Strøm innhold i 4K Ultra HD med Chromecast Ultra

Se på filmer og TV-serier i 4K Ultra HD og 4K HDR-innhold med Chromecast Ultra.

4K Ultra HD er også kjent som UHD eller «Ultra High Definition» og gir en bedre bildeoppløsning med opptil fire ganger så mange piksler som HD og 1080p. Når du kombinerer Chromecast Ultra med en 4K-TV og 4K-innhold, får du innhold i UHD (4K Ultra HD) med følgende fordeler:

• høyere oppløsning med flere piksler
  • jevnere video
  • større fargedybde

4K HDR er også kjent som «Ultra High Definition premium» eller 4K HDR, og dette er en ny og spennende TV-teknologi som gir deg enda bedre bildekvalitet når du ser på filmer og TV-serier. Dette kan du forvente:

• større fargedybde
  • klarere lyse områder
  • dypere svartfarger og hvitere hvitfarger
  • større fargeskala

Dette trenger du:

• en sterk Wi-Fi- eller Ethernet-tilkobling
  • en 4K-kompatibel HDTV
  • en HDMI-port som støtter både HDCP 2.2 og 60 bilder per sekund (60 FPS) Merk: Hvis du bruker en AV-mottaker eller lydplanke, må disse også ha støtte for HDCP 2.2.
  • en internettilkobling med høy hastighet – vi anbefaler minst 20 Mbps
  • 4K-programmer fra innholdsleverandører (kan kreve abonnement, f.eks. et Netflix-abonnement)
  • en HDMI-kabel med høy hastighet Anbefalt lengde: mindre enn 1,8 m
  • strømforsyningen som fulgte med Chromecast Ultra

Merk: Chromecast Ultra fungerer med standard HDTV-er, men kan bare strømme 4K-innhold hvis kravene ovenfor er oppfylt.

Hva er HDCP 2.2?

HDCP er kopibeskyttelsesteknologien som kreves for å strømme innhold i 4K Ultra HD og 4K HDR. Du kan bare se innhold i 4K Ultra HD og 4K HDR hvis du har koblet Chromecast Ultra til en HDMI-port med støtte for HDCP 2.2. AV-mottakere og lydplanker må også ha støtte for HDCP 2.2 for å kunne strømme innhold i 4K Ultra HD og 4K HDR.

Merk: På enkelte TV-er må du slå på HDR manuelt i innstillingsmenyen. Du finner veiledning om dette i håndboken.

Her er noen metoder du kan bruke for å sjekke om en TV og portene på den har støtte for HDCP 2.2:

• Brukerhåndboken: Mange merker spesifiserer i brukerhåndboken om TV-en har støtte for HCDP 2.2.
  • Portene: Det er ikke sikkert at alle HDMI-portene på en Ultra HD-TV har støtte for HDCP 2.2.  Se etter porter som er merket med dette:
    • Mobile High-Definition Link (MHL)
    • HDCP 2.2
    • UHD, Ultra HD, 4K Ultra HD
    • 4K

Anbefalt internetthastighet for strømming av innhold i 4K Ultra HD

Du må ha en internettilkobling med hastighet på minst 20 Mbps for å kunne strømme innhold i 4K Ultra HD. Vær obs på at enkelte videoapper krever enda høyere hastighet.

Test internetthastigheten din

Sånn finner du 4K-innhold
YouTube, Netflix og Vudu er eksempler på Cast-kompatible apper med 4K-innhold.
Feilsøking

Følg disse trinnene hvis du ikke kan strømme innhold i 4K:

1. Sjekk at du har dette:
    • en 4K-kompatibel HDTV
    • en HDMI-port som har støtte for HDCP 2.2
      Merk: Hvis du bruker en AV-mottaker eller lydplanke, må disse også ha støtte for HDCP 2.2.
    • en internettilkobling med høy hastighet – vi anbefaler minst 20 Mbps
    • 4K-programmer fra innholdsleverandører (kan kreve abonnement, f.eks. et Netflix-abonnement)
    • en HDMI-kabel med høy hastighet Anbefalt lengde: Mindre enn 1,8 m
    • strømforsyningen som fulgte med Chromecast Ultra
  2. Prøv om mulig å oppdatere TV-ens fastvare.