Microsoft Xbox-apparaten instellen en bedienen met de Assistent

Als je Microsoft Xbox-apparaten in de Google Home-app koppelt, kun je ze met je stem bedienen. Als je een Assistent-speaker of -scherm toevoegt, kun je handsfree spraakbediening gebruiken.

Ondersteunde apparaten

• Xbox One
  • Xbox One S en S All-Digital Edition
  • Xbox One X

Je Xbox in de Google Home-app koppelen

Snel instellen

Je kunt snel instellen als je een snelkoppeling op je tv hebt gevolgd en je digitale assistenten en instant-on al hebt ingeschakeld op je Xbox.

Volg deze snelkoppeling op je telefoon of tablet:

Je Xbox aan je Google-account koppelen

Als je de Google Home-app al hebt gedownload, leidt de link je naar een scherm waar je je Xbox-account aan de Home-app kunt koppelen.

1. Volg de stappen voor het koppelen van Microsoft-accounts en wijs consoles toe aan ruimten.
  2. Je Xbox is er klaar voor. Tik op Gereed.
  3. Het instellen is voltooid. Nu kun je je Xbox bedienen met je stem.

Als je de Google Home-app niet hebt gedownload, leidt de link je naar een scherm waar je dit kunt doen. Download de app en open daarna de snelkoppeling weer.

Je account handmatig koppelen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Stel je Assistent-speaker of -scherm in via de Google Home-app Google Home-app (als je dat nog niet hebt gedaan). (Optionele stap als je handsfree spraakbediening wilt gebruiken.)
  3. Stel je Xbox in volgens de instructies van de fabrikant (als je dat nog niet hebt gedaan).
  4. Stel op je Xbox de energiemodus in op instant-on en schakel digitale assistenten in.
  5. Open de Google Home-app Google Home-app. Zorg dat je de meest recente versie hebt.
  6. Tik op Apparaten Toevoegen  Werkt met Google Home Works with Google Home.
  7. Geef Xbox op in de zoekbalk selecteer Xbox.
  8. Volg de stappen voor het koppelen van Microsoft-accounts en wijs consoles toe aan ruimten.
  9. Je Xbox is er klaar voor. Tik op Gereed.
  10. Het instellen is voltooid. Nu kun je je Xbox bedienen met je stem.

Je Xbox bedienen

Dit zijn enkele eenvoudige spraakopdrachten die je kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je de naam van je console gebruikt zoals die wordt weergegeven in de Google Home-app.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
De console aan- of uitzetten. 'Schakel <naam console> in of uit.'
Een app openen. 'Start <naam van app> op <naam console>.'
Een game spelen. 'Speel <naam game> op <naam console>.'
Een gameclip opnemen tijdens het spelen. 'Neem dat op <naam console> op.'
Afspelen van media beheren.

'Pauzeer op <naam console>.'
'Hervat op <naam console>.'
'Volgende aflevering op <naam console>.'

De tv-instellingen bedienen (als je apparaatbediening hebt ingesteld op de console). 'Volume hoger op <naam console>.'
'Demp <naam console>.'
De systeeminstellingen en -functies openen. 'Open Instellingen op <naam console>.'
Je kunt ook met je stem Vrienden of Party openen.