Koble til smarthjemenheter fra tredjeparter i Google Home-appen

Du kan fjernstyre smartenheter fra tredjeparter når du konfigurerer dem i Google Home-appen .

Viktig: Før du fortsetter, bør du se etter enheten din i artikkelen om konfigurering av smartenheter i Google Home-appen. Hvis du finner en link til en artikkel om enheten du har, bør du heller følge veiledningen i den aktuelle artikkelen.

Støttede smarthjemenheter

Liste over støttede smarthjemenheter fra tredjeparter

Trinn 1. Konfigurer smarthjemenheter

Med mindre du allerede har gjort det – konfigurerer smarthjemenhetene dine ved å følge veiledningen fra produsenten.

Trinn 2. Koble til smarthjemenheter i Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Enheter   Legg til   Fungerer med Google Home Works with Google Home.
  3. Velg enhetsprodusenten fra listen.
  4. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.

Administrer smarthjemenhetene

Gi enhetene kallenavn

Du kan gi egne navn til smarthjemenhetene dine.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på brikken for enheten  trykk på Innstillinger  – eller Mer More menu  trykk på Innstillinger .
  3. Trykk på Navn.
  4. Skriv inn et navn etterfulgt av trykk på Lagre.

Merk: Kallenavn er alternative måter å vise til smartenheter på i Google Home-appen. Kallenavnene du gir smartenheter i Google Home-appen, gjenspeiles ikke i appen til enhetsprodusenten.

Tilordne enhetene til rom

Du kan gjøre det lettere å kontrollere enhetene ved å tilordne dem til et rom i hjemmet ditt. Du kan opprette et nytt hjem, opprette et nytt rom eller legge til enhetene i et eksisterende rom. Hver enhet kan bare legges til i ett rom.

Merk: Alle medlemmene av hjemmet kan kontrollere alle enhetene i hjemmet.

Legg til enheten i et eksisterende rom i det aktive hjemmet.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på brikken for enheten  trykk på Innstillinger  – eller Mer More menu  trykk på Innstillinger .
  4. Trykk på Rom eller Plassering.
  5. Velg et rom, og trykk på Neste.

Legg til enheten i et nytt rom i det aktive hjemmet

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter
  3. Trykk og hold på brikken for enheten  trykk på Innstillinger  – eller Mer More menu  trykk på Innstillinger .
  4. Trykk på Rom eller Plassering.
  5. Velg et av de eksisterende rommene, eller Legg til et egendefinert rom. Trykk deretter på Neste.
    • Hvis du oppretter et egendefinert rom, skriver du inn et nytt romnavn og trykker på Neste.
    • Du kan også gi enheten et tilpasset navn når du bytter rom.

Legg til enheten i et rom i et annet hjem

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten  trykk på Innstillinger  – eller Mer More menu  trykk på Innstillinger .
  4. Trykk på Hjem.
  5. Velg hjemmet du vil flytte enheten til, og velg Neste.
  6. Trykk på Flytt enheten på sammendragssiden.
  7. Velg et rom for enheten i det nye hjemmet  Neste.

Merk: Denne handlingen fjerner enheten fra rommet i det første hjemmet. Enheten er fortsatt tilknyttet det første hjemmet, men den skal vises under «I hjemmet ditt», «Lokale enheter» eller «Tilknyttet deg» i stedet for romnavnet.

Opprett og administrer rom

Opprett et nytt rom

Du kan opprette et nytt rom for en enhet som allerede er i et rom.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3.  Trykk og hold på brikken for enheten  trykk på Innstillinger  – eller Mer More menu  trykk på Innstillinger .
  4. Trykk på Rom eller Plassering.
  5. Velg et rom under Opprett nytt, og trykk deretter på Neste.

Gi nytt navn til et rom

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Åpne Enheter, grupper og rom.
  4. Velg rommet du vil oppdatere.
  5. Trykk på Navn, og skriv inn det nye romnavnet. Trykk deretter på Lagre.

Slett et rom

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Åpne Enheter, grupper og rom.
  4. Velg rommet du vil slette.
  5. Trykk på Slett rommet.

Merk: Når du sletter et rom, fjernes alle enhetene i det. Du kan legge dem til i et annet rom.

Se etter nye enheter

Med stemmen

Slik gjør du dette: Si dette:
Synkroniser alle enheter

«Hey Google» eller «Ok Google, synkroniser enhetene mine»

Synkroniser en enhetstype

«Hey Google» eller «Ok Google, synkroniser lysene mine»

Viktig:

• Du må allerede ha konfigurert enhetene dine i partnerappen (trinn 1 ovenfor).
  • Hvis du synkroniserer flere enheter samtidig, kan det hende du får en feilmelding om tidsavbrudd.

I Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Enheter   Legg til   Fungerer med Google Home Works with Google Home.
  3. Følg trinnene for å angi kallenavn for disse enhetene og legge dem til i rom.
Koble enheter fra Google Home-appen

Merk: Du kan ikke fjerne tilknytningen til enkeltenheter med Google Home-appen. Når du fjerner tilknytningen til en tjeneste via disse trinnene, fjernes alle enhetene fra den aktuelle tjenesten. Hvis du vil fjerne tilknytningen til en enkeltenhet, må du fjerne enheten fra appen til enhetsprodusenten og deretter synkronisere enhetene dine med Google Home.

Når du fjerner tilknytningen til en enhet fra et hjem, skjer dette:

• Enheten kobles fra for alle medlemmene av hjemmet.
  • Tilknytningen til enheten fjernes fra Google-kontoen din.

Fjern tilknytningen til enheter

1. Sørg for at enhetene er slått på.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  3. Trykk på Innstillinger  og så Fungerer med Google Home Works with Google Home.
  4. Under Tilknyttede tjenester trykker du på enhetene du vil koble fra. Deretter velger du Fjern tilknytningen til kontoen.
  5. Trykk på Fjern tilknytningen for å bekrefte valget.

Kontroller smarthjemenhetene dine

Når du har koblet til smartenhetene dine i Google Home-appen, kan du kontrollere dem via Google Home-appen. Hvis du har en Assistent-kompatibel enhet, kan du også bruke talekommandoer til å kontrollere smartenhetene.

Relatert innhold

Kontroller smarthjemenheter med høyttalere eller skjermer
Støttede partnere for hjemkontroll
Kontroller smarthjemenheter med hjemmepanelet