Firmwareversioner och viktig information för Chromecast

Uppdaterades senast: 11 juli 2022

Här är de senaste firmwareversionerna och viktig information för Chromecast-enheter. Här finns även anvisningar för att kontrollera enhetens aktuella firmwareversion.

Firmware-uppdateringar görs i steg. De produktionsversioner av firmware som visas uppdateras när de är tillgängliga på alla enheter.

Viktig information

Aktuell firmwareversion i förhandsgranskningsprogram

Enhet Firmwareversion Det här ingår i programvaruuppdateringen
Chromecast (1:a generationen) 1.36.159268​ Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast (2:a generationen) 1.56.275994 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast (3:e generationen) 1.56.275994 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast Ultra 1.56.281627 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast Audio 1.56.281627 Felkorrigeringar och förbättringar
Cast för Android TV 1.56.275391 Felkorrigeringar och förbättringar

Vill du provköra den senaste firmwareversionen innan den blir tillgänglig för alla? Gå med i förhandsgranskningsprogrammet för Chromecast.

Aktuell firmwareversion i produktion

Enhet Firmwareversion Det här ingår i programvaruuppdateringen
Chromecast (1:a generationen) 1.36.157768 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast (2:a generationen) 1.56.275994 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast (3:e generationen) 1.56.275994 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast Ultra 1.56.281627 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast Audio 1.56.281627 Felkorrigeringar och förbättringar
Cast för Android TV 1.42.179832 Felkorrigeringar och förbättringar
Chromecast med Google TV Versionsnummer: QTS1.220504.008
  • Säkerhetsuppdatering: Nivån av säkerhetskorrigering för Android uppdaterades i maj 2022
  • Plattformsförbättringar
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar
  • Ytterligare förbättringar av wifi/Bluetooth

Du kan ladda ned den senaste uppdateringen manuellt genom att följa anvisningarna här.

Kontrollera Chromecast-enhetens firmwareversion

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar följt av Enhetsinformation.
  4. Du hittar Firmwareversion för Cast: X.XXX.XXXXX under Teknisk information.

Ladda ned den senaste systemuppdateringen för Chromecast med Google TV

Uppdateringar laddas vanligtvis ned på enheten automatiskt. Så här laddar du ned den senaste uppdateringen manuellt:
  1. Öppna startskärmen på Chromecast med Google TV.
  2. Välj Inställningar följt av System följt av Om följt av Systemuppdatering.