Chromecast tai Google Nest ja tietosuoja

Kun käytät Googlen tuotteita, luotat, että käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Google on sitoutunut suojaamaan dataasi ja sen yksityisyyttä.

Googlen tietosuojakäytäntö koskee kaikkia Googlen palveluja, myös Google Home ‑sovellusta sekä Google Home- ja Chromecast-laitteita.

Laitteen tilastotietoihin ja virheraportteihin kerättävä sisältö

Keräämme alla lueteltuja tietoja, kun otat käyttökokemuksen parannusasetuksen käyttöön ja kytket laitteen tilastotietojen ja virheraporttien jakamisen päälle sen kautta. Tämä koskee Google Home ‑laitteita, Chromecast-laitteita, Chromecast Built-In ‑laitteita ja Google Assistant ‑kaiuttimia.

Laitteen toiminta ja luotettavuus

• Toiston laatu: Tämä kertoo meille, kuinka usein striimattavaa mediasisältöä uudelleenpuskuroidaan ja mitä resoluutiota se käyttää. Näin voimme löytää omassa infrastruktuurissamme ja mediakumppaniemme järjestelmissä olevia suorituskykyongelmia.
  • Wi-Fi-yhteyden vakaus: Tämä antaa meille tietoja laitteesi Wi-Fi-yhteyden vakaudesta ja laadusta.
  • Yhteysvirheet: Tämä antaa meille hyödyllisiä tietoja siitä, kuinka luotettava yhteys laitteesi ja media- ja ohjauspalvelimiemme välillä on.
  • Määritysten onnistumisprosentti: Tämä antaa meille määritysprosessimme toimintaan liittyvän datan lisäksi diagnostiikkatietoja, joiden avulla voimme selvittää mahdollisten virheiden syitä.
  • Löytämisten onnistumisprosentti: Tämä kertoo meille, kuinka luotettavasti Cast-yhteensopivat sovellukset löytävät paikallisessa verkossasi olevia Chromecast- ja Google Home ‑laitteita. Lisäksi tämä antaa meille hyödyllisiä tietoja mahdollisten ongelmien taustalla olevista virheistä.
  • Viive: Mittaamme, kuinka kauan mediasovelluksen käynnistymisessä kestää ja kuinka nopeasti palvelimemme vastaavat kyselyihisi ja toteuttavat pyyntösi.
  • Äänenlaadun tiedot: Tämä kertoo meille, miten hyvin Google Homen älykkäät äänentoisto-ominaisuudet toimivat. Lisäksi tämä antaa meille äänenvoimakkuusasetuksiin ja mikrofonin kuntoon liittyviä tilastotietoja.
  • Laitteiston diagnostiikkatiedot: Tämä antaa meille tietoja laitteen muistista ja prosessorista sekä niiden vaikutuksesta laitteen toimintaan.

Käyttötilastot

• Assistantin käyttö: Kun käytät Google Homea tai muita Google Assistant ‑kaiuttimia, keräämme Assistantin käyttökertojen lukumäärän sekä tietoja siitä, kuinka nopeasti palvelimemme vastaavat pyyntöihisi.
  • Laitteiston käyttö: Kun käytät Google Homea tai muita Google Assistant ‑kaiuttimia, keräämme laitteiston käyttökertojen lukumäärän (painikkeiden napautukset ja painallukset). Tämä auttaa meitä ymmärtämään, miten laitteitamme käytetään, ja seuraamaan niiden luotettavuutta.
  • Mediasisällön toistokerrat: Keräämme tietoja mediasisällön toistokertojen lukumäärästä ja pituudesta sekä toistoon käytetyistä sovelluksista. Vaikka emme kerää tietoja toistettavasta sisällöstä, mediapalvelun tarjoaja voi tehdä niin.
  • Uudelleenkäynnistykset ja tehdasasetusten palautukset: Seuraamme laitteidemme luotettavuutta keräämällä uudelleenkäynnistysten ja tehdasasetusten palautusten lukumäärän.

Virheraportit

• Laitteen attribuutit: Keräämme perustietoja laitteesi mallista ja käyttöjärjestelmäversiosta.
  • Aktiiviset prosessit: Keräämme tietoja laitteen toiminnasta kaatumishetkellä, kaatuneesta järjestelmäprosessista sekä muista samaan aikaan aktiivisena olleista prosesseista.

Googlen aina keräämät tiedot

• Laitteen attribuutit: Keräämme perustietoja laitteestasi, kuten sen mallinumeron ja koontiversion.
  • Aktivointipäivä ja yhteyden tila: Tämä kertoo meille, milloin laitteesi aktivoitiin ja onko se parhaillaan yhteydessä internetiin.

Tietojen käyttö

Parannamme näiden tietojen avulla sekä omien tuotteidemme että mediakumppaniemme tarjoamien palvelujen toimintaa ja luotettavuutta.

Tietosuoja-asetusten muuttaminen

Näin voit muuttaa laitteen tietosuoja-asetuksia ensimmäisen määrityksen jälkeen:
  1. Tarkista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Google Home ‑laite.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Google Home ‑laitteet.
  4. Vieritä alaspäin, kunnes löydät sen laitteen kortin, jonka tietosuoja-asetuksia haluat muuttaa.
  5. Valitse kortin oikeasta yläkulmasta laitekorttivalikko More menu ja sitten Asetukset ja sitten Tietosuoja.
  6. Päivitä tietosuoja-asetukset.
Mitä tietoja Google kerää, kun annan Googlelle luvan käyttää virheraportteja ja käyttötilastoja laitteeni käyttökokemuksen parantamiseen?

Keräämme näitä tietoja, kun otat käyttökokemuksen parannusasetuksen käyttöön Google Home ‑sovelluksesta ja kytket laitteen tilastotietojen ja virheraporttien jakamisen päälle sen kautta.