De functies 'Rustig in slaap vallen' en 'Rustig wakker worden' gebruiken met je smartlampen

Met de functies 'Rustig in slaap vallen' en 'Rustig wakker worden' kun je je smartlampen, -schakelaars en -stekkers langzaam lichter laten maken of dimmen. Met de functie 'Rustig in slaap vallen' geef je je lampen een warme witte kleur. Daarna worden ze in 30 minuten langzaam gedimd. Met de functie 'Rustig wakker worden' worden je lampen gedurende 30 minuten steeds lichter om de zonsopgang te imiteren.

Voordat je begint

• Deze functie is beschikbaar voor alle smartlampen, -schakelaars en -stekkers die zijn ingesteld onder het apparaattype Lamp in de Google Home-app. Bekijk meer informatie over hoe je het apparaattype wijzigt. Als je apparaat geen kleur ondersteunt, worden je lampen nog steeds helderder gemaakt en gedimd.
  • Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Je smartlampen koppelen in de Google Home-app

Stel je smartlampen in via de Google Home-app door de instructies in een van deze artikelen te volgen:

Je stem gebruiken om 'Rustig in slaap vallen' en 'Rustig wakker worden' te activeren

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
'Rustig in slaap vallen' of 'Rustig wakker worden' activeren voor alle smartlampen in een kamer

'Sleep my lights' (Laat mijn lampen slapen) of 'Wake my lights' (Maak mijn lampen wakker) (als je in dezelfde kamer bent als de lampen)

'Sleep the lights in <room name>' (Laat mijn lampen in <naam kamer> slapen) of 'Wake the lights in <room name>' (Maak mijn lampen in <naam kamer> wakker) (als je in een andere kamer bent dan de lampen)

'Rustig in slaap vallen' of 'Rustig wakker worden' activeren voor één lamp 'Sleep <light name>' (Laat <naam lamp> slapen) of 'Wake <light name>' (Maak <naam lamp> wakker)
'Rustig in slaap vallen' of 'Rustig wakker worden' plannen

'Wake my lights at 6 AM' (Maak mijn lampen wakker om 06:00 uur) of 'Sleep my lights at 10 PM' (Laat mijn lampen slapen om 22:00 uur) (als je in dezelfde kamer bent als de lampen)

'Wake my lights in <room name> at 7 AM' (Maak mijn lampen in <naam kamer> wakker om 07:00 uur) of 'Sleep the lights in <room name> at 9 PM' (Laat de lampen in <naam kamer> slapen om 21:00 uur) (als je in een andere kamer bent dan de lampen)

Opmerking : Je kunt 'Rustig in slaap vallen' en 'Rustig wakker worden' maximaal 24 uur van tevoren via een spraakopdracht activeren.

'Rustig wakker worden' synchroniseren met een wekker op je speaker of scherm

'Turn on Gentle Wake Up' (Zet 'Rustig wakker worden' aan) (als je in dezelfde kamer bent als de lampen)

'Turn on Gentle Wake Up in <room name>' (Zet 'Rustig wakker worden' aan in <naam kamer>) (als je in een andere kamer bent dan de lampen)

Opmerking : Je hoeft deze opdracht maar één keer te zeggen. Als je 'Rustig wakker worden' inschakelt, worden de lampen in dezelfde kamer gesynchroniseerd met elke ochtendwekker die je daarna op hetzelfde apparaat instelt.