4K Ultra HD ‑sisällön striimaaminen Chromecast Ultralla

Jotta voit katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia 4K Ultra HD:nä ja 4K HDR ‑sisältöä Chromecast Ultralla, sinulla on oltava seuraavat:

• Voimakas Wi-Fi- tai Ethernet-yhteys
  • 4K-yhteensopiva HDTV (katso malliesimerkit alta)
  • HDMI-portti, joka tukee HDCP 2.2:ta ja 60 ruutua sekunnissa ‑nopeutta (60 FPS). Katso malliesimerkit yltä ja lue lisää televisiosi käyttöohjeesta.
    • Jos käytät viritinvahvistinta tai äänentoistolaitetta, niiden on myös tuettava HDCP 2.2:ta.
  • Nopea internetyhteys (suositus: vähintään 20 Mb/s)
  • 4K-sisältöä palveluntarjoajilta (saattaa edellyttää tilausta, esim. Netflix-tilauksen)
  • Nopea HDMI-johto – suositeltu pituus: alle 1,8 m
  • Chromecast Ultran mukana tullut virtalähde

Huom. Chromecast Ultra toimii tavallisella HDTV:llä, mutta striimaa 4K-sisältöä vain jos yllä olevat vaatimukset täyttyvät.

Mikä on 4K Ultra HD ja 4K HDR?

4K Ultra HD

4K Ultra HD (tunnetaan myös nimillä Ultra High Definition ja UHD) tarjoaa paremman kuvanlaadun – jopa neljä kertaa paremman kuin HD ja 1080p. Kun 4K TV yhdistetään 4K-sisältöön, Chromecast Ultra tarjoaa Ultra High Definition (4K Ultra HD) ‑sisältöä, jonka etuja ovat

• parempi kuvapisteiden resoluutio
  • tasaisempi videokuva
  • syvemmät värit.

4K HDR

4K HDR (tunnetaan myös nimellä Ultra High Definition premium) on uusi, jännittävä televisiotekniikka, joka parantaa elokuvien ja TV-ohjelmien kuvanlaatua entisestään. 4K HDR ‑sisältö tarjoaa yleensä

• syvemmät värit
  • kirkkaammat yksityiskohdat
  • syvemmät mustan sävyt, kirkkaammat valkoisen sävyt
  • laajemman väriavaruuden.
Mikä HDCP 2.2 on?

HDCP on kopiosuojatekniikka, joka vaaditaan 4K Ultra HD- ja 4K HDR ‑sisällön striimaamiseen. Voit katsoa sisältöä 4K Ultra HD:nä ja 4K HDR:nä vain, jos Chromecast Ultra on yhdistetty HDCP 2.2:ta tukevaan HDMI-porttiin. Viritinvahvistimien ja äänentoistolaitteiden on tuettava HDCP 2.2:ta, jotta ne voivat striimata 4K Ultra HD- ja 4K HDR ‑sisältöä.

Näin tiedät, tukevatko TV ja sen portit HDCP 2.2:ta:

Manuaalinen: Useat merkit määrittävät käyttöohjeessaan, tukeeko TV HCDP 2.2:ta vai ei.
Portit: Kaikki Ultra HD TV:n HDMI-portit eivät ehkä tue HDCP 2.2:ta.  Etsi nämä portit:

• Mobile High-Definition Link (MHL)
  • HDCP 2.2
  • UHD, Ultra HD, 4K Ultra HD
  • 4K

Jos et näe käyttöohjeesta, tukevatko televisiosi (tai viritinvahvistin tai HDMI-valitsin) ja sen portit HDCP 2.2:ta, katso alta esimerkkiluettelo TV-valmistajista ja niiden HDMI-porteista, jotka tukevat HDCP 2.2:ta.

4K Ultra HD content ‑sisällön striimauksen suositeltu internetnopeus
4K Ultra HD ‑sisällön striimaamiseen suositellaan nopeaa internetyhteyttä (vähintään 20 Mb/s). Jotkin videosovellukset tarvitsevat vielä nopeampaa internetyhteyttä voidakseen striimata 4K Ultra HD ‑sisältöä.

Testaa internetyhteytesi nopeus
TV-mallit, jotka tukevat 4K HDR ‑sisältöä Chromecast Ultralla

Tarkista ensin television (tai viritinvahvistimen tai HDMI-valitsimen) käyttöohjeesta, kuinka voit tunnistaa HDCP 2.2:ta tukevat HDMI-portit.

Huom. Jotkin televisiot edellyttävät HDR:n manuaalista käyttöönottoa television asetusvalikosta. Tarkista ohjeet käyttöoppaasta.

Jos tarvitset edelleen apua, katso alta esimerkkiluettelo TV-valmistajista ja niiden HDMI-porteista, jotka tukevat HDCP 2.2:ta.

TV-valmistajat HDMI-portit, jotka tukevat HDCP 2.2:ta Tukisivusto Tukipuhelinnumero (Yhdysvallat)
LG 1 http://www.lg.com/us/support 800 243 0000
Samsung Kaikki tai MHL 3.0 ‑portti http://www.samsung.com/us/support/contact 800 726 7864
Sony 2016: kaikki portit
2015: 1, 2, 3, 4
2014: 1, 2
2013: vain 4
https://esupport.sony.com/US/p/support-contacts.pl 239 245 6354
Vizio 2016: kaikki HDMI-portit
2015 tai vanhemmat (1, 2, 5)
https://support.vizio.com/s/ 855 833 3221
Philips 1, 2, 3 Ilmoitetaan myöhemmin Ilmoitetaan myöhemmin
Panasonic 3, 4 http://www.panasonic.com/in/support.html 800 103 1333
800 108 1333
Sharp 1 Ilmoitetaan myöhemmin Ilmoitetaan myöhemmin
Hisense 3, 4 https://www.hisense-usa.com/support/models 888 935 8880
TCL 2016: kaikki HDMI-portit http://www.tclusa.com/support/ 877 300 8837
Insignia 2016: kaikki portit
2015: 2, 4
https://www.insigniaproducts.com/support 877 467 4289
Toshiba 2016: kaikki portit
2014: 2, 3
http://support.toshiba.com/support/products?cat=Televisions 855 527 2411
JVC 2014: 1, 2, 3, 4 ja HDMI/MHL-portti http://support.jvc.com/consumer/support/index.jsp 800 252 5722
Sanyo Kaikki portit http://sanyo-av.com/support/index.php 800 877 5032
Magnavox Kaikki portit http://www.support.magnavox.com/html/index_us_en.html 866 341 3733
Westinghouse 1, 2, 3 http://westinghouseelectronics.com/support/ 866 442 7873

Jos olet tarkistanut käyttöohjeen ja valmistajan tukisivuston etkä vieläkään tiedä, tukeeko televisio (tai viritinvahvistin tai HDMI-valitsin) HDCP 2.2:ta, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.

4K-sisällön löytäminen
Esimerkiksi YouTube, Netflix ja Vudu ovat Cast-yhteensopivia ja sisältävät 4K-sisältöä.
Vianetsintä

Jos et voi striimata 4K-sisältöä:

1. Varmista, että sinulla on seuraavat:
    1. 4K-yhteensopiva HDTV (katso malliesimerkit alta)
    2. HDMI-portti, joka tukee HDCP 2.2:ta (katso malliesimerkit yltä)
      1. Jos käytät viritinvahvistinta tai äänentoistolaitetta, niiden on myös tuettava HDCP 2.2:ta.
    3. Nopea internetyhteys (suositus: vähintään 20 Mb/s)
    4. 4K-sisältöä palveluntarjoajilta (saattaa edellyttää tilausta, esim. Netflix-tilauksen)
    5. Nopea HDMI-johto – suositeltu pituus: alle 1,8 m
    6. Chromecast Ultran mukana tullut virtalähde
  2. Kokeile television laiteohjelmiston päivittämistä.