Bruk smartlys med Google Nest- eller Home-enheter

Kompatible smartlys

Made for Google

Made for Google-lyspærer kan konfigureres fra A til Å i Google Home-appen. Du trenger verken bro, hub eller enhetsprodusentens app.

Made for Google-lyspærer:

Fungerer med Google Assistent

Fungerer med Google Assistent-lyspærer er kompatible med Google-assistenten, men er ikke «Made for Google». For å konfigurere Fungerer med Google Assistent-lyspærer må du ha både Google Home-appen og appen til produsenten av lyspærene. Det kan også hende du trenger en bro eller hub fra produsenten av lyspærene. Finn ut hvilke Google Assistent-partnere som lager Fungerer med Google Assistent-lyspærer.

Konfigurer og koble til lyspæren

Made for Google-lyspærer

1. Koble til lyspæren i det samme rommet som Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen.
  2. Konfigurer høyttaleren eller skjermen din hvis du ikke har gjort det allerede.
  3. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  5. Velg lyspæren du vil konfigurere. Lyspæren blinker når du velger den.
  6. Hvor er denne enheten? Velg hvilket rom lyspæren er i.
    1. For å opprette et egendefinert rom, trykk på Legg til et egendefinert rom etterfulgt av skriv inn et navn for rommet etterfulgt av trykk på Neste.
  7. Bruk et unikt navn. Skriv inn navnet du vil bruke for lyspæren i talekommandoer. Vi anbefaler at du bruker kontekstbaserte navn, for eksempel «leselys» eller «taklys». Du får best resultater ved ikke å ta med romnavnet i navnet på lyset (høyttaleren eller skjermen vet allerede hvilket rom det er i).
  8. Konfigurering av smartlyset. Det kan hende lyspæren blinker noen ganger.
  9. Lyset er klart. Trykk på Ferdig.
  10. Konfigureringen er ferdig. Nå kan du kontrollere lysene med høyttaleren eller skjermen.

Fungerer med Google Assistent-lyspærer

1. Konfigurer lyspæren ved å følge veiledningen fra produsenten. Du må kanskje konfigurere en bro eller en hub (hvis du ikke har gjort det allerede).
  2. Skru inn og slå på lyspæren i det samme rommet som høyttaleren eller skjermen.
  3. Konfigurer høyttaleren eller skjermen.
  4. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  5. Trykk på Enheter   Legg til   Fungerer med Google Home Works with Google Home.
  6. Trykk på logoen til produsenten av lyspæren etterfulgt av, og følg trinnene for å fullføre konfigureringen. Du må kanskje logge på i appen fra produsenten av lyspæren. Appen hjelper deg gjennom resten av trinnene.

Kontrollér lysene med høyttaleren eller skjermen

Grunnleggende talekommandoer

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Slå lys av eller på «Slå av eller på <lysets navn>»
Demp et lys «Demp <lysets navn>»
Gjør et lys lysere «Gjør <lysets navn> lysere»
Angi lysstyrken til en bestemt prosentandel «Sett lysstyrken på <lysets navn> til 50 %»
Reduser eller øk lysstyrken med en bestemt prosentverdi

«Demp <lysets navn> med 50 %»

«Øk lysstyrken på <lysets navn> med 50 %»

Endre fargen på et lys «Bytt farge på <lysets navn> til grønn»
Slå alle lys i rommet av eller på «Slå av/på lysene i <romnavn>»
Slå alle lys av eller på «Slå av eller på alle lysene»

Bruk Google Home-appen

Åpne Google Home-appen Google Home-appen etterfulgt av trykk og hold på lyset du vil ha. Du ser kontroller for lysstyrke. Hvis lyspæren har fargealternativer, ser du også fargekontroller.

Planlegg og kontrollér flere lys med rutiner

Du kan bruke rutiner til å planlegge lysene dine og kontrollere flere lys med én talekommando.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Automatiseringer  etterfulgt av Legg til.
  3. Velg Husstand eller Personlig, og legg inn hva som skal starte rutinen, samt hvilke handlinger som skal utføres. For handlingene trykker du på Juster hjemmeenheter og velger hvilke lys du vil bruke.

Gi lyspærene kallenavn

Du kan gi hver lyspære et eget kallenavn. Dermed blir det enklere å kontrollere dem.

1. For å opprette eller endre et kallenavn, åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Navn.
  5. Skriv inn et navn etterfulgt av trykk på Lagre.

Merk: For å få best resultat er det lurt å ikke ha romnavn eller tall med i kallenavnet. Vær obs på at dette kallenavnet bare vises i Google Home-appen. Hvis du bruker appen fra produsenten av enheten, vises ikke dette kallenavnet der.

Tilordne lyspærene til et rom

Du kan gjøre det lettere å kontrollere lysene ved å tilordne dem til et rom i hjemmet ditt. Du kan opprette et nytt hjem, opprette et nytt rom eller legge til lysene i et eksisterende rom.

Merk: Alle medlemmene i hjemmet kan kontrollere alle lysene i hjemmet.

Legg til lyspæren i et eksisterende rom i det aktive hjemmet.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på brikken for lyspæren du vil legge til i et rom.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Rom etterfulgt av velg et rom etterfulgt av trykk påLagre.

Legg til lyspæren i et nytt rom i det aktive hjemmet.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på brikken for lyspæren du vil legge til i et rom.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Rom etterfulgt av rull til bunnen, og trykk på Legg til et egendefinert rom etterfulgt av skriv inn romnavnet etterfulgt av trykk på Lagre.

Legg til lyspæren i et rom i et annet hjem

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på brikken for lyspæren du vil legge til i et rom.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Hjem etterfulgt av velg et hjem etterfulgt av trykk på Neste etterfulgt av velg et rom etterfulgt av trykk på Neste.

Fjern tilknytningen mellom lysene dine og høyttaleren eller skjermen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Fjern enheten etterfulgt av Fjern.

Produktspesifikk informasjon

C by GE

Du kan koble til opptil seks C by GE-lyspærer per høyttaler eller skjerm.

Flytt C by GE-lyspærer fra C by GE-appen til Google Home-appen

Hvis du allerede har konfigurert lyspærer i C by GE-appen, kan du slette dem fra C by GE-appen og konfigurere dem i Google Home-appen.

Slå på C by GE-lysene. Lyspærene må være slått på før du fortsetter.

Slett lyspærene fra C by GE-appen. Da tilbakestilles de til fabrikkstandard. Hvis tilbakestillingen er vellykket, blinker lyspærene tre ganger. Hvis de ikke blinker, må du tilbakestille hver lyspære manuelt. Vær oppmerksom på at tilbakestillingssekvensen avhenger av lyspærenes fastvareversjon. Hvis den første tilbakestillingssekvensen ikke fungerer, har du en eldre fastvareversjon, og du må i så fall bruke den andre tilbakestillingssekvensen.

Åpne Google Home-appen Google Home-appen, og følg konfigureringssekvensen for Made for Google.

Merk: Det kan hende at lyspæren blinker den første gangen fastvaren oppdateres etter at du har konfigurert den i Google Home-appen.

Talekommandoer for fargekontroll for C-Sleep-lyspærer

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Still C-Sleep-lyspærer til «Vibrant» eller oppvåkningsfargen «Still lysene til kraftig hvit»
Still C-Sleep-lyspærer til «Active» eller hverdagsfargen «Still lysene til dus hvit»
Still C-Sleep-lyspærer til «Calm» eller sovefargen «Still lysene til stearinlys»
Endre fargetemperaturen for C-Sleep-lyspærer «Endre lysene til 2700 kelvin» (2000–7000)

Fjern tilknytningen til lyspærer fra høyttaleren eller skjermen

Merk: Du kan ikke fjerne tilknytningen til C by GE-smartlys enkeltvis. Når du fjerner én lyspære via «Fjern tilknytningen til C by GE»-prosessen, fjernes alle C by GE-lyspærene.

1. Sørg for at lyspæren(e) er slått på.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Favoritter eller Enheter
  4. Trykk og hold på brikken for C by GE-lyspæren.
  5. Trykk på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Fjern enheten etterfulgt av Fjern. (Dette fører til at alle GE-lyspærene dine fjernes. Det er foreløpig ikke mulig å fjerne C by GE-lyspærer enkeltvis.)

Hvis Google Home-appen ikke finner lyspæren din i konfigureringsprosessen

Merk: Hvis lyspærene dine ikke vises i verken Google Home-appen eller C by GE-appen, må de sannsynligvis tilbakestilles til fabrikkstandard. Det kan også hende de har en eldre fastvare, så hvis ikke den første tilbakestillingssekvensen fungerer, bør du prøve den andre.

Hvis lyspæren ikke reagerer

• Sjekk at strømuttaket er strømførende. Sjekk at bryteren på veggen er slått på.
  • Slå lyspæren av og på. Det tar opptil ett minutt fra lyspæren mottar strøm, til den kobler seg til høyttaleren eller skjermen igjen. Prøv lyset, og se om det fungerer. I så fall er du ferdig.
  • Prøv å bruke lyspæren i en annen lampe eller et annet strømuttak.
  • Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, må du kanskje tilbakestille C by GE-lyspæren til fabrikkstandard og konfigurere den på nytt.

Hvis du får feilmeldingen «Noe gikk galt»

• Signalet mellom lyspæren og skjermen eller høyttaleren er kanskje ikke sterkt nok. For å øke signalstyrken kan du prøve å plassere lyspæren og høyttaleren eller skjermen nærmere hverandre. De bør ikke være mer enn ca. 4–5 meter unna hverandre.
  • Du er kanskje ikke medlem av hjemmet lyspæren er konfigurert i.Be personen som opprettet hjemmet, om å legge deg til som medlem.
  • Andre enheter i nærheten av høyttaleren, skjermen eller C by GE-lyspærene skaper kanskje interferens. Hvis du har en Wi-Fi-ruter, trådløs telefon, mikrobølgeovn eller Bluetooth-høyttaler i nærheten, bør du prøve å flytte den lenger unna (hvis det er mulig).
  • Du har kanskje for mange C by GE-lyspærer koblet til samme høyttaler eller skjerm. Du kan legge til opptil seks lyspærer per høyttaler eller skjerm.

Hvis du fortsatt ikke klarer å løse problemet, kan du gi oss tilbakemelding om høyttalere og skjermer.

Tilbakestill C by GE-lyspærene til fabrikkstandard

1. Sørg for at alle lyspærene er slått på.
  2. Tilbakestill lyspærene til fabrikkstandard. Vær oppmerksom på at tilbakestillingssekvensen avhenger av lyspærenes fastvareversjon. Hvis du har fullført den første tilbakestillingssekvensen og lyspærene ikke blinker tre ganger, må du bruke den andre tilbakestillingssekvensen.
  3. Start høyttaleren eller skjermen du bruker til å konfigurere lyspærene, på nytt. Prøv deretter å konfigurere lyspærene på nytt i Google Home-appen.

Merk: Hvis lyspærene er koblet til C by GE-appen, kan du også tilbakestille lyspærene til fabrikkstandard ved å oppheve tilknytningen fra C by GE-appen. Lyspærene blinker tre ganger når tilknytningen oppheves fra appen. Dette bekrefter at de er tilbakestilt til fabrikkstandard.

Philips Hue

Talekommandoer for Philips Hue-scener

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Aktivér en scene (atmosfære) «Aktivér <scenenavn>» eller «Sett <scenenavn>»
«Sett <romnavn> til <scenenavn>»
Deaktiver en scene (atmosfære) «Deaktiver <scenenavn>»

Hvis du ikke kan koble Philips Hue-broen til høyttaleren eller skjermen

1. Si «Hey Google, synkroniser alle enheter».
  2. Sjekk dette på Philips Hue-broen:
    1. Er Philips Hue-broen slått på?
    2. Er broen koblet til Wi-Fi-ruteren?
    3. Lyser alle lysene på toppen av broen?
  3. Sørg for at høyttaleren eller skjermen og Philips Hue-broen er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket og den samme ruteren.
  4. Start høyttaleren eller skjermen og Philips Hue-broen på nytt.

Generell feilsøking

Sjekkliste

1. Er høyttaleren eller skjermen slått på?
  2. Er høyttaleren eller skjermen koblet til Wi-Fi-nettverket ditt?
  3. Er smartlyspærene riktig konfigurert på det samme Wi-Fi-nettverket?
  4. Bruker du de støttede talekommandoene ovenfor?
  5. Er lysene også konfigurert i appen til enhetsprodusenten? Og kan du i så fall kontrollere dem i den appen?

Fremgangsmåte for feilsøking

• Sørg for at både mobilenheten, høyttaleren eller skjermen og smartlyspærene er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket. Hvis du bruker en bro, bør du også sjekke hvilket Wi-Fi-nettverk den er tilkoblet.
  • Sørg for at mobilenheten og høyttalerne og skjermene er knyttet til den samme Google-kontoen.
    • Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google-enheten din. Hvis du ser riktig konto, trykker du på for å lukke kontovinduet. For å bytte konto, trykk på rullegardinikonet og så på en annen konto eller på Legg til en ny konto.

• For å sjekke hvilken konto som er tilknyttet høyttaleren eller skjermen, åpne Google Home-appen Google Home-appen Trykk på Favoritter eller Enheter etterfulgt av trykk og hold på brikken for enheten din etterfulgt av trykk på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Gjenkjenning og deling etterfulgt av Tilknyttede kontoer.
  • Sørg for at lyspærene er tilknyttet i Google Home-appen.
    • Åpne Google Home-appen Google Home-appen. Trykk på Favoritter eller Enheter
    • Hvis du ikke finner lysene, kan du tvinge Google Home-appen til å avslutte og prøve igjen.
    • Hvis du fortsatt ikke finner lysene, bør du konfigurere lysene på nytt i Google Home-appen.
  • Si «Hey Google, synkroniser alle enheter».
  • Gi lyspæren et nytt navn.
    • Fjern romnavnet fra navnet på lyset. Bruk for eksempel «Skrivebordslampe» i stedet for «Skrivebordslampen på soverommet».
    • Fjern tall og spesialtegn fra navnet på lyset. Bruk for eksempel «Favorittlys» i stedet for «Lys nr. 1».
    • Gi alle lyspærene unike navn. Bruk for eksempel «Leselys» og «TV-lys» i stedet for «Høyre sofalys» og «Venstre sofalys».