Tända julgranen med en högtalare eller skärm

Är du trött på att leta under granen efter kontakten till ljusslingan och eluttaget? Med en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home och ett kompatibelt smart eluttag kan du tända julgransljusen med hjälp av rösten.

Detta behövs

Steg 1. Konfigurera enheten

Läs mer om hur du konfigurerar högtalare eller skärm.

Steg 2. Konfigurera ett kompatibelt smart eluttag

Konfigurera det smarta eluttaget.

Viktigt! Ge den smarta kontakten ett namn, till exempel ”Julgran” i appen för kontakten.

Steg 3. Anslut högtalaren eller skärmen till en kompatibel smart kontakt

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Enheter   Lägg till   Fungerar med Google Home Works with Google Home.
  3. Tryck på tjänsten för det smarta eluttaget och följ anvisningarna.
  4. När parkopplingen är klar går du tillbaka genom att trycka på Tillbaka  Tillbaka.
  5. Tryck länge på rutan för enheten på startskärmen i Google Home-appen.
  6. Tryck på Inställningar Settings icon uppe till höger Namn skriv Julgranen Spara.

Steg 4. Koppla julgransljusen till ett kompatibelt smart eluttag

Steg 5. Tänd eller släck julgransljusen med hjälp av rösten

• Tänd ljusen genom att säga ”Hej Google, tänd julgranen.”
  • Släck ljusen genom att säga ”Hej Google, släck julgranen.”

Åtgärda ett problem

Det går inte att ansluta till Wemo-appen

Om det inte går att ansluta till Wemo-appen inaktiverar du Wi-Fi-genomsökning och Bluetooth.

Om du använder en iOS-enhet:

1. Wi-Fi: Öppna Inställningar följt av Wi-Fi följt av inaktivera Fråga om anslutning.
  2. Bluetooth: Öppna Inställningar följt av Bluetooth följt av inaktivera Bluetooth.

Om du använder en Android-enhet:

Obs! Stegen skiljer sig åt beroende på Android-version.

Öppna Inställningar följt av Plats följt av Avancerade inställningar följt av inaktivera Bluetooth-sökning och Wi-Fi-genomsökning

eller

Öppna Inställningar följt av Plats följt av Platssökning med Wi‑Fi och Bluetooth följt av inaktivera Bluetooth-sökning och Wi-Fi-genomsökning.

Kontakta Wemos support om du behöver hjälp.