Visa Google Foto på en högtalare, skärm eller Chromecast

Visa ett bildspel med dina egna foton från Google Foto-biblioteket på en tv med röststyrning och Chromecast eller inbyggd Chromecast med hjälp av rösten.

Viktigt! Om du vill använda Google Foto med Google Home-appen måste du ha en Google Nest-skärm med fotoramen aktiverad och en Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast som har länkats till högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home.

Steg 1. Konfigurera anpassning

En person använder högtalaren eller skärmen
  1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.

5. Tryck länge på enhetens ruta.
  6. Tryck på Inställningar  följt av Igenkänning och delning följt av Igenkänning och anpassning följt av aktivera Tillåt personliga resultat.
Flera personer använder högtalaren eller skärmen
Om flera användare använder samma högtalare eller skärm måste alla som vill se foton på enheten länka sitt Google-konto och sin röst till högtalaren eller skärmen. Detta gäller även personen som konfigurerade enheten. Du kan hoppa över de här stegen om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent följt av Voice Match.
  3. I appen visa alla enheter som har stöd för Voice Match. Tryck på en enhet för att aktivera eller inaktivera Voice Match.
    • Om du inte har några enheter där Voice Match har aktiverats trycker du på Kom igång och följer anvisningarna i appen.
    • Om du vill aktivera Voice Match automatiskt för nya enheter i samma hem aktiverar du Enheter som du lägger till senare.

Steg 2. Konfigurera Google Foto för visning på tv:n

Om du vill titta på Google Foto på tv:n med hjälp av din högtalare eller skärm måste du slutföra de två stegen nedan:

Steg 1. Länka tv:n till högtalaren eller skärmen

Obs! Följande steg är valfria om du bara vill styra tv:n med telefonen eller surfplattan. Om du vill styra tv:n med hjälp av röstkommandon via högtalaren eller skärmen följer du anvisningarna nedan.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

5. Tryck på Favoriter eller Enheter
  6. Tryck länge på enhetens ruta.
  7. Tryck på Inställningar uppe till höger  följt av Igenkänning och delning.
  8. I avsnittet Inställningar för Google Assistent väljer du inställningarna för Personliga resultat och Voice Match.

Obs! Om meddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

Steg 2. Tillåt att Google Foto visas på tv:n med Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Lägg till uppe till vänster följt av Videor.
  3. Aktivera Foto.

Obs! Det Google Foto som visas är det som är kopplat till Google-kontot som länkats till högtalaren eller skärmen.

Steg 3. Visa bildspelet med hjälp av röstkommandon

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Titta på bilder på namngivna personer (ansiktsgruppering)

Obs! Ansiktsgruppering är inte tillgängligt i alla länder. Läs mer om funktionen ansiktsgruppering.

”Visa foton på [personens namn] på [enhetens namn]”

Titta på bilder på platser ”Visa foton från [platsnamn] på [enhetens namn]”
Titta på bilder på saker ”Visa foton av [kategori] på [enhetens namn]”
Titta på foton efter datum ”Visa foton från [datum] på [enhetens namn]”

Obs! Dessa kommandon fungerar bara för foton som du redan har säkerhetskopierat och ordnat via Google Foto-kontot.

Steg 4. Styr bildspelet med hjälp av röstkommandon

När du har använt något av röstkommandona ovan för att starta ett bildspel visas logotypen för Google Foto på tv:n medan bildspelet öppnas. När bildspelet har startat styr du det med kommandona nedan.

Obs! När du har sagt ett kommando visas det uppe till vänster på skärmen som en bekräftelse.

Åtgärd: Säg ”Hey Google” följt av:
Visa nästa foto i bildspelet ”Nästa foto på <enhetens namn>” eller ”Nästa bild på <enhetens namn>”

Visa föregående foto i bildspelet

”Föregående foto på <enhetens namn>” eller ”Föregående bild på <enhetens namn>”

Pausa bildspelet

Obs! Varje foto visas i fem sekunder

”Pausa foton på <enhetens namn>” eller ”Pausa bildspel på <enhetens namn>”

Återuppta bildspel

”Återuppta foton på <enhetens namn>” eller ”Återuppta bildspel på <enhetens namn>”

Stoppa bildspelet

”Stoppa foton på <enhetens namn>” eller ”Stoppa bildspel på <enhetens namn>”

Obs! I ett bildspel visas det senaste fotot först. Dubbletter och foton av lägre kvalitet tas bort.

Hindra att Google Foto visas på tv:ar

Som standard visas Google Foto på tv-skärmar med din enhet om du har aktiverat personliga resultat. Följ anvisningarna nedan om du vill inaktivera den här funktionen:
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

4. Tryck på Assistent-inställningar  Videor och foton.
  5. Inaktivera Google Foto under Foton.