Spill nyheter på Chromecast-kompatible TV-er med Google-høyttaleren eller -skjermen din

Se nyhetene på alle TV-er som støtter talekommandoer og har Chromecast eller Chromecast innebygd. Du trenger bare å bruke stemmen, YouTube og en Google Nest- eller Google Home-høyttaler eller -skjerm.

Denne funksjonaliteten er tilgjengelig i USA.

Trinn 1. Tilknytt TV-er med Google Home-appen

Knytt TV-er til høyttaleren eller skjermen

Merk: Trinnene nedenfor er valgfrie hvis du bare vil kontrollere TV-en med mobilenheten din eller nettbrettet ditt. Men hvis du vil kontrollere TV-en med talekommandoer på høyttaleren eller skjermen, må du følge trinnene nedenfor.

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som Chromecasten, høyttaleren eller skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Trykk på kontoen din øverst til høyre.
  4. Sjekk at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til høyttaleren eller skjermen din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Chromecasten eller TV-en med Chromecast innebygd.
  6. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  og så Gjenkjenning og deling.
  7. Se etter et banner øverst på siden med meldingen «Slå på stemmestyring og andre funksjoner».
    1. Hvis du ser banneret, trykker du på det og følger trinnene for å tilknytte TV-en.
    2. Hvis du ikke ser banneret, men e-postadressen din vises under «Tilknyttede kontoer», er TV-en allerede tilknyttet.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du tilbakestille Chromecast-enheten til fabrikkstandard.

Talekompatible Cast-enheter for nyhetsvideoer

Disse Cast-enhetene kan spille nyhetsvideoer via Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen din:

1. Chromecast
  2. TV-er med Chromecast innebygd
  3. Android TV

Viktig: Det kan hende at enkelte smart-TV-er ser ut til å støtte Cast-teknologien (fordi de har funksjonalitet som ligner på casting) uten at de faktisk gjør det. Her ser du hvilke smart-TV-er som har støtte for Cast-teknologien.

Trinn 2. Se nyheter på YouTube

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Se generelle nyheter «Se nyhetene», «Se nyhetene på TV-en», «Hva er de siste nyhetsvideoene?», «Spill nyhetsvideoer»

Se nyhetskategorier

Du kan velge mellom kategorier som sport, politikk, næringsliv osv.

«Se nyheter om <kategori>», «Se nyheter om <kategori> på TV-en», «Spill av nyheter om <kategori> på TV-en»
Se nyheter fra leverandører «Se nyheter fra <leverandør>», «Se nyheter fra <leverandør> på TV-en»
Se nyheter om emner «Se nyheter om <emne>», «Spill av nyheter om <emne> på TV-en»
Sett på pause  «Sett på pause»
Gjenoppta «Gjenoppta»
Stopp «Stopp»
Se neste nyhetssak   «Neste», «Hopp over denne»
Se forrige nyhetssak   «Forrige»
Spol tilbake/fremover «Hopp tilbake 30 sekunder», «Spol tilbake», «Gå fremover 30 sekunder»
Hva spilles nå (nyheter)? «Hva spilles?», «Hva spilles på TV-en?»

Andre måter å kontrollere musikk på

Fra Google Nest- eller Home-enheten

Høyttalere

Google Home Google Home
Handling: Trykk slik på Google Home: Bilde
Spill av, sett på pause eller stopp alarmer eller nedtellinger  Trykk én gang på toppen av enheten.
Skru opp volumet

Sveip med klokken på toppen av enheten.

Merk: Dette justerer bare medievolumet. Du kan når som helst justere alarmer og nedtellinger i Google Home-appen.

Skru ned volumet

Sveip mot klokken på toppen av enheten.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Be om noe  Trykk og hold på toppen av enheten.
Slå mikrofonen av eller på

Trykk på knappen for å kutte mikrofonlyden på baksiden av enheten.

Merk: Hvis du kutter mikrofonlyden, kan ikke Google Home lytte eller svare. Mikrofonen må være slått på for at du skal kunne snakke til Google Home.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard Trykk og hold på tilbakestillingsknappen på baksiden av Google Home.
Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2. generasjon)

Merk: Google Nest Mini (2. generasjon) har et skruespor til veggmontering på baksiden. Hvis enheten din ikke har noe skruespor til veggmontering, har du en Google Home Mini (1. generasjon).

Handling: Trykk slik på Google Nest Mini: Bilde

Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale

Trykk på midten av Nest Mini.

Google Nest Mini center tap
Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Trykk på midten av Nest Mini.

Google Nest Mini center tap
Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Nest Mini.

Etter ti trykk er volumet på maksimalt nivå.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

For å bytte retning på kontrollene, åpne Home-appen Google Home app  trykk på enheten din  Innstillinger   Lyd  Bytt retning på enhetskontroller.​

Google Nest Mini volume up
Skru ned volumet

Trykk på den venstre siden av Nest Mini.

Etter ti trykk kuttes all lyd, med unntak av for Google-assistenten.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

For å bytte retning på kontrollene, åpne Home-appen Google Home app  trykk på enheten din  Innstillinger   Lyd  Bytt retning på enhetskontroller.​

Google Nest Mini volume down
Slå mikrofonen av eller på

Bruk mikrofonbryteren ved siden av strømkabelen. Bryteren blir oransje når mikrofonen er av.

Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Nest Mini lytte eller svare. Mikrofonen må være slått på for at du skal kunne snakke til Nest Mini.

Google Nest Mini mic on-off
Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Slå av mikrofonen, og trykk og hold på lysene på midten av Nest Mini.

Hold den inne i ca. 15 sekunder.

Google Nest Mini reset
Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Nest Mini. Google Nest Mini unplug
Be om noe

Merk: Du kan ikke trykke og holde på toppen av Nest Mini for å spørre assistenten om noe.

Si heller «Hey Google».

Google Home Mini Google Home Mini (1. generasjon)
Handling: Trykk på Google Home Mini på denne måten: Bilde

Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale

Trykk og hold på en av sidene på Home Mini.

Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Trykk og hold på en av sidene på Home Mini.

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Home Mini.

For å skru opp til maksimalt volum, trykk til du når volumnivå 10.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Skru ned volumet

Trykk og hold på den venstre siden av Home Mini.

Etter ti trykk kuttes all lyd, med unntak av for Google-assistenten.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Slå mikrofonen av eller på

Bruk mikrofonbryteren ved siden av strømkabelen. Bryteren blir oransje når mikrofonen er slått av.

Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Nest Mini lytte eller svare. Mikrofonen må være slått på for at du skal kunne snakke til Home Mini.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Trykk og hold på tilbakestillingsknappen under strømkabelen på undersiden av Home Mini. Finn sirkelen som er etset inn i basen.

Hold den inne i ca. tolv sekunder.

Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Home Mini.
Be om noe

Merk: Du kan ikke trykke og holde på toppen av Home Mini for å be assistenten om noe.

Si heller «Hey Google».

Google Home Max Google Home Max

Handling: Trykk på Google Home Max på denne måten: Bilde

Spill av, sett på pause eller stopp medier

Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Avslutt samtaler

Liggende plassering: Trykk på linjen på toppen av Max.

Stående plassering: Trykk på linjen på høyre side av Max.

Skru opp volumet

Liggende: Sveip fra venstre til høyre langs linjen på toppen av Max.

Stående plassering: Sveip opp langs linjen på høyre side av Max.

Skru ned volumet

Liggende plassering: Sveip fra høyre til venstre langs linjen på toppen av Max.

Stående plassering: Sveip ned langs linjen på høyre side av Max.

Slå mikrofonen av eller på

Bruk mikrofonbryteren på baksiden av Max. Bryteren er oransje når mikrofonen er slått av. Du kan ikke bruke stemmen eller Google Home-appen til å slå mikrofonen av eller på.

Merk: Når du slår av mikrofonen, skjer følgende:

• Google Home Max hindres i å lytte og svare. Mikrofonen må være slått på for at du skal kunne snakke til Google Home Max.
  • Rom-EQ slås av.
Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Trykk og hold på tilbakestillingsknappen over strømkabelen på baksiden av Max. Finn den lille grå knappen.

Hold den inne i ca. tolv sekunder.

Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Max.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Handling: Trykk på Google Nest Audio på denne måten: Bilde

Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale

Trykk på midten av Nest Audio.

Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Trykk på midten av Nest Audio.

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Nest Audio.

Etter 20 trykk er volumet på maksimalt nivå.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Skru ned volumet

Trykk på den venstre siden av Nest Audio.

Etter 20 trykk kuttes all lyd, med unntak av for Google-assistenten.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Slå mikrofonen av eller på

Bruk mikrofonbryteren ved siden av strømkabelen. Bryteren blir oransje når mikrofonen er av.

Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Nest Audio lytte eller svare. Mikrofonen må være slått på for at du skal kunne snakke til Nest Audio.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Slå av mikrofonen, og trykk og hold på lysene på midten av Nest Audio.

Hold den inne i ca. 15 sekunder.

Slå av strømmen Koble strømkabelen fra Nest Audio.
Be om noe

Merk: Du kan ikke trykke og holde på toppen av Nest Audio for å be assistenten om noe.

Si heller «Hey Google».

Nest Wifi point Google Nest Wifi-punkt

Handling:

Trykk slik på Nest Wifi-punktet:

Bilde

Spill av, sett på pause eller stopp medier, eller avslutt en aktiv telefonsamtale

Trykk på midten av Nest Wifi-punktet.

Nest Wifi center tap

Stopp ringingen fra alarmer eller nedtellinger

Trykk på midten av Nest Wifi-punktet.

Nest Wifi center tap

Skru opp volumet

Trykk på den høyre siden av Nest Wifi-punktet.

Etter ti trykk er volumet på maksimalt nivå.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Nest Wifi point volume up

Skru ned volumet

Trykk på den venstre siden av Nest Wifi-punktet.

Etter ti trykk kuttes all lyd, med unntak av for Google-assistenten.

Merk: Dette justerer bare volumet for medier og Google-assistenten. På volumnivå 0 kuttes lyden for alle medier, men Google-assistenten snakker fortsatt på det laveste volumet. Volumet for alarmer og nedtellinger justeres ikke.

Nest Wifi point volume down

Slå mikrofonen av eller på

Bruk mikrofonbryteren ved siden av strømkabelen. Bryteren blir oransje når mikrofonen er av.

Merk: Hvis du slår av mikrofonen, kan ikke Nest Wifi-punktet lytte eller svare. Mikrofonen må være slått på for at du skal kunne snakke til Nest Wifi-punktet.

Nest Wifi point mic on-off

Slå av strømmen

Koble strømkabelen fra Nest Wifi-punktet.

Nest Wifi unplug

Be om noe

Merk: Du kan ikke trykke og holde på toppen av Nest Wifi-punktet for å be assistenten om noe.

Si heller «Hey Google».

Skjermer

Google Nest Hub
Handling: Trykk slik på Google Nest Hub: Bilde
Skru opp volumet Trykk på den øverste volumknappen på baksiden av Google Nest Hub.
Skru ned volumet Trykk på den nederste volumknappen på baksiden av Google Nest Hub.

På skjermen finner du flere kontroller for administrering av volumet for flere enheter. Finn ut mer om multiromkontroller.

Google Nest Hub Max
Handling: Trykk slik på Nest Hub Max: Bilde
Skru opp volumet Trykk på den øverste volumknappen på baksiden av Nest Hub Max.
Skru ned volumet Trykk på den nederste volumknappen på baksiden av Nest Hub Max.

På skjermen finner du flere kontroller for administrering av volumet for flere enheter. Finn ut mer om multiromkontroll.

Fra Google Home-appen
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller koblet til den samme kontoen som høyttaleren eller -skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Under enheten du vil spille musikk fra, trykker du på Spill musikk.
    • Merk: Hvis du har mer enn én enhet eller gruppe som kan spille musikk, må du trykke på navnet på enheten eller gruppen du vil spille musikken fra.
  4. Enheten spiller innhold fra musikkleverandøren du har valgt som standard. Du kan sette sanger på pause, gjenoppta dem, endre volumet og hoppe fremover eller bakover i sanger.