Dette er Google Home-appen

Med Google Home-appen Google Home-appen kan du konfigurere, administrere og kontrollere smarthjemenhetene dine fra én enkelt app. Last ned appen på en Android-enhet, iPhone eller iPad. Deretter legger du til Google-enhetene dine, for eksempel Google Nest Mini eller Nest Thermostat. Du kan også legge til mange andre kompatible smarthjemprodukter, for eksempel lys, kameraer og Matter-kompatible enheter.

Skaff deg den nyeste versjonen av Google Home-appen Google Home-appen

Last ned eller oppdater Google Home-appenGoogle Home-appen fra Google Play-butikken.

Måter å bruke Google Home-appen på Google Home-appen

Navigering i Home-appen

Home-appen Google Home-appen har flere deler, slik at du lettere finner det du trenger.

Favoritter

Du kan legge til eller fjerne handlinger, automatiseringer og enheter i Favoritter for å få rask og enkel tilgang. For å åpne kontrollene for en enhet, trykk og hold på enhetsfeltet. Enkelte enhetsfelt viser enhetsstatusen eller har visse kontroller.

Favoritter-delen kan tilpasses, slik at du kan feste enhetene, rommene, automatiseringene, handlingene du vil ha rask tilgang til, og sjekke enhetstilstanden.

Tilpass Favoritter

• For å endre hvilke handlinger, automatiseringer eller enheter du har i Favoritter, rull ned og trykk på Endre .
    • For å legge til flere felter, merk av for dem.
    • For å fjerne felter, fjern avmerkingen for dem.
  • For å organisere enhetene dine, trykk på Endre rekkefølge for å dra feltene dit du vil ha dem.

Når du trykker på Favoritter-feltet, åpnes kontrollene for smartenhetene du kobler til Google Home-appen.

Andre viktige funksjoner i Favoritter :

• Hjemnavn/-velger: Navnet på hjemmet vises øverst i Favoritter-delen . Hvis du har flere hjem, trykker du på navnet på hjemmet for å bytte.
  • Innboks: I Favoritter finner du også innboksen , hvor du får viktige varsler om hjemmet ditt, for eksempel enhetsproblemer, foreslåtte automatiseringer og invitasjoner til å bli med i hjem.
  • Enhetskategorier: Disse vises øverst i Favoritter-delen :
    • Kameraer: Se videofeeden fra kameraet. Hvis du har mer enn ett kompatibelt kamera, ser du dem i én visning.
    • Lys: Slå kompatible smartlys av eller på. Kontroller alle lysene i hjemmet eller bare lysene i et bestemt rom.
    • Wifi: Kjør hastighetstester og administrer Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket og -innstillingene.
    • Klima: Åpne kontrollene for den kompatible termostaten. Hvis du har mer enn én smarttermostat, kan du velge hvilken du vil kontrollere.
  • Minispiller for medieinnhold: Her ser du hvilket medieinnhold du spiller, og hvilken enhet det spilles på. Hvis du har mer enn én enhet, kan du strømme mellom enheter. Du kan starte eller stoppe medieavspillingen med ett trykk.

Enheter

I Enheter kan du se alle enhetene du har lagt til i hjemmet, organisert etter rommet de er tilordnet. For å åpne kontrollene for en enhet, trykk og hold på enhetsfeltet. Enkelte enhetsbrikker viser enhetsstatusen eller noen kontroller.

Enhetsstyring

Fra Favoritter eller Enheter kan du trykke og holde på enhetsbrikker for å kontrollere enhetene eller se alle innstillingene for dem. Forskjellige typer enheter har ulike kontroller, og noen kontroller kan være på selve enhetsbrikken.

• Google Nest- og Home-høyttalere og -skjermer: Kontroller volumet og EQ-en til høyttaleren, eller åpne innstillingene. Du kan også spille av, sette på pause, hoppe fremover eller bakover i sanger, podcaster eller lydbøker – eller stoppe castingen.
  • Pixel Tablet (bare i Hub-modus): Kontroller volumet for ladedokken med høyttaler, og stopp castingen.
  • Kameraer: Se den direktesendte videostrømmen fra de kompatible kameraene dine. Med nyere kameraer kan du også endre innstillinger og se loggen.
  • Termostat: Juster innstillingspunktet til en kompatibel termostat, bytt modus, og se omgivelsestemperaturen. Avhengig av termostatmodellen kan du muligens endre andre innstillinger.
  • Chromecast-enheter: Kontroller volumet for skjermen, eller åpne innstillingene. Du kan også spille av, sette på pause, hoppe fremover eller bakover i videoer, filmer eller TV-serier – eller stoppe castingen.
  • Lys: Slå kompatible smartlys av og på, og juster lysstyrken (hvis dette støttes).
  • Smarte stikkontakter: Slå smarte stikkontakter av og på.
  • Høyttalergrupper: Gå til innstillingene for gruppen.

Automatiseringer

Med automatiseringer kan du administrere rutiner for å automatisere hjemmet og få hjelp med daglige oppgaver.

• Husstandrutiner: Lag automatiseringer for hjemmet ditt og alle medlemmene.
    • Med Hjemme- og Borte-rutinene kan du justere enhetene dine automatisk, for eksempel lys og termostater, til ulike innstillinger når du er hjemme og ikke.
    • Med redigeringsverktøyet for skript kan du opprette kraftige hjemmeautomatiseringer for å lage et personlig tilpasset smarthjem med et fleksibelt verktøy for språk og skript.
  • Personlige rutiner: Opprett rutiner som er spesifikke for deg. Du kan for eksempel spille av favorittnyhetene dine om morgenen når du slår av en alarm.
Viktig: Alle medlemmene i husstanden kan se når disse rutinene kjører. Rutiner er bare laget for å gjøre livet litt enklere og må ikke brukes der feil kan medføre sikkerhetsproblemer. Ikke opprett rutiner som kan føre til personskade eller materielle skader hvis de ikke starter eller stopper. Rutiner kan kreve fungerende internett og wifi, og i tillegg må tjenesten være tilgjengelig både fra Google og tredjepartene som har produsert enhetene som brukes i rutinene. Det er ikke sikkert at rutiner alltid fungerer, og Google er ikke ansvarlig for eventuelle skader eller tap som oppstår som følge av rutiner som ikke fungerer.

Aktivitet

I Aktivitet ser du hjemloggen din, inkludert hendelser som er registrert av kameraer, interaksjoner med Google-assistenten, enhetstilstander og andre ting.

Hvis du vil se etter bestemte typer aktivitet, kan du trykke på Filter for å velge hva som skal vises. Velg blant en hvilken som helst kombinasjon av hendelser og enheter for å finne det som er viktigst for deg. Velg filtrene du vil bruke, og trykk på Lagre.

Innstillinger

I innstillingene kan du blant annet se informasjon om hjemmet ditt og medlemmene av det, legge til enheter, opprette nye rom og grupper samt se hvilke tjenester du har slått på.

Kontomeny

Bruk kontomenyen til å endre innstillinger og preferanser for enhetene dine, Google-assistenten, Google-kontoen din med mer.

1. Trykk på kontoen din Account icon øverst til høyre på en av hovedskjermene i appen.
  2. Trykk på for å åpne menyen.
    • Add another account image Legg til en ny konto: Konfigurer enheter og tjenester, legg til medlemmer av husstanden, og opprett høyttalergrupper og hjem.
    • Administrer kontoer på denne enheten. (For å finne dette, trykk på nedoverpilen ved siden av kontoen.) Legg til eller fjern kontoer.
    • Hjelp: Gå til brukerstøtten for Chromecast og Google Nest. Få svar på spørsmål og finn informasjon om feilsøking.
    • Tilbakemelding: Send inn en tilbakemeldingsrapport for Google Home- og Nest-enhetene, Chromecast-enhetene, enhetene dine med Chromecast innebygd og Pixel Tablet.