Ansluta en högtalare eller skärm från Google Nest till wifi

Högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home kan bara komma ihåg ett wifi-nätverk i taget. Gör så här om du vill ansluta till eller ändra wifi-nätverk:

Ansluta högtalaren eller skärmen till ett nytt wifi-nätverk

Om enheten inte redan är ansluten till ett wifi-nätverk konfigurerar du enheten i Google Home-appen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Följ anvisningarna i appen.

Om de här stegen inte löser problemet måste du återställa standardinställningarna på högtalaren eller skärmen och konfigurera den igen.

Ändra vilket wifi-nätverk som högtalaren eller skärmen är ansluten till

Om högtalaren eller skärmen redan har ett wifi-nätverk inställt men du behöver byta wifi-lösenordet eller ansluta enheten till ett nytt nätverk måste du se till att det befintliga wifi-nätverket glöms och konfigurera enheten i Google Home-appen igen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar Settings följt av Enhetsinformation.
  4. Tryck på Wifi följt av Glöm det här nätverket.
  5. Återgå till startskärmen i Google Home-appen och följ anvisningarna ovan för att ansluta enheten till ett nytt wifi-nätverk.

Om du får ett felmeddelande om att det inte gick att ansluta till [enheten] när du försöker glömma nätverket, eller om stegen ovan inte fungerar, måste du återställa standardinställningarna på enheten och konfigurera den igen.