Bättre castning av Android-skärmen

En direktanslutning upprättas mellan Android-enheten och din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast när du castar skärmen.

Alla enheter som kör Android 8.0 eller senare (för inställningar i Google Home-appen) har stöd för att casta. Obs! Vissa Android-enheter kanske inte har tillräcklig kapacitet för en optimal castningsupplevelse.

Optimal prestanda

Gör så här för optimal prestanda när du castar Android-skärmen:

1. Kontrollera att både Android-enheten och din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast är ansluta till samma trådlösa nätverksnamn (SSID).
    • Om du använder en wif-anslutning kontrollerar du att nätverksnamnet som visas på tv:n är samma som för nätverket som Android-enheten är ansluten till.
  2. Kontrollera att både Android-enheten och din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast är anslutna till ett wifi-nätverk där klientisolering är inaktiverat.
    • Klientisolering: Konfigurationen av wifi-nätverket förhindrar att enheter kommunicerar med Chromecast. Du kan lösa problemet genom att inaktivera isoleringen av åtkomstpunkten, även kallat klientisolering, på routern. Läs mer om hur du inaktiverar klientisoleringen i dokumentationen för routern.
    • Om du inte har åtkomst till routerinställningarna eller om du försöker ansluta via ett gästnätverk, hotellnätverk eller offentligt nätverk som använder klientisolering kan du inte konfigurera Chromecast-enheten.

Ljudet hackar eller dålig ljudkvalitet

Gör så här om ljudet hackar eller ljudkvaliteten är dålig när du castar Android-skärmen:
  1. Android-enheten och Chromecast-enheten bör inte vara längre än 4 meter från varandra. Din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast bör inte vara längre bort från routern än 4 meter.
  2. Chromecast-enheten och Android-enheten ska vara anslutna till samma wifi-nätverkskanal, antingen 2,4 GHz eller 5 GHz.

Låg volym

Om volymen är låg när du castar Android-skärmen ändrar du volyminställningen i Google Home-appen:

1. Ladda ned Google Home-appen (om den inte redan är installerad).
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Justera volymen genom att trycka på Media .