Chromecast / Google Nest og personvern

Når du bruker Google-produkter, gir du oss tilgang til informasjon om deg. Google forplikter seg til å holde dataene dine private og trygge.

Googles personvernregler gjelder for alle Google-tjenester, inkludert Google Home-appen og Google Home- og Chromecast-enheter.

Informasjon enheten din samler inn når du velger å dele enhetsstatistikk og programstopprapporter

Her ser du hvilken informasjon som samles inn når du velger å dele enhetsstatistikk og programstopprapporter med innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din». Dette gjelder for Google Home-enheter, Chromecast-enheter, enheter med Chromecast innebygd og Google Assistent-høyttalere.

Enhetens ytelse og pålitelighet

• Avspillingskvalitet. Dette gir oss informasjon om antall ganger du bufret på nytt, og oppløsningen til avspillingen av mediastrømmer. Dette lar oss identifisere ytelsesproblemer i enten infrastrukturen vår eller systemene til mediepartnerne våre.
  • Wi-Fi-stabilitet. Dette forteller oss om stabiliteten og kvaliteten til enhetens Wi-Fi-tilkobling.
  • Kommunikasjonsfeil. Dette gir oss nyttig informasjon om hvor stabilt enheten din kommuniserer med medie- og kontrolltjenerne våre.
  • Suksessrate for konfigurering. Dette forteller oss hvor godt konfigureringsprosessen vår fungerer. I tillegg får vi diagnostikkinformasjon som hjelper oss med å forstå eventuelle feil som oppstår.
  • Suksessrate for oppdagelse. Dette forteller oss hvor godt Cast-kompatible apper kan oppdage Chomecast- og Google Home-enheter på det lokale nettverket ditt. I tillegg får vi nyttig informasjon om eventuelle feil som forårsaker problemene.
  • Tidsforsinkelse. Vi måler hvor lang tid det tar å starte medieapper, og hvor lang tid tjenerne våre bruker på å svare på forespørslene dine og gjøre det du ber om.
  • Lyd- og mikrofonstatistikk. Dette forteller oss hvor godt Smart Sound-funksjonene i Google Home fungerer. I tillegg får vi statistikk om voluminnstillinger og hvor godt mikrofonen fungerer. Google Home Hub sender ultralydpulser fra høyttaleren for å kjøre diagnostikk på mikrofonen.
  • Diagnostikk for enhetens maskinvare. Dette gir oss innsikt i minnet og prosessoren til enheten, og hvordan de påvirker enhetsytelsen.

Bruksstatistikk

• Assistent-kommunikasjon. På Google Assistent-høyttalere, for eksempel Google Home, samler vi inn hvor ofte du kommuniserer med assistenten, og hvor raskt du får svar fra tjenerne våre.
  • Interaksjoner med maskinvaren. På Google Assistent-høyttalere, for eksempel Google Home, samler vi inn informasjon om hvor mange interaksjoner du har med maskinvaren (tastetrykk og andre typer trykk). Dette gjør vi for å forstå hvordan enhetene våre brukes, og for å overvåke om de fungerer stabilt.
  • Medieøkter. Vi samler inn antall og lengden på økter med avspilling av medier og hvilke medieapper som brukes. Vi samler ikke inn det konkrete innholdet som spilles av, men tjenesteleverandøren for mediene kan gjøre det.
  • Antall ganger du starter på nytt eller tilbakestiller til fabrikkstandard. Vi teller antall ganger du starter på nytt eller tilbakestiller til fabrikkstandard, for å følge med på hvor pålitelige enhetene våre er.

Programstopprapporter

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om maskinvaremodellen og programvareversjonen til enheten din.
  • Aktive prosesser. Vi samler inn informasjon om når enheten din krasjet, hvilke systemprosesser som krasjet, og hvilke andre prosesser som var aktive på tidspunktet.

Informasjon som Google alltid samler inn

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om enhetstypen din, inkludert modellnummer og delversjon.
  • Aktiveringsdato og tilkoblingsstatus. Dette registrerer datoen da enheten din ble aktivert, og hvorvidt den er koblet til internett.

Slik brukes denne informasjonen

Vi bruker denne informasjonen til å forbedre ytelsen og påliteligheten til produktene og tjenestene våre samt tjenestene som leveres av mediepartnerne våre.

Endre personverninnstillingene dine

Slik endrer du personverninnstillingene for enheten din hvis du allerede har konfigurert den:
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på enheten du vil endre personverninnstillingene for.
  4. Øverst til høyre trykker du på InnstillingerSettings icon.
  5. Slå Send bruksstatistikk og programstopprapporter til Google påOn eller avOff
Hvilke data samler Google inn når jeg lar Google bruke programstopprapporter og bruksstatistikk til å forbedre enheten min?

Her ser du hvilke data som samles inn når du velger å dele enhetsstatistikk og programstopprapporter med innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din» i Google Home-appen.