Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

Je primaire tv of speaker kiezen om video's en audio af te spelen

Je kunt een apparaat kiezen waarop je video's en audio altijd worden afgespeeld zonder dat je de naam van het apparaat hoeft te noemen in je spraakopdracht.

Waarom een primaire tv of speaker kiezen?

VIDEO: Voordelen van het kiezen van een primaire tv

Als je meer dan één gekoppelde tv (met een Chromecast, Chromecast Ultra of een tv met Chromecast ingebouwd) hebt, moet je expliciet de naam van de tv/Chromecast noemen (zoals 'de tv in de woonkamer') die je wilt gebruiken om YouTube-video's en tv-programma's en films af te spelen op speakers of schermen voor Google Nest of Google Home.

Je kunt nu een primair apparaat kiezen voor alle spraakopdrachten voor video die je gebruikt voor je speaker of scherm. Deze spraakopdrachten worden toegepast op het primaire apparaat zonder dat je de naam van het apparaat hoeft te noemen.

Als je media wilt afspelen op een apparaat dat niet je primaire tv is, kun je expliciet vragen de media op dat specifieke apparaat af te spelen (bijvoorbeeld 'op <de tv in xx>').

Ondersteunde cast-apparaten voor video's

1. Chromecast (eerste generatie), Chromecast, Chromecast Ultra
  2. Android TV
  3. Tv met Chromecast ingebouwd
AUDIO: Voordelen van het kiezen van een primaire speaker

Als je je speaker of scherm voor Google Nest of Home vraagt audio en muziek af te spelen, wordt de muziek standaard afgespeeld via de ingebouwde speaker. Als je premium audioapparaten met Chromecast ingebouwd of audiocastgroepen gebruikt, moet je expliciet de naam van de speaker/groep noemen die je wilt gebruiken (zoals 'Speakers slaapkamer' of 'Thuisgroep').

Nu kun je een primair apparaat kiezen voor alle spraakopdrachten die je gebruikt met je speaker of scherm voor Google Nest of Home. Deze spraakopdrachten worden toegepast op je primaire speaker/groep zonder dat je de naam van de speaker/groep hoeft te noemen.

Als je media wilt afspelen op een apparaat dat niet je primaire speaker is, kun je expliciet vragen de media op dat specifieke apparaat af te spelen (bijvoorbeeld 'op <de speaker in xx>').

Ondersteunde cast-apparaten

1. Chromecast Audio
  2. Audiocastgroepen
  3. Audioapparaten met Chromecast ingebouwd
  4. Chromecast (eerste generatie), Chromecast, Chromecast Ultra
  5. Android TV
  6. Tv met Chromecast ingebouwd

Een primaire tv of speaker instellen

Stap 1. Koppel je tv's en speakers

Tv's aan je speaker of scherm koppelen

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op het driehoekje naast je Google-account en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm en tik op je Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.
  6. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  7. Zoek bovenaan de pagina de banner Spraakbediening en meer aanzetten.
    1. Als je de banner ziet, tik je erop en volg je de stappen om je tv te koppelen.
    2. Als je de banner niet ziet, maar je e-mailadres onder 'Gekoppelde account(s)' staat, is je tv al gekoppeld.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2. Stel een primair apparaat in om media af te spelen

Speakers en Chromecast

1.  Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast of speaker.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je apparaat en dan Instellingen  en dan Audio en dan:
    1. Tik op Standaard muziekspeaker om de tv of speaker te kiezen waarop je muziek wilt afspelen.
    2. Tik op Standaard-tv om je voorkeurs-tv te kiezen.

Schermen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Google Nest-scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je apparaat en dan Instellingen en dan:
    1. Als je de tv of speaker wilt kiezen waarop je muziek wilt afspelen, tik je op Audio en dan Standaard muziekspeaker en kies je de gewenste tv of speaker waarop je muziek wilt afspelen.
    2. Als je je voorkeurs-tv wilt kiezen, tik je op Scherm en dan Standaard-tv en kies je je voorkeurs-tv.

Als je je primaire apparaat wilt resetten, tik je op 'Resetten'.

Tips en trucs

1. Als je media wilt afspelen op je speaker of scherm en niet op je primaire tv of speaker, zeg je 'Oké Google, speel <media> af op <naam speaker of scherm>'.
  2. Niet-ondersteunde functies:
    1. Podcasts worden lokaal afgespeeld op je speaker of scherm voor Google Nest of Home en niet op een tv of speaker.
    2. Nieuws wordt niet afgespeeld op tv-apparaten, dus als je een tv hebt ingesteld als primair apparaat voor 'Luisteren op', wordt de content lokaal op je speaker of scherm voor Google Nest of Home afgespeeld.
  3. Je moet zijn gekoppeld aan de speaker of het scherm voor Google Nest of Home om een primaire tv of speaker in te stellen.
  4. Je kunt een apparaat/groep die is gekoppeld aan een van de gebruikers die aan de specifieke speaker of het specifieke scherm voor Google Nest of Home is gekoppeld als primaire audio- of video-uitvoer instellen.
  5. Als het primaire apparaat niet beschikbaar is (offline, uitgeschakeld), hoor je een bericht waarin wordt aangegeven dat het apparaat niet beschikbaar is.
  6. Als je je speaker of scherm voor Google Nest of Home of je primaire tv/speaker terugzet op de fabrieksinstellingen, moet je de instelling opnieuw toepassen.