Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

Dichtbij gebruiken om Chromecast-apparaten te vinden

Als je het casten van je favoriete content geen moment wilt missen, kunnen we je een melding sturen zodra er een Chromecast-apparaat dichtbij is dat kan worden ingesteld.

Vereisten

• Deze functionaliteit is alleen beschikbaar op Android-apparaten. De functionaliteit is niet beschikbaar op iOS-apparaten.
  • Een Android-apparaat moet Android 6.0 of hoger zijn.
  • Deze functionaliteit is beschikbaar op Chromecast-, Chromecast Ultra- en Chromecast Audio-apparaten. Deze functionaliteit is niet beschikbaar op Chromecast-apparaten (1e generatie).

Dichtbij gebruiken om Chromecast-apparaten te vinden

1. Schakel Locatieservices in op je Android-apparaat. Je Android-apparaat kan alleen Chromecast-apparaten in de buurt detecteren als deze functie is ingeschakeld.
  2. Schakel meldingen voor de Google Home-app in. Ga op je apparaat naar Instellingen en dan Instellingen voor meldingen en dan Inschakelen.
    Opmerking: Deze stappen kunnen verschillen per apparaat.
  3. Schakel je Chromecast in.
  4. Schakel bluetooth in op je Android-apparaat.
  5. Als er een Chromecast-apparaat dichtbij is dat niet is ingesteld, zie je op je Android-apparaat een melding voor het instellen van de Chromecast.
  6. Tik op Een Chromecast-apparaat in de buurt instellen om je Chromecast in te stellen.
    1. Opmerking: Als je de Google Home-app al hebt gedownload op je Android-apparaat, wordt de Google Home-app geopend. Tik op 1 apparaat instellen en dan volg de prompts om je apparaat in te stellen.
    2. Als je de Google Home-app nog niet hebt gedownload op je Android-apparaat, wordt de Play Store-app geopend en kun je de Google Home-app downloaden.

Als je deze meldingen wilt uitschakelen, lees je dit artikel over de detectie van Dichtbij uitschakelen.