Chromecastia ei löydy Google Home ‑sovelluksesta

Jos mobiililaitteesi ei löydä Chromecastia määrityksen aikana, kokeile alla olevia ratkaisuja.

Jos ongelma ilmenee määrityksen aikana

Vaihe 1. Tarkista internetyhteytesi

1. Varmista, että Chromecast on enintään 4–6 metrin päässä tietokoneesta, puhelimesta tai tabletista, jota käytät määritykseen.
  2. Tarkista LED-valon väri:
    • Chromecastin pitäisi olla päällä, kun näet valkoisen, vilkkuvan LED-valon.
    • LED-valon värin pitäisi muuttua, kun laite käynnistetään uudelleen.
  3. Lue lisää LED-valon tilasta täältä. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  4. Tarkista, lukeeko TV:ssä "Määritys". Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  5. Tarkista, näkyykö muita kantama-alueella olevia verkkoja, mukaan lukien kotisi Wi-Fi-verkko. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  6. Tarkista, onko tietokoneesi tai mobiililaitteesi yhteydessä internetiin. Jos näin on, varmista että tietokone tai mobiililaite on kytketty vain Wi-Fi-verkkoon eikä Ethernet-kaapeliin. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  7. [Vain Android-laitteet] Jos käytät Android-laitetta, jonka käyttöjärjestelmä on Android Marshmallow, varmista että sijaintipalvelut ovat PÄÄLLÄ.
  8. [Vain iPhone/iPad] Jos käytät iPhonea tai iPadia, varmista että Bluetooth on PÄÄLLÄ.

Vaihe 2. Vianetsintä

1. Sulje Google Home ‑sovellus kokonaan ja avaa se uudelleen. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  2. Laita määrityslaitteen Wi-Fi ensin pois päältä ja sitten takaisin päälle, ja avaa Google Home ‑sovellus sen jälkeen uudelleen. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Yritä määrittää Chromecast-laite käyttämällä toista laitetta. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Tehdasasetuksien palauttaminen

Palauta Chromecastin tehdasasetukset seuraamalla alla olevia ohjeita.

Tärkeää: Tämä toiminto tyhjentää laitteen tiedot, eikä sitä voi kumota.

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse Chromecast-laite ja sitten Asetukset .
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Käynnistä uudelleen.