Långsam nedladdning av uppdateringar med vissa Wi-Fi-routrar

STBC (space-time block coding) är en valfri funktion i 802.11ac. Funktionen innebär att en sändare kan sända flera kopior av dataströmmar med flera antenner. Den innebär även att en mottagare kan välja den bästa bland flera datakopior för att förbättra pålitligheten. Det finns ett kompatibilitetsproblem mellan Google Nest- eller Google Home-enheter och vissa modeller av 802.11ac-routrar när funktionen används på 5 GHz-bandet. Detta kan leda till att den första over the air-uppdateringen (OTA) går långsamt.

Om din router finns med på listan nedan återställer du standardinställningarna på högtalaren eller skärmen och konfigurerar om den på 2,4 GHz-bandet. När du har slutfört konfigureringen och uppdateringen kan du byta tillbaka högtalaren eller skärmen till ett 5 GHz-band i Google Home-appen.

• TPLink Archer C7 v1 eller v2
  • Netgear R6100, 6200 eller 6300
  • Asus RT_AC66U eller RT_AC68W
  • Buffalo WZR_D1800H