Spill nyheter på Chromecast-kompatible TV-er med Google-høyttaleren eller -skjermen din

Se nyhetene på alle TV-er som støtter talekommandoer og har Chromecast eller Chromecast innebygd. Du trenger bare å bruke stemmen, YouTube og en Google Nest- eller Google Home-høyttaler eller -skjerm.

Denne funksjonaliteten er tilgjengelig i USA.

Trinn 1. Tilknytt TV-er med Google Home-appen

Knytt TV-er til høyttaleren eller skjermen

Merk: Trinnene nedenfor er valgfrie hvis du bare vil kontrollere TV-en med mobilenheten din eller nettbrettet ditt. Men hvis du vil kontrollere TV-en med talekommandoer på høyttaleren eller skjermen, må du følge trinnene nedenfor.

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som Chromecasten, høyttaleren eller skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen .
  3. Trykk på kontoen din.
  4. Sjekk at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til høyttaleren eller skjermen din. Trykk på Lukk for å gå tilbake til den forrige skjermen.

• For å bytte konto, trykk på trekanten ved siden av Google-kontoen og så på en annen konto eller Legg til en ny konto.
  5. Gå tilbake til startskjermen, og trykk og hold på feltet for enheten din.
  6. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  og så Gjenkjenning og deling.
  7. Se etter et banner øverst på siden med meldingen «Slå på stemmestyring og andre funksjoner».
    1. Hvis du ser banneret, trykker du på det og følger trinnene for å tilknytte TV-en.
    2. Hvis du ikke ser banneret, men e-postadressen din vises under «Tilknyttede kontoer», er TV-en allerede tilknyttet.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du tilbakestille Chromecast-enheten til fabrikkstandard.

Talekompatible Cast-enheter for nyhetsvideoer

Disse Cast-enhetene kan spille nyhetsvideoer via Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen din:

1. Chromecast
  2. TV-er med Chromecast innebygd
  3. Android TV

Viktig: Det kan hende at enkelte smart-TV-er ser ut til å støtte Cast-teknologien (fordi de har funksjonalitet som ligner på casting) uten at de faktisk gjør det. Her ser du hvilke smart-TV-er som har støtte for Cast-teknologien.

Trinn 2. Se nyheter på YouTube

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Se generelle nyheter «Se nyhetene», «Se nyhetene på TV-en», «Hva er de siste nyhetsvideoene?», «Spill nyhetsvideoer»

Se nyhetskategorier

Du kan velge mellom kategorier som sport, politikk, næringsliv osv.

«Se nyheter om <kategori>», «Se nyheter om <kategori> på TV-en», «Spill av nyheter om <kategori> på TV-en»
Se nyheter fra leverandører «Se nyheter fra <leverandør>», «Se nyheter fra <leverandør> på TV-en»
Se nyheter om emner «Se nyheter om <emne>», «Spill av nyheter om <emne> på TV-en»
Sett på pause  «Sett på pause»
Gjenoppta «Gjenoppta»
Stopp «Stopp»
Se neste nyhetssak   «Neste», «Hopp over denne»
Se forrige nyhetssak   «Forrige»
Spol tilbake/fremover «Hopp tilbake 30 sekunder», «Spol tilbake», «Gå fremover 30 sekunder»
Hva spilles nå (nyheter)? «Hva spilles?», «Hva spilles på TV-en?»

Andre måter å kontrollere musikk på

Fra Google Nest- eller Home-enheten

Høyttalere

Google Home Google Home

Handling: Trykk slik på Google Home: Bilde
Spill av, sett på pause eller stopp alarmer eller nedtellinger Trykk én gang på toppen av enheten.
Skru opp volumet Sveip med klokken på toppen av enheten.

Skru ned volumet

Sveip mot klokken på toppen av enheten.

Merk: Når volumet er på 0,

• er lyd fra medieinnhold slått av
  • snakker Google-assistenten med volum på 5 %
Be om noe Trykk og hold på toppen av enheten.

Slå mikrofonen av eller på

Trykk på knappen for å kutte mikrofonlyden på baksiden av enheten.

Merk: Hvis du kutter mikrofonlyden, kan ikke Google-assistenten lytte til eller kommunisere med deg.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard Trykk og hold på tilbakestillingsknappen på baksiden av Google Home.
Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2. generasjon)

Merk: Google Nest Mini (2. generasjon) har et skruespor til veggmontering på baksiden. Hvis enheten din ikke har noe skruespor til veggmontering, har du en Google Home Mini (1. generasjon).

Hvis du vil snu om høyre- og venstrekontrollene, åpner du Google Home-appen Trykk på Favoritter eller Enheter trykk og hold på brikken for Nest Mini. Trykk på Innstillinger Lyd Bytt retning på enhetskontroller.

Handling: Trykk slik på Google Nest Mini: Bilde
Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale Trykk på midten av Nest Mini. Google Nest Mini center tap
Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger Trykk på midten av Nest Mini. Google Nest Mini center tap

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Nest Mini.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 10 %.

Google Nest Mini volume up

Skru ned volumet

Trykk på den venstre siden av Nest Mini.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 10 %.

Merk: Når volumet er på 0,

• er lyd fra medieinnhold slått av
  • snakker Google-assistenten med volum på 5 %
Google Nest Mini volume down

Slå mikrofonen av eller på

Bruk bryteren ved siden av strømkabelen.

• Når mikrofonen er på, lyser lysene hvitt
  • Når mikrofonen er av, lyser lysene og bryteren oransje

Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Google-assistenten lytte til eller kommunisere med deg.

Google Nest Mini mic on-off

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Slå av mikrofonen, og trykk og hold på lysene på midten av Nest Mini.

Hold inne i ca. 15 sekunder.

Google Nest Mini reset
Slå av strømmen Trekk ut strømkabelen fra Nest Mini. Google Nest Mini unplug

Google Home Mini Google Home Mini (1. generasjon)

Handling: Trykk på Google Home Mini på denne måten: Bilde
Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale Trykk og hold på en av sidene på Home Mini.

Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Trykk og hold på en av sidene på Home Mini.

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Home Mini.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 10 %.

Skru ned volumet

Trykk og hold på den venstre siden av Home Mini.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 10 %.

Merk: Når volumet er på 0,

• er lyd fra medieinnhold slått av
  • snakker Google-assistenten med volum på 5 %

Slå mikrofonen av eller på

Bruk bryteren ved siden av strømkabelen.

• Når mikrofonen er på, lyser lysene hvitt
  • Når mikrofonen er av, lyser lysene og bryteren oransje
Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Google-assistenten lytte til eller kommunisere med deg.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Trykk og hold på tilbakestillingsknappen under strømkabelen på undersiden av Home Mini. Finn sirkelen som er etset inn i basen.

Hold den inne i ca. 12 sekunder.

Slå av strømmen Trekk ut strømkabelen fra Home Mini.

Google Home Max Google Home Max

Handling: Trykk på Google Home Max på denne måten: Bilde

Spill av, sett på pause eller stopp medier

Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Avslutt anrop

Liggende posisjon: Trykk på linjen på toppen av Google Home Max.

Stående posisjon: Trykk på linjen på høyre side av Google Home Max.

Skru opp volumet

Liggende posisjon: Sveip fra venstre til høyre langs linjen på toppen av Google Home Max.

Stående posisjon: Sveip opp langs linjen på høyre side av Google Home Max.

Skru ned volumet

Liggende posisjon: Sveip fra høyre til venstre langs linjen på toppen av Google Home Max.

Stående posisjon: Sveip ned langs linjen på høyre side av Google Home Max.

Slå mikrofonen av eller på

Bruk bryteren på baksiden av Google Home Max.

• Når mikrofonen er på, lyser lysene hvitt
  • Når mikrofonen er av, lyser lysene og bryteren oransje

Du kan ikke slå mikrofonen av eller på med stemmen eller Google Home-appen.

Merk: Når du slår av mikrofonen, skjer følgende:

• Google-assistenten kan ikke lytte til eller kommunisere med deg
  • Rom-EQ er slått av

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Trykk og hold inne knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard over strømkabelen på baksiden av Google Home Max. Finn den lille, grå knappen.

Hold den inne i ca. 12 sekunder.

Slå av strømmen Trekk ut strømkabelen fra Google Home Max.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Handling: Trykk på Google Nest Audio på denne måten: Bilde
Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale Trykk på midten av Nest Audio.
Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger Trykk på midten av Nest Audio.

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Nest Audio.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 5 %.

Skru ned volumet

Trykk på den venstre siden av Nest Audio.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 5 %.

Merk: Når volumet er på 0,

• er lyd fra medieinnhold slått av
  • snakker Google-assistenten med volum på 5 %

Slå mikrofonen av eller på

Bruk bryteren ved siden av strømkabelen.

• Når mikrofonen er på, lyser lysene hvitt
  • Når mikrofonen er av, lyser lysene og bryteren oransje
Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Google-assistenten lytte til eller kommunisere med deg.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Slå av mikrofonen, og trykk og hold på lysene på midten av Nest Audio.

Hold inne i ca. 15 sekunder.

Slå av strømmen Trekk ut strømkabelen fra Nest Audio.

Nest Wifi point Google Nest Wifi-punkt

Handling: Trykk slik på Nest Wifi-punktet: Bilde
Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale Trykk på midten av Nest Wifi-punktet. Nest Wifi center tap
Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger Trykk på midten av Nest Wifi-punktet. Nest Wifi center tap

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Nest Wifi-punktet.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 10 %.

Nest Wifi point volume up

Skru ned volumet

Trykk på den venstre siden av Nest Wifi-punktet.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert trykk endrer volumet med 10 %.

Merk: Når volumet er på 0,

• er lyd fra medieinnhold slått av
  • snakker Google-assistenten med volum på 5 %
Nest Wifi point volume down

Slå mikrofonen av eller på

Bruk bryteren ved siden av strømkabelen.

• Når mikrofonen er på, lyser lysene hvitt
  • Når mikrofonen er av, lyser lysene og bryteren oransje
Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Google-assistenten lytte til eller kommunisere med deg.
Nest Wifi point mic on-off
Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Nest Wifi-punktet. Nest Wifi unplug

Skjermer

Du kan også bruke skjermen til å kontrollere Google Nest-skjermen.

Google Nest Hub

Handling: Trykk slik på Google Nest Hub: Bilde
Skru opp volumet Trykk på den øverste volumknappen på baksiden av Google Nest Hub.
Skru ned volumet Trykk på den nederste volumknappen på baksiden av Google Nest Hub.

På skjermen finner du flere kontroller for administrering av volumet for flere enheter. Finn ut mer om multiromkontroll.

Google Nest Hub Max

Handling: Trykk slik på Nest Hub Max: Bilde

Skru opp volumet

Trykk på den øverste volumknappen på baksiden av Nest Hub Max.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert knappetrykk endrer volumet med 5 %.

Skru ned volumet

Trykk på den nederste volumknappen på baksiden av Nest Hub Max.

Volumet går fra 0–100 %. Hvert knappetrykk endrer volumet med 5 %.

Merk: Når volumet er på 0,

• er lyd fra medieinnhold slått av
  • snakker Google-assistenten med volum på 5 %

På skjermen finner du flere kontroller for administrering av volumet for flere enheter. Finn ut mer om multiromkontroll.

Fra Google Home-appen
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme wifi-nettverket eller koblet til den samme kontoen som høyttaleren eller skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. For å spille av eller stoppe musikk, trykk på Medier Merk: Hvis du har mer enn én enhet eller gruppe som kan spille musikk, må du trykke på navnet på enheten eller gruppen du vil spille musikken fra.

Enheten spiller innhold fra musikkleverandøren du har valgt som standard. Du kan sette sanger på pause, gjenoppta dem, endre volumet og hoppe fremover eller bakover i sanger.