Chromecast visas inte i Google Home-appen

Om den mobila enheten inte hittar Chromecast-enheten när du ska konfigurera den testar du lösningarna nedan.

Första checklistan

1. Kontrollera att den mobila enheten går att ansluta direkt till samma nätverk från den aktuella platsen.
  2. Du måste vara i närheten av wifi-routern.
  3. Du måste ha en stabil wifi-anslutning där du försöker konfigurera Chromecast.
  4. Om du vill konfigurera Chromecast-enheten på en wifi-anslutning med 5 GHz måste den mobila enheten ha stöd för 5 GHz.
  5. Wifi-nätverkets namn (SSID) visas för alla.
    1. Om namnet är synligt visas det under tillgängliga nätverk på enheten där konfigureringen slutförs.
    2. Om det inte visas hoppar du till felsökningsavsnittet för dolda nätverk nedan.

Felsökning av dolda nätverk

Om du har gjort allt som står ovan och wifi-nätverket fortfarande inte visas kan du testa något av stegen nedan och se om det dyker upp. Om du fortfarande inte hittar det öppnar du Kontrollera internetanslutningen.

Steg 1. Kontrollera om nätverksnamnet (SSID) är dolt

Kontrollera om nätverket syns på andra enheter som inte är anslutna till det.

Om du inte kan se det på andra enheter är nätverksnamnet dolt. Då måste du ange SSID och lösenord manuellt i Google Home-appen under konfigureringen.

1. På konfigurationsskärmen för wifi klickar du på pilen till höger om fältet för nätverksnamn.
  2. Scrolla längst ned och tryck på Annat.
  3. Lägg till uppgifterna om wifi-nätverket.
    1. Ange wifi-nätverkets namn.
    2. Ange säkerhetsuppgifterna från ett av följande val. Om du inte har de här uppgifterna måste du logga in på routern eller kontakta internetleverantören för att hitta säkerhetsinställningarna.
      1. Inget
      2. WEP
      3. WPA
      4. WPA2
    3. Ange lösenordet.
    4. Tryck på Ange nätverk.

Steg 2. Starta om routern

Stäng av routern och slå sedan på den igen.

Obs! Oftast behöver du bara dra ur strömkabeln och sätta i den igen efter några sekunder för att starta om den.

Steg 3. Starta om Chromecast

1. Dra ur strömkabeln till Chromecast-enheten.
  2. Vänta i en minut.
  3. Sätt i strömkabeln igen.

Steg 4. Tvångsavsluta Google Home-appen och öppna den sedan igen

Stäng Google Home-appen helt och öppna den igen.

Steg 5. Testa att konfigurera Chromecast när alla enheter har startats om och du har åtkomst till internet

Tryck på Nätverksnamn för att utöka rullgardinsmenyn med tillgängliga nätverksnamn och välja ditt nätverk.

Kontrollera internetanslutningen

1. Se till att Chromecast-enheten är inom 4–6 meter från enheten som du konfigurerar den med.
  2. Se efter vilken färg LED-lampan har. Om detta inte hjälper fortsätter du med nästa steg.
    • Chromecast-enheten ska vara på och LED-lampan ska blinka vitt.
    • LED-lampans färg ska ändras när du slår av och på strömmen.
    • Du hittar mer information om vad LED-lampan visar i LED-lampan på Chromecast.
  3. Kontrollera om det står Konfigurera på tv:n. Om detta inte hjälper dig vidare fortsätter du med nästa steg.
  4. Kontrollera om andra nätverk är synliga och inom räckvidden, inklusive wifi-nätverket hemma. Om detta inte hjälper dig vidare fortsätter du med nästa steg.
  5. Kontrollera om din enhet är ansluten till internet. Om detta inte hjälper fortsätter du med nästa steg.
  6. [Endast Android-enheter] Om du använder en Android-enhet med Android Marshmallow kontrollerar du att alternativet Använd plats är aktiverat.​
  7. [Endast iPhone/iPad] Om du använder en iPhone eller iPad kontrollerar du att Bluetooth är .

Allmänna felsökningsmetoder

1. Stäng av wifi och slå på det igen på enheten som du konfigurerar med. Öppna sedan Google Home-appen på nytt.
  2. Avinstallera Google Home-appen och installera den sedan igen.
  3. Aktivera Åtkomst till lokalt nätverk för iOS-enheter
    1. Öppna Inställningar på iOS-enheten.
    2. Tryck på Bluetooth följt av aktivera Bluetooth.
    3. Scrolla ned och tryck sedan på Google Home Hem.
    4. Aktivera Lokalt nätverk.
  4. Använd en annan enhet (telefon eller surfplatta) för konfigureringen.
  5. Anslut manuellt till Chromecast-enhetens SSID (Service Set Identifier).
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Wifi följt av anslut till Chromecast-enhetens SSID.
    3. Öppna Google Home Hem
    4. Konfigurera enheten igen.
  6. Inaktivera isolering av åtkomstpunkten (AP).

Återställ standardinställningarna

Du kan återställa standardinställningarna på Chromecast på något av sätten nedan.

Obs! När du gör detta raderas din data. Åtgärden går inte att ångra.

Chromecast med Google TV

Med Chromecast Voice Remote

1. Välj din profil uppe till höger på tv-skärmen följt av Inställningar .
  2. Välj System följt av Om följt av Återställ standardinställningarna.

Med Chromecast-enheten

1. Håll knappen på baksidan av Chromecast-enheten nedtryckt medan enheten är inkopplad i tv:n och påslagen. LED-lampan ska börja blinka gult.
  2. När LED-lampan börjar lysa med fast vitt sken släpper du knappen. Då återställs Chromecast.
Chromecast (2:a generationen), Chromecast eller Chromecast Ultra

Med Google Home-appen

Obs! Det här alternativet är bara tillgängligt om du är ansluten till samma nätverk som Chromecast konfigurerades med.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Mer More menu följt av Återställ standardinställningarna följt av Återställ standardinställningarna.

Med Chromecast-enheten

Håll ned knappen på sidan av Chromecast-enheten medan enheten är inkopplad i tv:n. LED-lampan börjar blinka med brandgult ljus. Släpp knappen när LED-lampan blir vit. Då startas Chromecast-enheten om.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1:a generationen)

Med Google Home-appen

Obs! Det här alternativet är bara tillgängligt om du är ansluten till samma nätverk som Chromecast konfigurerades med.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Mer More menu följt av Återställ standardinställningarna följt av Återställ standardinställningarna.

Med Chromecast-enheten

1. Chromecast-enheten ska vara inkopplad i tv:n när du börjar. Håll ned knappen på Chromecast-enheten i minst 25 sekunder eller tills LED-lampan börjar blinka med rött sken.
  2. När LED-lampan börjar blinka med vitt sken och tv:n blir svart släpper du knappen. Då startas enheten om.
Stödet har upphört för Chromecast (1:a generationen). Det innebär att sådana enheter inte längre får programvaru- eller säkerhetsuppdateringar och att Google inte erbjuder teknisk support för dem. Användare kan märka att prestandan försämras.