Je Android-scherm casten via de Google Home-app

Bekijk content van je mobiele Android-apparaat op je tv als je je Android-scherm cast.

Deze functie is alleen beschikbaar op apparaten met Android 8.0 of hoger.

Stap 1. Aan de slag

• Zet de energiebesparingsstand of de batterijbesparing uit om te zorgen dat je Android-apparaat voldoende stroom heeft.
  • Belangrijk: Zet de microfoonrechten aan in de app Google Play-services zodat je Android-apparaat het scherm kan casten.
    1. Tik op je Android-apparaat op Instellingen Settings.
    2. Scroll omlaag en tik op Apps en dan Google Play-services en dan Rechten.
    3. Zoek naar Microfoon en dan en zet de schakelaar voor het recht aan .

Stap 2. Cast je scherm vanaf je Android-apparaat

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat is verbonden.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app
  3. Tik op Favorieten of Apparaten
  4. Houd je vinger op de tegel van het apparaat waarnaar je je scherm wilt casten.
  5. Tik op Casten  en dan Scherm casten.

Stap 3: Beëindig het casten van het scherm van je Android-apparaat

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat is verbonden.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app
  3. Tik op Favorieten of Apparaten
  4. Houd je vinger op de tegel van je apparaat en dan Mirroring stoppen .