Je Google Nest-speaker of -scherm verbinden met wifi

De speakers en schermen voor Google Nest of Home kunnen maar één wifi-netwerk tegelijk onthouden. Volg de onderstaande stappen om verbinding met een wifi-netwerk te maken of van wifi-netwerk te wisselen:

Je speaker of scherm verbinden met een nieuw wifi-netwerk

Als je apparaat op dit moment niet is verbonden met een wifi-netwerk, stel je het apparaat in via de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  3. Volg de stappen in de app.

Als het probleem niet wordt opgelost met deze stappen, moet je je speaker of scherm terugzetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw instellen.

Het wifi-netwerk van je speaker of scherm wijzigen

Als je speaker of scherm al is ingesteld voor een wifi-netwerk, maar je je wifi-wachtwoord moet wijzigen of verbinding moet maken met een nieuw netwerk, moet je het huidige wifi-netwerk vergeten en het apparaat opnieuw instellen in de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen Settings en dan Apparaatgegevens.
  4. Tik op Wifi en dan Dit netwerk vergeten.
  5. Ga terug naar het startscherm van de Google Home-app en volg de instelstappen hierboven om je apparaat te verbinden met een nieuw wifi-netwerk.

Als je de foutmelding 'Kan niet communiceren met je [apparaat]' krijgt wanneer je probeert het netwerk te vergeten of als de bovenstaande stappen niet werken, moet je je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw instellen.