Hitta Chromecast-enheter med hjälp av I närheten

För att du ska kunna börja casta så snabbt som möjligt får du en avisering när en Chromecast-enhet i närheten är klar för konfigurering.

Krav

• Funktionen är bara tillgänglig på Android-enheter. Den är inte tillgänglig för iOS.
  • En Android-enhet måste ha Android 9.0 eller senare.
  • Den här funktionen är tillgänglig på Chromecast-, Chromecast Ultra- och Chromecast Audio-enheter. Den är inte tillgänglig på första generationens Chromecast-enheter.

Hitta Chromecast-enheter med hjälp av I närheten

1. Aktivera Platstjänster på Android-enheten. Detta krävs för att Android-enheten ska kunna upptäcka Chromecast-enheter i närheten.
  2. Aktivera aviseringar för Google Home-appen. Öppna enhetens Inställningar följt av inställningen Aviseringar följt av Aktivera.
    Obs! Stegen varierar beroende på enhet.
  3. Slå på Chromecast-enheten.
  4. Aktivera Bluetooth på Android-enheten.
  5. Om det finns en Chromecast-enhet i närheten som inte har konfigurerats visas en avisering om att konfigurera Chromecast på Android-enheten.
  6. Starta konfigureringen genom att trycka på Konfigurera en Chromecast-enhet i närheten .
    1. Obs! Om du redan har laddat ned Google Home-appen på Android-enheten öppnas Google Home-appen. Tryck på Konfigurera en enhet följt av och följ uppmaningarna för att konfigurera enheten.
    2. Om du inte har laddat ned Google Home-appen på Android-enheten öppnas Play Butik-appen. Sedan kan du ladda ned Google Home-appen.