Een audiogroep maken

Met Multi-room-weergave kunt u dezelfde muziek naar meerdere speakers tegelijk casten. U kunt deze functie gebruiken om in uw hele huis van uw muziek te genieten. Zodra u uw groep heeft gemaakt, zijn uw favoriete muziek en audio van apps met Cast onmiddellijk beschikbaar om te casten.

Een audiogroep maken

1. Open de Google Home-app Chromecast cast icon.
  2. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op Apparaten  om de beschikbare Chromecast Audio-apparaten te bekijken.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van de Chromecast Audio die u in een groep wilt configureren op Groep maken.
  4. De standaardnaam van de groep is Thuisgroep. Verwijder de naam en voer een nieuwe naam in om de naam van de groep te wijzigen.
  5. U ziet nu een lijst met alle beschikbare speakers, waaronder Google Home, indien beschikbaar.
  6. Tik op het vakje naast de naam van een speaker om een speaker aan een groep toe te voegen of uit een groep te verwijderen. Er wordt een vinkje in het vakje naast de naam van de speaker weergegeven om aan te geven dat deze is gekoppeld aan de groep:  Opmerking: Er moeten ten minste twee speakers worden geselecteerd om een groep te maken.
  7. Tik op Opslaan.
  8. Nadat de speakers aan de groep zijn toegevoegd, ziet u de apparaatkaart van de groep op het tabblad Apparaten. Opmerking: Het kan vijf tot tien seconden duren voordat de apparaatkaart van de groep wordt weergegeven in de Google Home-app. Tik op Speakers in groep om te zien welke speakers aan de groep zijn gekoppeld.
  9. Als de wijzigingen niet zijn aangebracht:
    1. Als geen van de speakers aan de groep is toegevoegd, ziet u de volgende foutmelding: Kan groep XX niet maken. Apparaten reageren niet. U kunt het probleem proberen op te lossen met behulp van dit artikel
    2. Als ten minste één maar niet alle speakers zijn toegevoegd, ziet u de volgende foutmelding: De groep XX is gemaakt, maar niet alle apparaten konden worden opgenomen. U kunt het probleem proberen op te lossen met behulp van dit artikel

Hier vindt u meer informatie over hoe u een audiogroep bewerkt of verwijdert

Opmerking: De functionaliteit voor het maken van Multi-room-groepen is alleen beschikbaar voor iOS en Android. Deze functie wordt niet ondersteund voor de Chrome-browser. U kunt vanuit Chrome wel naar een groep casten.