Det här är Google Home-appen

Med Google Home-appen Google Home-appen kan du konfigurera, hantera och styra dina smarta hemenheter från en och samma app. Ladda ned appen på en Android-enhet, iPhone eller iPad. Lägg sedan till dina Google-enheter, som Google Nest Mini eller Nest Thermostat. Du kan även lägga till många andra kompatibla smarta hemprodukter, till exempel lampor, kameror och Matter-kompatibla enheter.

Hämta den senaste versionen av Google Home-appen Google Home-appen

Ladda ned eller uppdatera Google Home-appen Google Home-appen från Google Play Butik.

Olika sätt att använda Google Home-appen Google Home-appen

• Konfigurera Google-enheter som kameror, högtalare, skärmar, wifi-routrar, Chromecast-produkter och Pixel Tablets laddningsstation med högtalare.
  • Styr, organisera och hantera Google Nest och kompatibla enheter från andra företag. Du kan se om en enhet är kompatibel genom att titta efter märket Fungerar med Google Home eller Matter .
  • Sänd ut ett meddelande eller ring alla enheter som är länkade till hemmet med Meet.
  • Skapa och hantera rutiner för dina enheter och Google Assistent.
  • Ändra inställningarna för enheter, Google-assistenten, Google-kontot med mera.

Navigera i Home-appen

Home-appen Google Home-appen är uppdelad i flera avsnitt för att du enkelt ska hitta det du behöver.

Favoriter

Du kan lägga till eller ta bort åtgärder, automatiseringar och enheter i Favoriter för snabb och enkel åtkomst. Om du trycker länge på en enhetsruta öppnas inställningar och reglage för den enheten. Vissa enhetsrutor visar enhetens status eller innehåller reglage.

Avsnittet Favoriter kan anpassas, så att du kan fästa enheter, rum, automatiseringar och åtgärder som du vill få snabb åtkomst till och för att kontrollera enhetsstatus.

Anpassa Favoriter

• Om du vill ändra vilka åtgärder, automatiseringar eller enheter du har i Favoriter scrollar du ned och trycker på Redigera .
    • Lägg till fler rutor genom att markera kryssrutan bredvid rutan.
    • Om du vill ta bort rutor avmarkerar du kryssrutan bredvid rutan.
  • Ordna enheterna genom att trycka på Ändra ordning och dra rutorna till önskad position.

Om du trycker på en Favorit-ruta öppnas reglagen för de smarta enheter som du ansluter till Google Home-appen.

Andra viktiga funktioner i Favoriter :

• Hemmets namn/väljare: Namnet på hemmet visas högst upp i avsnittet Favoriter . Om du har konfigurerat flera hem kan du byta hem genom att trycka på hemmets namn.
  • Inkorg: I Favoriter finns även en Inkorg där du hittar viktiga aviseringar om hemmet, till exempel problem med enheten, automatiseringsförslag, inbjudningar om att gå med i ett hem m.m.
  • Enhetskategorier: Dessa visas högst upp i avsnittet Favoriter :
    • Kameror: Visa videoflödet från kameran. Om du har flera kompatibla kameror visas de i samma vy.
    • Belysning: Tänder eller släcker kompatibla smarta lampor. Styr alla lampor i hemmet eller bara lamporna i ett visst rum.
    • Wifi: Kör hastighetstest och hanterar nätverk och inställningar för Nest Wifi eller Google Wifi.
    • Klimat: Öppnar reglagen för den kompatibla termostaten. Om du har fler än en smart termostat kan du välja vilken du vill styra.
  • Minispelare för media: Visar vilken media du spelar upp just nu och på vilken enhet. Om du har flera enheter kan du streama mellan dem. Du kan starta eller stoppa uppspelningen med ett tryck.

Enheter

I Enheter ser du alla enheter som du har lagt till i hemmet ordnade efter rum. Om du trycker länge på en enhetsruta öppnas inställningar och reglage för den enheten. Vissa enhetsrutor visar enhetens status eller vissa reglage.

Enhetsstyrning

I Favoriter eller Enheter trycker du länge på enhetens ruta för att styra eller komma åt inställningarna. Det finns olika reglage för olika enheter, och några av dem kan finnas i själva enhetsrutan.

• Högtalare och skärmar från Google Nest och Home – Styr högtalarens volym och equalizer eller öppna inställningarna. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en låt, podd eller ljudbok eller sluta casta.
  • Pixel Tablet (endast i hubbläget) – Styr volymen för laddning av högtalare och sluta casta.
  • Kameror – Visa livestreamen från dina kompatibla kameror. På nyare kameror kan du också ändra inställningarna och visa historik.
  • Termostat – Justera den kompatibla termostatens aktiveringstemperatur, ändra läge och kolla omgivningstemperaturen. Beroende på termostatmodell kan det gå att ändra andra inställningar.
  • Chromecast-enheter – Styr skärmens volym eller öppna inställningarna. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en video, film eller ett tv-program eller sluta casta.
  • Lampor – Tänd eller släck kompatibla smarta lampor eller justera ljusstyrkan, om funktionen stöds.
  • Smarta kontakter – Slå på eller stäng av kompatibla smarta kontakter.
  • Högtalargrupper – Öppna gruppens inställningar.

Automatiseringar

Med Automatiseringar kan du hantera rutiner för att automatisera hemmet och få hjälp med dagliga sysslor.

• Hushållsrutiner: Skapa automatiseringar för hemmet och alla medlemmar.
    • Med rutinerna Hemma och Borta kan du automatiskt justera dina enheter, till exempel lampor och en termostat, till olika inställningar när du är hemma och när du är borta.
    • Med skriptredigeraren kan du skapa kraftfulla hemautomatiseringar och skräddarsy ditt smarta hem med ett flexibelt språk- och skriptverktyg.
  • Personliga rutiner: Skapa rutiner som är specifika för dig. Du kan till exempel spela upp morgonnyheterna när du stänger av ett alarm.
Obs! Alla medlemmar i hushållet kan se när de här rutinerna körs. Rutiner är avsedda för att göra vardagen smidigare och ska inte användas i nödsituationer eller i säkerhetssyften. Skapa inte rutiner som kan leda till skador om de inte startas eller stoppas. För vissa rutiner krävs en fungerande internetanslutning, wifi och tillgängliga tjänster från både Google och de tredje parter som tillverkar enheterna som styrs med rutinerna. Rutiner kanske inte alltid fungerar och Google ansvarar inte för eventuella skador eller förluster till följd av detta.

Aktivitet

I Aktivitet visas historiken för hemmet, inklusive händelser som registrerats av kameror, interaktioner med Google Assistent, enhetsstatus med mera.

Om du vill titta på specifika aktivitetstyper trycker du på Filter och väljer vad du vill visa. Välj bland en kombination av händelser och enheter för att hitta det du tycker är viktigast. Välj vilka filter du vill använda och tryck på Spara.

Inställningar

I inställningarna kan du visa information om hemmet och dess medlemmar, lägga till enheter, skapa nya rum och grupper, se vilka tjänster du har aktiverat och mycket annat.

Kontomeny

Använd kontomenyn för att ändra inställningarna för enheter, Google-assistenten, Google-kontot med mera.

1. Tryck på kontot Account icon uppe till höger på någon av appskärmarna.
  2. Tryck på för att öppna menyn.
    • Add another account image Lägg till ett konto – Konfigurera enheter och tjänster, lägg till medlemmar i hushållet och skapa högtalargrupper och hem.
    • Hantera konton på den här enheten – (Tryck på nedåtpilen bredvid kontot.) Lägg till eller ta bort konton.
    • Hjälp – Öppna hjälpcentren för Chromecast och Google Nest. Få svar på frågor och felsökningsinformation.
    • Feedback – skicka en feedbackrapport om Google Home- och Nest-enheter, Chromecast och enheter med inbyggd Chromecast och Pixel Tablet.