Chromecastia ei löydy Google Home ‑sovelluksesta

Kokeile seuraavia ratkaisuja, jos tietokoneesi tai mobiililaitteesi ei löydä Google Homea määrityksen aikana.

Jos ongelma ilmenee määrityksen aikana

Vaihe 1. Tarkista internetyhteytesi

1. Varmista, että Chromecast on enintään 4–6 metrin päässä tietokoneesta, puhelimesta tai tabletista, jota käytät määritykseen.
  2. Tarkista LED-valon väri:
    • Chromecastin pitäisi olla päällä, kun näet valkoisen, vilkkuvan LED-valon.
    • LED-valon värin pitäisi muuttua, kun laite käynnistetään uudelleen.
  3. Lue lisätietoja LED-valon tilasta täältä. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  4. Tarkista, lukeeko TV:ssä "Määritys". Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  5. Tarkista, näkyykö muita kantama-alueella olevia verkkoja, mukaan lukien kotisi Wi-Fi-verkko. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  6. Tarkista, onko tietokoneesi tai mobiililaitteesi yhteydessä internetiin. Jos näin on, varmista että tietokone tai mobiililaite on kytketty vain Wi-Fi-verkkoon eikä Ethernet-kaapeliin. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  7. [Vain Android-laitteet] Jos käytät Android-laitetta, jonka käyttöjärjestelmänä on Android Marshmallow, varmista että sijaintipalvelut on PÄÄLLÄ.
  8. Jos mobiililaitteesi käyttöjärjestelmänä on Android Marshmallow (Android 6+), sijaintipalveluiden on oltava PÄÄLLÄ, jotta määritystä voidaan jatkaa.
  9. [Vain iPhone/iPad] Jos käytät iPhonea tai iPadia, varmista että Bluetooth on PÄÄLLÄ.

Vaihe 2. Vianetsintävaiheet

1. Sulje Google Home ‑sovellus kokonaan ja avaa se uudelleen. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  2. Kytke Wi-Fi pois päältä / päälle määrityslaitteella ja avaa sitten Google Home ‑sovellus uudelleen. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Yritä määrittää Chromecast-laite käyttämällä toista laitetta. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Tehdasasetuksien palauttaminen

Palauta Chromecastin tehdasasetukset jommallakummalla alla olevista tavoista.

Tärkeää: Tämä toiminto tyhjentää laitteen tiedot, eikä sitä voi kumota.

Chromecast-laitteella

1. Irrota Chromecast-laite virtalähteestä.
  2. Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse etusivulta Chromecast-laite, jonka haluat käynnistää uudelleen, ja napauta sitä.
  3. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Asetukset Asetukset.
  4. Valitse näytöllä Lisää Lisää.
  5. Valitse Käynnistä uudelleen.