Chromecastia ei löydy Google Home ‑sovelluksesta

Jos mobiililaitteesi ei löydä Chromecastia käyttöönoton aikana, kokeile alla olevia ratkaisuja.

Aluksi tarkistettavaa

1. Mobiililaite voi yhdistyä suoraan samaan verkkoon nykyisestä paikastasi.
  2. Olet lähellä Wi-Fi-reititintä.
  3. Wi-Fi-yhteys on vahva, kun yrität ottaa Chromecastia käyttöön.
  4. Jos haluat ottaa Chromecastin käyttöön 5 GHz:n Wi-Fi-yhteydellä, mobiililaitteen on tuettava 5 GHz:n yhteyttä.
  5. Wi-Fi-verkkosi lähettää nimensä (SSID) kaikille.
    1. Jos verkko lähettää nimensä muille, se näkyy käytettävissä olevien verkkojen luettelossa laitteella, jolla käyttöönottoa tehdään.
    2. Jos verkkoa ei näy, siirry alla kuvattuun piilotettujen verkkojen ongelmanratkaisuun.

Piilotettujen verkkojen ongelmanratkaisu

Jos olet kokeillut kaikkia yllä mainittuja keinoja, mutta Wi-Fi-verkkoa ei vieläkään näy, kokeile jotakin alla olevista keinoista ja tarkista sitten, näkyykö verkkoa. Jos sitä ei vieläkään löydy, siirry kohtaan Internetyhteyden tarkistaminen.

Vaihe 1. Tarkista, onko verkon nimi (SSID) piilotettu

Tarkista, näkyykö verkko muilla laitteilla, joilla ei ole verkkoyhteyttä.

Jos et näe sitä, SSID lähetetään muille, mutta se on piilotettu. Sinun täytyy lisätä SSID ja salasana manuaalisesti Google Home ‑sovelluksessa käyttöönoton aikana.

1. Napauta Wi-Fin asennusnäkymästä verkon nimen oikealla puolella olevaa nuolta.
  2. Vieritä alas asti ja valitse Muu.
  3. Lisää langatonta verkkoa varten Wi-Fin tiedot.
    1. Lisää Wi-Fi-verkon nimi.
    2. Lisää suojaustiedot yhdelle seuraavista vaihtoehdoista. Jos sinulla ei ole näitä tietoja, sinun täytyy kirjautua sisään reitittimeen tai ottaa yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi löytääksesi suojausasetukset.
      1. WEP
      2. WPA
      3. WPA2
    3. Lisää salasana.
    4. Valitse Määritä verkko.

Vaihe 2. Käynnistä reititin uudelleen

Sammuta reititin ja käynnistä se sitten uudelleen.

Huom. Useimmat reitittimet voidaan käynnistää uudelleen irrottamalla virtalähde ja liittämällä se muutaman sekunnin kuluttua uudelleen.

Vaihe 3. Käynnistä Chromecast uudelleen

1. Irrota virtajohto Chromecast-laitteesta.
  2. Odota minuutti.
  3. Kytke sitten virtajohto takaisin.

Vaihe 4. Pakota Google Home ‐sovellus sulkeutumaan ja avaa se uudelleen.

Sulje Google Home ‑sovellus kokonaan ja avaa se sitten uudelleen.

Vaihe 5. Kun kaikki laitteet ovat käynnistyneet uudelleen ja pääset internetiin, kokeile ottaa Chromecast käyttöön

Valitse Verkon nimi, niin näytölle avautuu lista, jossa näkyy saatavilla olevien verkkojen nimet. Valitse Wi-Fi-verkon nimi.

Internetyhteyden tarkistaminen

1. Varmista, että Chromecast on korkeintaan 4–6 metrin päässä laitteesta, jota käytät käyttöönotossa.
  2. Tarkista LED-valon väri. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
    • Chromecastin pitäisi olla päällä, kun näet valkoisen, vilkkuvan LED-valon.
    • LED-valon värin pitäisi muuttua, kun laite käynnistetään uudelleen.
    • Lisätietoa LED-valon tilasta saat artikkelista Chromecastin LED-valo.
  3. Tarkista, lukeeko TV:ssä "Asenna". Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  4. Tarkista, näkyykö muita alueella olevia verkkoja, myös kotisi Wi-Fi-verkko. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  5. Tarkista, onko laitteesi yhteydessä internetiin. Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  6. [Vain Android-laitteet] Jos käytät Android-laitetta, jonka käyttöjärjestelmä on Android Marshmallow, varmista että "Käytä sijaintia" on päällä.
  7. [Vain iPhone/iPad] Jos käytät iPhonea tai iPadia, varmista että Bluetooth on PÄÄLLÄ.

Yleisiä ohjeita ongelmatilanteisiin

1. Laita Wi-Fi pois päältä ja takaisin päälle käyttöönotossa käyttämälläsi laitteella ja avaa sitten Google Home ‑sovellus uudelleen.
  2. Poista Google Home ‐sovellus ja asenna se uudelleen.
  3. Laita iOS-laitteilla lähiverkkoyhteys päälle.
    1. Avaa iOS-laitteen Asetukset.
    2. Valitse Bluetooth ja sitten laita Bluetooth päälle.
    3. Vieritä alas ja valitse Google Home Home.
    4. Laita Lähiverkko päälle.
  4. Tee käyttöönotto toisella laitteella (puhelimella tai tabletilla).
  5. Yhdistä manuaalisesti Chromecastin langattoman lähiverkon tunnukseen (SSID).
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Wi-Fi ja sitten yhdistä Chromecastin SSID:hen.
    3. Avaa Google Home Home.
    4. Tee laitteen käyttöönotto uudelleen.
  6. Poista tukiaseman eristäminen käytöstä.

Tehdasasetuksten palauttaaminen

Voit palauttaa Chromecastin tehdasasetukset näillä kahdella tavalla.

Tärkeää: Tämä toiminto tyhjentää laitteen datan, eikä sitä voi kumota.

Chromecast with Google TV

Chromecast Voice Remotella

1. Valitse TV-ruudun oikeasta yläreunasta profiilisi ja sitten Asetukset .
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Tietoja ja sitten Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

1. Kun Chromecast on päällä ja liitetty televisioon, paina pitkään Chromecastin sivussa olevaa painiketta. LED-valon pitäisi alkaa vilkkua keltaisena.
  2. Kun LED-valo muuttuu tasaisen valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecastin pitäisi nollautua.
 Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast (3. sukupolvi) tai Chromecast Ultra

Google Home ‑sovelluksella

Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos käytät samaa verkkoa, jossa Chromecast otettiin käyttöön.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Lisää More menu ja sitten Palauta tehdasasetukset ja sitten Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina pitkään Chromecastin sivussa olevaa painiketta. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)

Google Home ‑sovelluksella

Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos käytät samaa verkkoa, jossa Chromecast otettiin käyttöön.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Lisää More menu ja sitten Palauta tehdasasetukset ja sitten Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

1. Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecast-laitteen takaosassa olevaa painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua punaisena.
  2. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi ja TV-ruutu tyhjenee, vapauta painike. Laite käynnistyy uudelleen.
1. sukupolven Chromecastin tuki on päättynyt, joten nämä laitteet eivät enää saa ohjelmisto- tai tietoturvapäivityksiä eikä Google tarjoa niille teknistä tukea. Käyttäjät saattavat huomata suorituskyvyn heikentyneen.