Yhdistä uudelleen ‑virheen korjaaminen

Jos näet TV-ruudulla Yhdistä uudelleen ‑virheilmoituksen, kyseessä voi olla jokin alla mainituista virheistä. Hae seuraavista näkemääsi virheilmoitusta vastaava ilmoitus, niin näet ohjeita virheen korjaamiseen.

Virhevaihtoehdot

Virhe 1: Yhdistä uudelleen. Chromecast XYZ ei löydä Wi-Fi-verkkoa NAME.

Jos näytöllä lukee "Yhdistä uudelleen. Chromecast XYZ ei löydä Wi-Fi-verkkoa NAME", suorita seuraavat vianetsintävaiheet:

Reconnect me

Vianetsintäohjeet:

Vaihe 1: Internetyhteyden tarkistaminen

1. Onko Wi-Fi-verkko käytettävissä ja voivatko muut laitteet (esim. puhelin, tabletti, pöytäkone tai kannettava tietokone) muodostaa sen kautta yhteyden internetiin?
    1. Jos muut laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon mutta Chromecast ei toimi, siirry suoraan vaiheeseen 2.
    2. Jos mikään muu laite ei voi muodostaa internetyhteyttä Wi-Fi-verkon avulla, käynnistä reititin uudelleen.
      1. Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen irrottamalla virtajohto ja liittämällä se takaisin kahden minuutin päästä.
      2. Odota, että reitittimen valot ovat kokonaan sammuneet, ennen kuin liität sen takaisin virtalähteeseen. Joissakin reitittimissä on vara-akku tai ‑paristot. Irrota myös tämä varavirtalähde, jotta reititin on varmasti täysin sammunut.
      3. Kun kaikki reitittimen merkkivalot palavat taas ja näet verkon nimen puhelimen tai tietokoneen Wi-Fi-asetuksissa, tarkista, saako Chromecast nyt yhteyden Wi-Fi-verkkoon.
      4. Toimi reitittimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen seuraavasti:
  • Jos saat yhteyden verkkoon ja reitittimen uudelleenkäynnistys korjasi ongelman, ohita loput vaiheet.

TAI

• Jos saat yhteyden verkkoon, mutta ongelma ei ratkennut, kokeile vaiheen 2 lisäkeinoja.

TAI

• Jos käynnistit reitittimen uudelleen, mutta Wi-Fi-verkko ei vieläkään toimi kaikilla laitteilla, internetyhteydessä voi olla häiriö. Ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaan (ISP) ja kysy, onko verkkoasetuksiasi muutettu hiljattain.

Vaihe 2: Onko reitittimen sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut?

Onko reitittimen nimi, sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut äskettäin?

Jos ei ole, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Jos on:

1. Jos laitteen tila Home-sovelluksen laiteluettelossa on Vaatii määrityksen, määritä laite näiden ohjeiden mukaisesti.
  2.  Jos laite näkyy Home-sovelluksen laiteluettelossa, vaihda Chromecastin Wi-Fi-verkko näiden ohjeiden mukaisesti.

Vaihe 3: Onko Chromecast-laite korkeintaan 4–6 metrin etäisyydellä määrityslaitteesta ja Wi-Fi-reitittimestä?

Chromecast-laite saa olla korkeintaan noin neljän metrin etäisyydellä määritykseen käytettävästä puhelimesta, tabletista, kannettavasta tietokoneesta tai muusta laitteesta ja samalla etäisyydellä Wi-Fi-reitittimestä. Näin varmistetaan, että Wi-Fi-yhteys on mahdollisimman vahva.

Jos laitteet eivät ole lähellä toisiaan, siirrä ne lähemmäksi toisiaan.

TAI

Jos lähemmäs siirtäminen ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen ja käynnistä Chromecast-laite uudelleen.

Vaihe 4: Chromecast-laitteen uudelleenkäynnistys

Käynnistä Chromecast-laite uudelleen toisella näistä vaihtoehdoista:

Vaihtoehto 1: Google Home ‑sovelluksella

1. Tarkista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecast-laitteen kanssa.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  4. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka haluat käynnistää uudelleen. Valitse sitten Asetukset.
  5. Kosketa Laiteasetukset-sivun oikeasta yläkulmasta Lisää-painiketta More ja valitse Käynnistä uudelleen.

Vaihtoehto 2: Chromecast-laitteella

1. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  2.  Odota noin minuutin ajan.
  3.  Kytke virtajohto takaisin.

Huom. Chromecast ei käynnisty uudelleen, jos irrotat vain sen johdon television HDMI-portista. Laitteen uudelleenkäynnistys edellyttää virtajohdon irrottamista.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 5: HDMI-jatkojohdon käyttö (jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast)

Jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast-laite, käytä sen pakkauksessa tullutta HDMI-jatkojohtoa. Jatkojohto voi auttaa vähentämään Wi-Fi-signaalin häiriöitä.
  1. Irrota Chromecast-laite HDMI-portista.
  2. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  3. Liitä HDMI-jatkojohto Chromecast-laitteeseen.
  4. Liitä HDMI-jatkojohto television vapaaseen HDMI-porttiin.
  5. Kytke Chromecast-laitteen virtajohto takaisin.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 6: Tehdasasetusten palauttaminen

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecastin painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua, TV-näyttö tyhjenee ja uudelleenkäynnistys alkaa.

Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast ja Chromecast Ultra:

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

Tehdasasetusten palauttaminen jälkeen näytöllä pitäisi taas lukea Määritä minut. Määritä laite uudelleen.

Virhe 2: Yhdistä uudelleen. Chromecast XYZ ei voi yhdistää Wi-Fi-verkkoon NAME

Jos näytöllä lukee "Yhdistä uudelleen. Chromecast XYZ ei voi yhdistää Wi-Fi-verkkoon NAME", suorita seuraavat vianetsintävaiheet:
Reconnect me

Vianetsintäohjeet:

Vaihe 1: Internetyhteyden tarkistaminen

1. Onko Wi-Fi-verkko käytettävissä ja voivatko muut laitteet (esim. puhelin, tabletti, pöytäkone tai kannettava tietokone) muodostaa sen kautta yhteyden internetiin?
    1. Jos muut laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon mutta Chromecast ei toimi, siirry suoraan vaiheeseen 2.
    2. Jos mikään muu laite ei voi muodostaa internetyhteyttä Wi-Fi-verkon avulla, käynnistä reititin uudelleen.
      1. Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen irrottamalla virtajohto ja liittämällä se takaisin kahden minuutin päästä.
      2. Odota, että reitittimen valot ovat kokonaan sammuneet, ennen kuin liität sen takaisin virtalähteeseen. Joissakin reitittimissä on vara-akku tai ‑paristot. Irrota myös tämä varavirtalähde, jotta reititin on varmasti täysin sammunut.
      3. Kun kaikki reitittimen merkkivalot palavat taas ja näet verkon nimen puhelimen tai tietokoneen Wi-Fi-asetuksissa, tarkista, saako Chromecast nyt yhteyden Wi-Fi-verkkoon.
      4. Toimi reitittimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen seuraavasti:
  • Jos saat yhteyden verkkoon ja reitittimen uudelleenkäynnistys korjasi ongelman, ohita loput vaiheet.

TAI

• Jos saat yhteyden verkkoon, mutta ongelma ei ratkennut, kokeile vaiheen 2 lisäkeinoja.

TAI

• Jos käynnistit reitittimen uudelleen, mutta Wi-Fi-verkko ei vieläkään toimi kaikilla laitteilla, internetyhteydessä voi olla häiriö. Ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaan (ISP) ja kysy, onko verkkoasetuksiasi muutettu hiljattain.

Vaihe 2: Onko reitittimen sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut?

Onko reitittimen nimi, sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut äskettäin?

Jos ei ole, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Jos on:

1. Jos laitteen tila Home-sovelluksen laiteluettelossa on Vaatii määrityksen, määritä laite näiden ohjeiden mukaisesti.
  2.  Jos laite näkyy Home-sovelluksen laiteluettelossa, vaihda Chromecastin Wi-Fi-verkko näiden ohjeiden mukaisesti.

Vaihe 3: Onko Chromecast-laite korkeintaan 4–6 metrin etäisyydellä määrityslaitteesta ja Wi-Fi-reitittimestä?

Chromecast-laite saa olla korkeintaan noin neljän metrin etäisyydellä määritykseen käytettävästä puhelimesta, tabletista, kannettavasta tietokoneesta tai muusta laitteesta ja samalla etäisyydellä Wi-Fi-reitittimestä. Näin varmistetaan, että Wi-Fi-yhteys on mahdollisimman vahva.

Jos laitteet eivät ole lähellä toisiaan, siirrä ne lähemmäksi toisiaan.

TAI

Jos lähemmäs siirtäminen ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen ja käynnistä Chromecast-laite uudelleen.

Vaihe 4: Chromecast-laitteen uudelleenkäynnistys

Käynnistä Chromecast-laite uudelleen toisella näistä vaihtoehdoista:

Vaihtoehto 1: Google Home ‑sovelluksella

1. Tarkista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecast-laitteen kanssa.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  4. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka haluat käynnistää uudelleen. Valitse sitten Asetukset.
  5. Kosketa Laiteasetukset-sivun oikeasta yläkulmasta Lisää-painiketta More ja valitse Käynnistä uudelleen.

Vaihtoehto 2: Chromecast-laitteella

1. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  2.  Odota noin minuutin ajan.
  3.  Kytke virtajohto takaisin.

Huom. Chromecast ei käynnisty uudelleen, jos irrotat vain sen johdon television HDMI-portista. Laitteen uudelleenkäynnistys edellyttää virtajohdon irrottamista.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 5: HDMI-jatkojohdon käyttö (jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast)

Jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast-laite, käytä sen pakkauksessa tullutta HDMI-jatkojohtoa. Jatkojohto voi auttaa vähentämään Wi-Fi-signaalin häiriöitä.
  1. Irrota Chromecast-laite HDMI-portista.
  2. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  3. Liitä HDMI-jatkojohto Chromecast-laitteeseen.
  4. Liitä HDMI-jatkojohto television vapaaseen HDMI-porttiin.
  5. Kytke Chromecast-laitteen virtajohto takaisin.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 6: Tehdasasetusten palauttaminen

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecastin painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua, TV-näyttö tyhjenee ja uudelleenkäynnistys alkaa.

Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast ja Chromecast Ultra:

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

Tehdasasetusten palauttaminen jälkeen näytöllä pitäisi taas lukea Määritä minut. Määritä laite uudelleen.

Virhe 3: Yhdistä uudelleen: Reititinvirheestä johtuva ongelma yhdistettäessä verkkoon NAME

Jos näet näytöllä viestin "Yhdistä uudelleen: Reititinvirheestä johtuva ongelma yhdistettäessä verkkoon NAME", suorita seuraavat vianetsintävaiheet:
Reconnect me

Vianetsintäohjeet:

Vaihe 1: Internetyhteyden tarkistaminen

1. Onko Wi-Fi-verkko käytettävissä ja voivatko muut laitteet (esim. puhelin, tabletti, pöytäkone tai kannettava tietokone) muodostaa sen kautta yhteyden internetiin?
    1. Jos muut laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon mutta Chromecast ei toimi, siirry suoraan vaiheeseen 2.
    2. Jos mikään muu laite ei voi muodostaa internetyhteyttä Wi-Fi-verkon avulla, käynnistä reititin uudelleen.
      1. Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen irrottamalla virtajohto ja liittämällä se takaisin kahden minuutin päästä.
      2. Odota, että reitittimen valot ovat kokonaan sammuneet, ennen kuin liität sen takaisin virtalähteeseen. Joissakin reitittimissä on vara-akku tai ‑paristot. Irrota myös tämä varavirtalähde, jotta reititin on varmasti täysin sammunut.
      3. Kun kaikki reitittimen merkkivalot palavat taas ja näet verkon nimen puhelimen tai tietokoneen Wi-Fi-asetuksissa, tarkista, saako Chromecast nyt yhteyden Wi-Fi-verkkoon.
      4. Toimi reitittimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen seuraavasti:
  • Jos saat yhteyden verkkoon ja reitittimen uudelleenkäynnistys korjasi ongelman, ohita loput vaiheet.

TAI

• Jos saat yhteyden verkkoon, mutta ongelma ei ratkennut, kokeile vaiheen 2 lisäkeinoja.

TAI

• Jos käynnistit reitittimen uudelleen, mutta Wi-Fi-verkko ei vieläkään toimi kaikilla laitteilla, internetyhteydessä voi olla häiriö. Ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaan (ISP) ja kysy, onko verkkoasetuksiasi muutettu hiljattain.

Vaihe 2: Onko reitittimen sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut?

Onko reitittimen nimi, sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut äskettäin?

Jos ei ole, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Jos on:

1. Jos laitteen tila Home-sovelluksen laiteluettelossa on Vaatii määrityksen, määritä laite näiden ohjeiden mukaisesti.
  2.  Jos laite näkyy Home-sovelluksen laiteluettelossa, vaihda Chromecastin Wi-Fi-verkko näiden ohjeiden mukaisesti.

Vaihe 3: Onko Chromecast-laite korkeintaan 4–6 metrin etäisyydellä määrityslaitteesta ja Wi-Fi-reitittimestä?

Chromecast-laite saa olla korkeintaan noin neljän metrin etäisyydellä määritykseen käytettävästä puhelimesta, tabletista, kannettavasta tietokoneesta tai muusta laitteesta ja samalla etäisyydellä Wi-Fi-reitittimestä. Näin varmistetaan, että Wi-Fi-yhteys on mahdollisimman vahva.

Jos laitteet eivät ole lähellä toisiaan, siirrä ne lähemmäksi toisiaan.

TAI

Jos lähemmäs siirtäminen ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen ja käynnistä Chromecast-laite uudelleen.

Vaihe 4: Chromecast-laitteen uudelleenkäynnistys

Käynnistä Chromecast-laite uudelleen toisella näistä vaihtoehdoista:

Vaihtoehto 1: Google Home ‑sovelluksella

1. Tarkista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecast-laitteen kanssa.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  4. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka haluat käynnistää uudelleen. Valitse sitten Asetukset.
  5. Kosketa Laiteasetukset-sivun oikeasta yläkulmasta Lisää-painiketta More ja valitse Käynnistä uudelleen.

Vaihtoehto 2: Chromecast-laitteella

1. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  2.  Odota noin minuutin ajan.
  3.  Kytke virtajohto takaisin.

Huom. Chromecast ei käynnisty uudelleen, jos irrotat vain sen johdon television HDMI-portista. Laitteen uudelleenkäynnistys edellyttää virtajohdon irrottamista.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 5: HDMI-jatkojohdon käyttö (jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast)

Jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast-laite, käytä sen pakkauksessa tullutta HDMI-jatkojohtoa. Jatkojohto voi auttaa vähentämään Wi-Fi-signaalin häiriöitä.
  1. Irrota Chromecast-laite HDMI-portista.
  2. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  3. Liitä HDMI-jatkojohto Chromecast-laitteeseen.
  4. Liitä HDMI-jatkojohto television vapaaseen HDMI-porttiin.
  5. Kytke Chromecast-laitteen virtajohto takaisin.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 6: Tehdasasetusten palauttaminen

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecastin painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua, TV-näyttö tyhjenee ja uudelleenkäynnistys alkaa.

Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast ja Chromecast Ultra:

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

Tehdasasetusten palauttaminen jälkeen näytöllä pitäisi taas lukea Määritä minut. Määritä laite uudelleen.

Virhe 4: Yhdistä uudelleen: Chromecast XYZ on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon NAME, mutta ei saa yhteyttä internetiin

Jos näet näytöllä viestin "Yhdistä uudelleen: Chromecast XYZ on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon NAME, mutta ei saa yhteyttä internetiin", suorita seuraavat vianetsintävaiheet:
Reconnect me

Vianetsintäohjeet

Vaihe 1: Internetyhteyden tarkistaminen

1. Onko Wi-Fi-verkko käytettävissä ja voivatko muut laitteet (esim. puhelin, tabletti, pöytäkone tai kannettava tietokone) muodostaa sen kautta yhteyden internetiin?
    1. Jos muut laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon mutta Chromecast ei toimi, siirry suoraan vaiheeseen 2.
    2. Jos mikään muu laite ei voi muodostaa internetyhteyttä Wi-Fi-verkon avulla, käynnistä reititin uudelleen.
      1. Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen irrottamalla virtajohto ja liittämällä se takaisin kahden minuutin päästä.
      2. Odota, että reitittimen valot ovat kokonaan sammuneet, ennen kuin liität sen takaisin virtalähteeseen. Joissakin reitittimissä on vara-akku tai ‑paristot. Irrota myös tämä varavirtalähde, jotta reititin on varmasti täysin sammunut.
      3. Kun kaikki reitittimen merkkivalot palavat taas ja näet verkon nimen puhelimen tai tietokoneen Wi-Fi-asetuksissa, tarkista, saako Chromecast nyt yhteyden Wi-Fi-verkkoon.
      4. Toimi reitittimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen seuraavasti:
  • Jos saat yhteyden verkkoon ja reitittimen uudelleenkäynnistys korjasi ongelman, ohita loput vaiheet.

TAI

• Jos saat yhteyden verkkoon, mutta ongelma ei ratkennut, kokeile vaiheen 2 lisäkeinoja.

TAI

• Jos käynnistit reitittimen uudelleen, mutta Wi-Fi-verkko ei vieläkään toimi kaikilla laitteilla, internetyhteydessä voi olla häiriö. Ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaan (ISP) ja kysy, onko verkkoasetuksiasi muutettu hiljattain.

Vaihe 2: Onko reitittimen sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut?

Onko reitittimen nimi, sijainti, salasana tai muu ominaisuus muuttunut äskettäin?

Jos ei ole, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Jos on:

1. Jos laitteen tila Home-sovelluksen laiteluettelossa on Vaatii määrityksen, määritä laite näiden ohjeiden mukaisesti.
  2.  Jos laite näkyy Home-sovelluksen laiteluettelossa, vaihda Chromecastin Wi-Fi-verkko näiden ohjeiden mukaisesti.

Vaihe 3: Onko Chromecast-laite korkeintaan 4–6 metrin etäisyydellä määrityslaitteesta ja Wi-Fi-reitittimestä?

Chromecast-laite saa olla korkeintaan noin neljän metrin etäisyydellä määritykseen käytettävästä puhelimesta, tabletista, kannettavasta tietokoneesta tai muusta laitteesta ja samalla etäisyydellä Wi-Fi-reitittimestä. Näin varmistetaan, että Wi-Fi-yhteys on mahdollisimman vahva.

Jos laitteet eivät ole lähellä toisiaan, siirrä ne lähemmäksi toisiaan.

TAI

Jos lähemmäs siirtäminen ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen ja käynnistä Chromecast-laite uudelleen.

Vaihe 4: Chromecast-laitteen uudelleenkäynnistys

Käynnistä Chromecast-laite uudelleen toisella näistä vaihtoehdoista:

Vaihtoehto 1: Google Home ‑sovelluksella

1. Tarkista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecast-laitteen kanssa.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  4. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka haluat käynnistää uudelleen. Valitse sitten Asetukset.
  5. Kosketa Laiteasetukset-sivun oikeasta yläkulmasta Lisää-painiketta More ja valitse Käynnistä uudelleen.

Vaihtoehto 2: Chromecast-laitteella

1. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  2.  Odota noin minuutin ajan.
  3.  Kytke virtajohto takaisin.

Huom. Chromecast ei käynnisty uudelleen, jos irrotat vain sen johdon television HDMI-portista. Laitteen uudelleenkäynnistys edellyttää virtajohdon irrottamista.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 5: HDMI-jatkojohdon käyttö (jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast)

Jos sinulla on 1. sukupolven Chromecast-laite, käytä sen pakkauksessa tullutta HDMI-jatkojohtoa. Jatkojohto voi auttaa vähentämään Wi-Fi-signaalin häiriöitä.
  1. Irrota Chromecast-laite HDMI-portista.
  2. Irrota Chromecast-laitteen virtajohto.
  3. Liitä HDMI-jatkojohto Chromecast-laitteeseen.
  4. Liitä HDMI-jatkojohto television vapaaseen HDMI-porttiin.
  5. Kytke Chromecast-laitteen virtajohto takaisin.

Jos tämä ei ratkaissut ongelmaa, siirry seuraavaan vianetsintävaiheeseen.

Jos ongelma ratkesi, voit ohittaa loput vaiheet.

Vaihe 6: Tehdasasetusten palauttaminen

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecastin painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua, TV-näyttö tyhjenee ja uudelleenkäynnistys alkaa.

Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast ja Chromecast Ultra:

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Laitteet Devices, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
  3. Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeasta yläkulmasta, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta More.
  5. Jos käytät Android-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset. Jos käytät iOS-laitetta, valitse Palauta tehdasasetukset.
  6. Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

Tehdasasetusten palauttaminen jälkeen näytöllä pitäisi taas lukea Määritä minut. Määritä laite uudelleen.

Eikö ongelma ratkennut?

Jos sinulla on edelleen ongelmia Chromecastin määrityksessä, ota yhteyttä Chromecastin tukitiimiin