Inbyggd Chromecast heter nu Google Cast. Läs mer.

Casta ljud från Chromecast-kompatibla appar till högtalare

Många Chromecast-kompatibla appar har stöd för att casta till Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast. Det finns något för alla – streamad musik, radiokanaler, poddar och lokal uppspelning.

Upptäck Google Cast-kompatibla appar som fungerar med den ljudenhet du har, till exempel Google Play Musik, Spotify, Pandora, iHeartRadio, TuneIn Radio, DeezerRhapsody, Napster, NPROne och BeyondPod. Casta loss!

Vilka Chromecast-kompatibla appar som finns varierar beroende på land. Mer information om vilka appar som är tillgängliga i ditt land finns i Chromecast-kompatibla appar.
Innan du börjar casta
  1. Telefonen, surfplattan eller datorn måste vara ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Enheten måste finnas i samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast Audio-enheten eller högtalarna med inbyggd Chromecast.
  2. Du måste använda den senaste versionen av en Chromecast-kompatibel app. Du kan kontrollera att du använder den senaste versionen genom att besöka Google Play Butik eller Apple App Store och titta efter appuppdateringar.
Casta från Chromecast-kompatibla appar till en ljudenhet

Så här castar du till ljudenheten från en telefon eller surfplatta:

1. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  2. Klicka på Cast-knappen Inactive cast extension högst upp till höger.
  3. Välj högtalarna. Cast-knappen ändrar färg Active cast extension när anslutningen är klar.
  4. När anslutningen har upprättats kan du casta musik, radiokanaler och poddar direkt till ljudenheten.
Hitta nytt innehåll att casta

På vår webbplats finns en fullständig lista över Chromecast-kompatibla appar och tillgängligt innehåll.

Om du har två eller fler isolerade nätverk hemma kan Android-enheten byta automatiskt mellan nätverken beroende på signalstyrkan. Detta kan påverka om Cast-knappen visas eller inte i dina appar.

Om du vill undvika automatiskt nätverksbyte i Android väljer du enhetens Wi-Fi-inställningar och glömmer nätverk B så att Android-enheten förblir ansluten till samma nätverk A som Chromecast Audio-enheten eller högtalarna med inbyggd Chromecast.

Om du har problem med en Chromecast-kompatibel app kan du testa våra felsökningstips för Chromecast Audio

Mac OS och OS X är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Inc. iOS är ett registrerat varumärke som tillhör Cisco Inc. Netflix-logotypen är ett varumärke som tillhör Netflix, Inc. Netflix finns i vissa länder. Mer information hittar du på www.netflix.com.