio met een hogere bitsnelheid of betere content krijgt.
  • Accuduur en computerbelasting: Websites met Google Cast worden rechtstreeks via uw Google Cast-audioapparaat afgespeeld en belasten uw computer niet. Het casten van de audio van een tabblad vereist veel van uw computer. Daarom wordt dit niet op alle computers ondersteund.
  • Wordt zelfstandig afgespeeld: Wanneer u afspeelt vanaf een website met Google Cast, kunt u uw computer afsluiten of de klep van uw laptop sluiten. Als u een tabblad cast, moet de computer ingeschakeld blijven tijdens het casten.

Op websites met Google Cast wordt meestal automatisch geprobeerd over te schakelen van het casten van de audio van een tabblad naar een geoptimaliseerde modus als u al de audio van een tabblad cast wanneer u de site bezoekt.

De audio van een tabblad casten is nog steeds erg handig voor sites zonder Google Cast. Wanneer het Cast-icoon echter wordt weergegeven in de videospeler van een site, kunt u het beste die optie gebruiken.