Audio vanuit apps met Chromecast casten naar speakers

Veel apps met Chromecast ondersteunen casten naar je Chromecast Audio of speakers met Chromecast ingebouwd. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, zoals muziek streamen, radiozenders en podcasts en lokale content afspelen.

Ontdek apps met Chromecast die werken met je audioapparaat, waaronder: Google Play Muziek, Spotify, Pandora, iHeartRadio, TuneIn Radio, Deezer, Rhapsody, Napster, NPROne, BeyondPod en meer. Laten we gaan casten.

Apps die werken met Chromecast verschillen per land. Voor meer informatie over beschikbare apps in uw land gaat u naar Apps die werken met Chromecast.
Voordat je begint met casten
  1. Je mobiele apparaat, tablet of computer moet zijn verbonden met een wifi-netwerk om te kunnen werken. Het apparaat moet met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn als je Chromecast Audio of speakers met Chromecast ingebouwd.
  2. Je moet de nieuwste versie van de app met Chromecast gebruiken. Je kunt altijd nagaan of je de nieuwste versie gebruikt door naar de Google Play Store of Apple App Store te gaan en te checken of er app-updates beschikbaar zijn.
Casten vanuit apps met Chromecast naar je audioapparaat

Je kunt als volgt casten vanaf je mobiele apparaat of tablet naar je audioapparaat:

1. Open een app met Chromecast.
  2. Tik rechtsboven op het cast-icoon Inactive cast extension .
  3. Selecteer je speakers. De kleur van het Cast-icoon verandert Active cast extension, zodat je weet wanneer je verbinding hebt.
  4. Zodra je verbinding hebt, kun je muziek, radiozenders en podcasts rechtstreeks naar je audioapparaat casten.
Nieuwe content vinden om te casten

Ga naar onze website voor een volledige lijst met alle apps met Chromecast en beschikbare content.

Als er in je huis 2 of meer geïsoleerde netwerken beschikbaar zijn, kan je Android-apparaat automatisch schakelen tussen netwerken, afhankelijk van de signaalsterkte. Hierdoor kan het cast-icoon soms wel en soms niet in je apps zichtbaar zijn.

Android-gebruikers die automatisch schakelen willen voorkomen, kunnen naar de wifi-instellingen van het apparaat gaan en 'Netwerk B' vergeten om ervoor te zorgen dat het Android-apparaat is verbonden met hetzelfde 'Netwerk A' als de Chromecast Audio of speakers met Chromecast ingebouwd.

Als je problemen ondervindt met een app met Chromecast, kun je onze Tips voor het oplossen van problemen met Chromecast Audio bekijken.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Meer informatie op www.netflix.com.