Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

4K Ultra HD-content streamen met de Chromecast Ultra

Bekijk films en tv-programma's in 4K Ultra HD en 4K HDR-content met uw Chromecast Ultra.

4K Ultra HD (ook bekend als Ultra High Definition of UHD) biedt een beeldresolutie die tot vier keer hoger is dan bij HD en 1080p. In combinatie met een 4K-tv en 4K-content biedt de Chromecast Ultra content in Ultra High Definition (4K Ultra HD). Dit heeft de volgende voordelen:

• Hogere pixelresolutie
  • Vloeiende videoweergave
  • Intensere kleurdiepte

4K HDR (ook bekend als Ultra High Definition premium of 4K HDR) is een nieuwe televisietechnologie voor een nog betere beeldkwaliteit van films en tv-series. U kunt het volgende verwachten:

• Intensere kleurdiepte
  • Betere helderheid
  • Diepere zwarttinten, wittere wittinten
  • Breed kleurenspectrum

Wat u nodig heeft:

• Een goede wifi- of ethernetverbinding.
  • Een HDTV die geschikt is voor 4K.
  • Een HDMI-poort met ondersteuning voor zowel HDCP 2.2 als 60 frames per seconde (60 FPS). Opmerking: Als u een AVR of soundbar gebruikt, moet die ook HDCP 2.2 ondersteunen.
  • Een snelle internetverbinding van ten minste 20 Mbps (aanbevolen).
  • Toegang tot 4K-programma's van contentleveranciers (hiervoor heeft u mogelijk een abonnement nodig, bijvoorbeeld op Netflix).
  • Een HDMI-kabel voor snel dataverkeer. Aanbevolen lengte: minder dan 1,8 m
  • De adapter die wordt meegeleverd met de Chromecast Ultra.

Opmerking: De Chromecast Ultra werkt op standaard HDTV's, maar kan alleen 4K-content streamen als aan bovenstaande vereisten wordt voldaan.

Wat is HDCP 2.2?

HDCP is de technologie voor kopieerbeveiliging die nodig is om 4K Ultra HD- en 4K HDR-content te streamen. U kunt alleen content in 4K Ultra HD en 4K HDR bekijken als uw Chromecast Ultra is aangesloten op een HDMI-poort die geschikt is voor HDCP 2.2. AVR's en soundbars moeten ook geschikt zijn voor HDCP 2.2 om 4K Ultra HD- en 4K HDR-content te kunnen streamen.

Opmerking: Bij sommige tv's moet u HDR handmatig inschakelen in de tv-instellingen. Raadpleeg de handleiding voor instructies.

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of een tv en de tv-poorten geschikt zijn voor HDCP 2.2:

• Handleiding: Veel merken geven in de handleiding aan of de tv ondersteuning biedt voor HCDP 2.2.
  • Poorten: Het is mogelijk dat alleen bepaalde HDMI-poorten op een Ultra HD-tv geschikt zijn voor HDCP 2.2.  Kijk of de poorten als volgt zijn gelabeld:
    • Mobile High-Definition Link (MHL)
    • HDCP 2.2
    • UHD, Ultra HD, 4K Ultra HD
    • 4K

Aanbevolen internetsnelheid om 4K Ultra HD-content te streamen

Als u in 4K Ultra HD wilt streamen, heeft u een snelle internetverbinding nodig van ten minste 20 Mbps. Voor sommige video-apps is een nog snellere internetverbinding nodig om in 4K Ultra HD te kunnen streamen.

De internetsnelheid testen

4K-content vinden
Cast-apps met 4K-content zijn onder andere YouTube, Netflix en Vudu.
Problemen oplossen

Als het niet lukt om 4K-content te streamen, gaat u als volgt te werk.

1. Zorg ervoor dat u over het volgende beschikt:
    • Een HDTV die geschikt is voor 4K.
    • Een HDMI-poort die HDCP 2.2 ondersteunt.
      Opmerking: Als u een AVR of soundbar gebruikt, moet die ook HDCP 2.2 ondersteunen.
    • Een snelle internetverbinding van ten minste 20 Mbps (aanbevolen).
    • Toegang tot 4K-programma's van contentleveranciers (hiervoor heeft u mogelijk een abonnement nodig, bijvoorbeeld op Netflix).
    • Een HDMI-kabel voor snel dataverkeer. Aanbevolen lengte: minder dan 1,8 m
    • De adapter die wordt meegeleverd met de Chromecast Ultra.
  2. Update indien mogelijk de firmware van uw tv.