Google Home ‑sovellus

Google Home ‐sovelluksella Google Home ‑sovellus voit ottaa käyttöön, ylläpitää ja ohjata kodin älylaitteita yhdellä sovelluksella. Lataa sovellus Android-laitteelle, iPhonelle tai iPadille. Lisää sitten Google-laitteet, esim. Google Nest Mini tai Nest Thermostat. Voit myös lisätä monia muita yhteensopivia kodin älytuotteita, esim. valoja, kameroita ja Matter-yhteensopivia laitteita.

Google Home ‑sovelluksen Google Home ‑sovellus uusimman version lataaminen

Lataa tai päivitä Google Home ‑sovellusGoogle Home ‑sovellus Google Play Kaupasta.

Google Home ‑sovelluksen Google Home ‑sovellus käyttö

• Ota käyttöön Google-laitteita, esim. kameroita, kaiuttimia, näyttöjä, Wi-Fi-reitittimiä, Chromecast-tuotteita ja Pixel-Tabletin kaiutinlatausteline.
  • Ohjaa, järjestä ja ylläpidä Google Nest -laitteita ja muiden yritysten yhteensopivia laitteita. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden etsimällä Toimii Google Homen kanssa- tai Matter-merkin .
  • Lähetä viesti tai soita kaikkiin kotiisi yhdistettyihin laitteisiin Meetillä.
  • Luo ja ylläpidä laitteiden ja Google Assistantin ohjelmia.
  • Muuta esimerkiksi laitteiden, Google Assistantin ja Google-tilin asetuksia.

Home-sovelluksessa siirtyminen

Home-sovellus Google Home ‑sovellus on jaettu useisiin osioihin, jotta löydät etsimäsi helposti.

Suosikit

Voit lisätä toimintoja, automaatioita ja laitteita Suosikkeihin (tai poistaa niitä), jolloin löydät ne nopeasti ja helposti. Voit avata laitteen asetukset koskettamalla laitekuvaketta pitkään. Joissakin laitekuvakkeissa näkyy laitteen tila tai joitakin asetuksia.

Voit kiinnittää Suosikit ‐osioon laitteita, huoneita, automaatioita ja toimintoja, jotka haluat nopeasti käyttöön. Voit myös tarkistaa laitteen tilan.

Muokkaa Suosikkeja

• Voit muuttaa Suosikkien toimintoja, automaatiota tai laitteita vierittämällä alas ja valitsemalla Muokkaa .
    • Voit lisätä kuvakkeita valitsemalla kuvakkeen vieressä olevan ruudun.
    • Voit poistaa kuvakkeita poistamalla valinnan kuvakkeen vieressä olevasta ruudusta.
  • Voit järjestää laitteet valitsemalla Järjestä uudelleen ja vetämällä kuvakkeet haluamaasi kohtaan.

Kun napautat Suosikit-kuvaketta, Google Home ‐sovellukseen yhdistettyjen älylaitteiden säätimet avautuvat.

Muut tärkeät ominaisuudet Suosikeissa :

• Kodin nimi / valitsin: Kotisi nimi näkyy Suosikit ‑osion päällä. Jos olet luonut useita koteja, voit vaihdella niiden välillä napauttamalla kodin nimeä.
  • Postilaatikko: Suosikeilla on myös postilaatikko , josta löydät kotiisi liittyvät tärkeät ilmoitukset, esim. laiteongelmat, ehdotetut automaatiot ja liittymispyynnöt.
  • Laitekategoriat: Nämä näkyvät Suosikit ‑osion yläreunassa:
    • Kamerat: Näyttää kameran videofiidin. Jos sinulla on useampi kuin yksi yhteensopiva kamera, ne näkyvät yhdessä näkymässä.
    • Valaistus: Laittaa yhteensopivat älyvalot päälle tai pois päältä. Ohjaa kaikkia kotisi valoja tai vain tietyn huoneen valoja.
    • Wi-Fi: Suorittaa nopeustestejä ja ylläpitää Nest Wifi- tai Google Wifi ‐verkkoa ja niiden asetuksia.
    • Lämpötilat: Avaa yhteensopivan termostaatin asetukset. Jos älytermostaatteja on useita, voit säätää juuri haluamaasi.
  • Median minisoitin: Näyttää, mitä mediasisältöä parhaillaan toistat ja millä laitteella. Jos sinulla on useita laitteita, voit striimata sisältöä laitteelta toiselle. Voit käynnistää tai pysäyttää median yhdellä napautuksella.

Laitteet

Laitteet ‑osiossa näet kaikki kotiin lisäämäsi laitteet sen mukaan, mihin huoneeseen ne on sijoitettu. Voit avata laitteen asetukset koskettamalla laitekuvaketta pitkään. Joissakin laitekuvakkeissa näkyy laitteen tila tai joitakin asetuksia.

Laitteiden asetukset

Löydät kaikki laitteen asetukset ja voit muokata niitä koskettamalla pitkään kuvaketta Suosikit- tai Laitteet ‑osiosta. Eri laitteilla on erilaisia asetuksia, ja joitakin asetuksia voi olla suoraan laitekuvakkeessa.

• Google Nest- ja Home-kaiuttimet ja ‑näytöt – Säädä kaiuttimen äänenvoimakkuutta ja taajuuskorjainta tai muuta asetuksia. Voit myös aloittaa tai keskeyttää toiston, siirtyä eteen- ja taaksepäin kappaleessa, podcastissa tai äänikirjassa tai lopettaa striimauksen.
  • Pixel Tablet (vain hubitila) – Säädä kaiutinlataustelineen äänenvoimakkuutta ja lopeta striimaus.
  • Kamerat – Katso livevideostriimiä yhteensopivista kameroista. Uudemmilla kameroilla voit myös muuttaa asetuksia ja katseluhistoriaa.
  • Termostaatti – Valitse yhteensopivan termostaatin asetukset ja tila sekä katso ympäristön lämpötila. Voit ehkä muuttaa muita asetuksia termostaatin mallista riippuen.
  • Chromecast-laitteet – Säädä näytön äänenvoimakkuutta tai muuta asetuksia. Voit myös aloittaa tai keskeyttää toiston, siirtyä eteen- ja taaksepäin videossa, elokuvassa tai TV-ohjelmassa tai lopettaa striimauksen.
  • Valot – Sytytä ja sammuta yhteensopivia älyvaloja ja säädä niiden kirkkautta (jos tätä tuetaan).
  • Älypistokkeet – Laita yhteensopiva älypistoke päälle tai pois päältä.
  • Kaiutinryhmät – Avaa ryhmän asetukset.

Automaatiot

Automaatioiden avulla voit hallinnoida ohjelmia, joiden avulla voit automatisoida kotisi ja saat apua päivittäisten tehtävien hoitamiseen.

• Kodin ohjelmat: Luo automaatioita kotiisi ja kaikille sen jäsenille.
    • Kotona- ja Poissa-ohjelmien avulla voit säätää laitteita (esim. valoja ja termostaattia) automaattisesti eri asetuksiin, kun olet kotona ja kun olet poissa.
    • Skriptieditorilla voit luoda tehokkaita ja yksilöityjä kodin automaatioita joustavan kielen ja skriptityökalun avulla.
  • Omat ohjelmat: Luo omia ohjelmia. Voit esimerkiksi toistaa aamun suosikkiuutiset, kun ohitat herätyksen.
Tärkeää: Kaikki kodin jäsenet voivat nähdä, milloin nämä ohjelmat ovat käynnissä. Ohjelmat on tarkoitettu vain helpottamaan elämää, ei turvallisuuden tai tietoturvan kannalta kriittisiin käyttötapauksiin. Älä luo ohjelmia, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumisen tai vahinkoa, jos ne eivät käynnisty tai pysähdy. Ohjelmat tarvitsevat toimivan internetyhteyden, Wi-Fi-yhteyden ja palvelut. Tämä koskee sekä Googlen että niiden kolmansien osapuolten palveluita, jotka ovat valmistaneet ohjelmiin kuuluvat laitteet. Ohjelmat eivät välttämättä toimi aina, eikä Google ole vastuussa vahingoista tai menetyksistä, jotka johtuvat ohjelmien virheistä.

Toiminta

Toiminta näyttää kotisi historian, esimerkiksi kameroiden tallentamat tapahtumat, Google Assistantin kanssa käymäsi keskustelut ja laitteiden tilat.

Jos haluat hakea tietynlaisia tapahtumia, valitse Suodata. Valitse sitten, mitä haluat nähdä. Etsi sinulle tärkeimpiä tapahtumia valitsemalla haluamasi tapahtuma- ja laiteyhdistelmä. Valitse suodattimet ja sitten Tallenna.

Asetukset

Asetukset-sivulla näet esimerkiksi kotisi tiedot, jäsenet, käyttöönottamasi palvelut sekä voit lisätä laitteita ja luoda uusia huoneita ja ryhmiä.

Tilivalikko

Tilivalikon kautta voit muuttaa esimerkiksi laitteiden, Google Assistantin ja Google-tilin asetuksia.

1. Napauta tiliäsi Account icon minkä tahansa sovelluksen päänäytön oikeasta yläreunasta.
  2. Avaa valikko napauttamalla .
    • Add another account image Lisää toinen tili – Ota laitteita ja palveluja käyttöön, lisää kotitalouteen jäseniä ja luo kaiutinryhmiä ja koteja.
    • Ylläpidä tämän laitteen tilejä – (Löydät tämän, kun napautat alanuolta tilisi vierestä.) Lisää tai poista tilejä.
    • Ohje – Siirry Chromecast- ja Google Nest ‑ohjekeskuksiin. Löydät vastauksia kysymyksiin ja ohjeita ongelmatilanteisiin.
    • Palaute – Lähetä palauteraportti Google Home- ja Nest-laitteista, Chromecastista ja Chromecast Built-In ‐laitteista ja Pixel Tabletista.