Spela upp YouTube TV på en högtalare eller skärm och Chromecast

Vill du börja titta på innehåll på högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home och YouTube TV? Läs om hur du konfigurerar och använder YouTube TV med din enhet. Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

Obs! Registrera dig för YouTube TV om du inte redan har gjort det.

Titta på YouTube TV med din smart-tv eller streamingenhet – endast USA

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Steg 1. Konfigurera Chromecast och högtalaren eller skärmen

1. Konfigurera Chromecast.
  2. Konfigurera Google Home, Google Nest Mini (andra generationen), Google Home Mini (första generationen), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub eller Google Nest Hub Max.

Steg 2. Länka Chromecast med Google Home-appen

Obs! Följande steg är valfria om du bara vill styra tv:n med telefonen eller surfplattan. Om du vill styra tv:n med hjälp av röstkommandon via högtalaren eller skärmen följer du anvisningarna nedan.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

5. Tryck på Favoriter eller Enheter
  6. Tryck länge på enhetens ruta.
  7. Tryck på Inställningar uppe till höger  följt av Igenkänning och delning.
  8. I avsnittet Inställningar för Google Assistent väljer du inställningarna för Personliga resultat och Voice Match.

Obs! Om meddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

Använd Google Home för att styra YouTube TV | Endast i USA

Steg 3. Styr YouTube TV med röstkommandon

När du har länkat enheterna kan du börja använda röstkommandon för att styra YouTube TV.

Om du vill använda YouTube TV tillsammans med högtalaren eller skärmen loggar du in på samma Google-konto på både YouTube TV och enheten.

Om du har tillgång till en familjeprenumeration på YouTube TV eller delar högtalare eller skärm med andra YouTube TV-medlemmar ser du till att logga in på ditt personliga Google-konto på enheten så att du kan använda ditt eget YouTube TV-bibliotek och dina egna visningsinställningar. Läs mer om hur du länkar Google-kontot och rösten till din enhet.

Vanliga röstkommandon

Här är några förslag på vad du kan säga till Google Assistent på enheten:

Gör så här: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Spela upp en direktsänd tv-kanal ”Play MSNBC on YouTube TV” (spela upp MSNBC på YouTube TV)

Spela upp en serie
Spela upp det senaste avsnittet av en serie

”Play This Is Us on YouTube TV” (spela upp This Is Us på YouTube TV)
”Play the latest episode of Grey's Anatomy on YouTube TV” (spela upp det senaste avsnittet av Grey's Anatomy på YouTube TV)
Spela upp en film ”Play <movie> on YouTube TV” (spela upp <film> på YouTube TV)
Spela upp en match ”Play the <MLB game> on YouTube TV” (spela upp <allsvensk match> på YouTube TV)
”Play the <sports team> game on YouTube TV” (spela upp matchen med <idrottslag> på YouTube TV)
Spela in en serie ”Record Empire” (spela in Empire)
Pausa, återuppta eller stoppa ”Pause” (pausa)
”Resume” (återuppta)
”Stop” (stoppa)
Stänga av undertexter ”Turn off closed captions” (stäng av undertexter)
Spola bakåt eller framåt ”Rewind [xx mins yy seconds]” (”spola tillbaka [xx minuter yy sekunder)
”Fast forward [xx mins yy seconds]” (spola framåt [xx minuter yy sekunder])

Tips och råd om hur du spelar upp innehåll på tv:n

Felsöka röstkommandon

Om det inte blev riktigt rätt kan du testa att vara mer specifik.

Du kan till exempel testa att säga hela namnet på programmet, tjänsten (”...on YouTube TV”), eller namnet på enheten, (”...on Chromecast”).

Enkla sätt att styra media med hjälp av rösten
När du börjar spela upp ett tv-program eller en film med rösten, till exempel ”Hey Google, watch This Is Us”, styr alla följande kommandon (pausa, nästa o.s.v.) tv:n som du tittar på. Du behöver inte fortsätta att specificera tv:n när visningen startat.
Använd rösten för att styra media som du castar från telefonen eller surfplattan
Om du castar till tv:n från en telefon eller surfplatta behöver du säga ”on [device name]” (t.ex. ”Pause the Warriors game on the living room TV”). När du har specificerat enheten första gången behöver du inte säga ”on the living room TV” igen.

Styra tv:n när media spelas upp på högtalaren eller skärmen

När media spelas upp på högtalaren eller skärmen samtidigt som på en fjärrenhet styr alla dina kommandon högtalaren och skärmen och inte fjärrenheten. Om du vill styra fjärrenheten måste du alltid säga ”Hey Google, [do X] on [device]”.

Om du vill stänga av uppspelningen på högtalaren eller skärmen säger du ”Hey Google, stopp”.
Om du vill börja styra fjärrenheten som används samtidigt måste du först säga ”on [device]” i nästa kommando till den fjärrenheten. Till exempel: ”Ok Google, next video on TV”.
Skicka feedback om upplevelsen
Vi strävar ständigt efter att förbättra våra produkter och dina synpunkter är viktiga för oss. Läs hur du delar feedback om Google Nest eller om YouTube TV.