Chromecast / Google Nest en uw privacy

Wanneer u Google-producten gebruikt, vertrouwt u ons uw gegevens toe. Google doet er alles aan om uw gegevens privé en veilig te houden.

Het privacybeleid van Google is van toepassing op alle Google-services, waaronder de Google Home-app en Google Home- en Chromecast-apparaten.

Gegevens die uw apparaat verzamelt wanneer u ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen

Hier leest u welke gegevens worden verzameld wanneer u ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen via de instelling 'Help uw apparaat te verbeteren'. Dit is van toepassing op Google Home-apparaten, Chromecast-apparaten, ingebouwde Chromecast-apparaten en Google Assistent-speakers.

Prestaties en betrouwbaarheid van het apparaat

• Afspeelkwaliteit. Hiermee ontvangen we gegevens over het aantal rebuffers en de afspeelresolutie van mediastreams, zodat we prestatieproblemen kunnen vaststellen in onze infrastructuur of in de systemen van onze mediapartners.
  • Wifi-stabiliteit. Hiermee ontvangen we gegevens over de stabiliteit en kwaliteit van de wifi-netwerkverbinding van uw apparaat.
  • Communicatiefouten. Hiermee ontvangen we nuttige gegevens over hoe betrouwbaar uw apparaat communiceert met onze media- en beheerservers.
  • Aantal voltooide configuraties. Hiermee krijgen we informatie over hoe goed ons configuratieproces werkt, samen met diagnostische gegevens om inzicht te krijgen in fouten die zich kunnen voordoen.
  • Aantal geslaagde verbindingen. Hiermee ontvangen we gegevens over hoe betrouwbaar apps die met Cast werken, zijn in het ontdekken van Chromecast- en Google Home-apparaten op uw lokale netwerk, samen met nuttige details over eventuele fouten die tot storingen kunnen leiden.
  • Wachttijd. We meten hoe lang het duurt om een media-app te starten en hoe lang het duurt voordat onze servers reageren op uw zoekopdrachten en uw verzoeken uitvoeren.
  • Gegevens over geluidskwaliteit. Hiermee ontvangen we gegevens over hoe goed Google Home Smart Sound-functies werken, samen met statistieken over volume-instellingen en de status van de microfoon.
  • Diagnostische gegevens over apparaathardware. Hiermee krijgen we inzicht in het geheugen en de CPU op het apparaat en hoe deze van invloed zijn op de apparaatprestaties.

Gebruiksstatistieken

• Assistent-interacties. Van Google Assistent-speakers, zoals Google Home, verzamelen we het aantal Assistent-interacties en hoe snel wordt gereageerd door onze servers.
  • Hardware-interacties. Van Google Assistent-speakers, zoals Google Home, verzamelen we het aantal hardware-interacties (tikken, drukken op knoppen) om inzicht te krijgen in hoe gebruikers onze apparaten gebruiken en om de betrouwbaarheid te controleren.
  • Mediasessies. We verzamelen het aantal en de lengte van media-afspeelsessies en welke media-apps worden gebruikt. We verzamelen niet de specifieke content die wordt afgespeeld, maar de aanbieder van mediadiensten kan dit wel doen.
  • Opnieuw opstarten en terugzetten naar fabrieksinstellingen. We tellen hoe vaak opnieuw wordt opgestart en hoe vaak het apparaat wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen om de betrouwbaarheid van onze apparaten te controleren.

Crashrapporten

• Apparaatkenmerken. We verzamelen basisgegevens over het model en de softwareversie van uw apparaat.
  • Actief uitgevoerde processen. We verzamelen informatie over wanneer uw apparaat is gecrasht, welk systeemproces is gecrasht en welke andere processen actief waren op dat moment.

Gegevens die Google altijd verzamelt

• Apparaatkenmerken. We verzamelen basisgegevens over uw apparaat, waaronder het modelnummer en de buildversie.
  • Activeringsdatum en verbindingsstatus. Hiermee wordt de datum vastgelegd waarop uw apparaat is geactiveerd en of het is verbonden met internet.

Hoe deze gegevens worden gebruikt

We gebruiken deze gegevens om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren van onze producten en services, evenals van de services die door onze mediapartners worden geleverd.

Uw privacyinstellingen wijzigen

U kunt uw privacyinstellingen voor een apparaat na de eerste configuratie als volgt wijzigen:
  1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op Apparaten Devices om beschikbare Google Home-apparaten te bekijken.
  4. Scroll naar de apparaatkaart voor het apparaat waarvan u de privacyinstellingen wilt wijzigen.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van de apparaatkaart op het apparaatkaartmenu More menuen danInstellingen en dan Privacy.
  6. Update de privacyinstellingen.
Welke gegevens verzamelt Google wanneer ik Google toestemming geef om crashrapporten en gebruiksstatistieken te gebruiken om mijn apparaat te verbeteren?

Deze gegevens worden verzameld wanneer u ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen via de instelling 'Help uw apparaat te verbeteren' in de Google Home-app.