Spela upp YouTube-videor på en Chromecast-kompatibel tv med en högtalare eller skärm

Starta och styr YouTube-videor på en tv med Chromecast eller inbyggd Chromecast – med hjälp av rösten.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej.

Läs mer om digitalt välmående

Steg 1. Länka tv:n med Google Home-appen

Länka tv:n till högtalaren eller skärmen

Länka en enhet

Obs! Följande steg är valfria om du bara vill styra tv:n med telefonen eller surfplattan. Om du vill styra tv:n med hjälp av röstkommandon via högtalaren eller skärmen följer du anvisningarna nedan.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

5. Tryck på Favoriter eller Enheter
  6. Tryck länge på enhetens ruta.
  7. Tryck på Inställningar uppe till höger  följt av Igenkänning och delning.
  8. I avsnittet Inställningar för Google Assistent väljer du inställningarna för Personliga resultat och Voice Match.

Obs! Om meddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar följt av Ta bort enhet.
Cast-enheter med röststyrning för YouTube-videor

På följande Cast-enheter går det att spela upp YouTube-videor på tv:n med högtalaren eller skärmen:

1. Chromecast
  2. en tv med inbyggd Chromecast
  3. Android TV-enheter

Viktigt! Vissa smarta tv:ar kan se ut att ha stöd för cast-teknik, eftersom funktionerna påminner om att casta. Läs mer om smarta tv-modeller som har stöd för cast-teknik.

Steg 2. Styra YouTube-videor på tv:n med röstkommandon

Det här är några exempel på saker du kan säga till Google-assistenten på en högtalare eller skärm när du vill spela upp YouTube-videor på tv:n:

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Spela upp videor från ett tv-program/en YouTube-kanal/med en artist ”Spela videor med [artist] på [tv:ns namn]”
”Spela videor från [YouTube-kanal] på [tv:ns namn]”
”Spela upp videor från [tv-program] på [Chromecast-namn]”
Spela upp en viss video eller låt ”Spela upp trailern för [videons namn] på [tv:ns namn]”
”Spela upp [låtens namn] på [tv:ns namn]”
Spela upp videor efter kategori ”Spela upp videor från [ämne] på [tv:ns namn]”

Aktivera undertexter

Inaktivera undertexter

”Aktivera undertexter”
”Aktivera textning”
”Undertexter på”
”Textning på”

”Inaktivera undertexter”
”Inaktivera textning”
”Undertexter av”
”Textning av”

Aktivera undertexter för ett visst språk

Obs! Vilka språk som stöds beror på innehållstjänsten och videotiteln.

”Aktivera undertexter på [språk]”

Om du vill styra videor på en fjärrenhet lägger du till ”på [enhetens namn]” i något av de grundläggande röstkommandona för musik. ”Pausa på [enhetens namn]”
”Återuppta på [enhetens namn]”
”Hoppa över på [enhetens namn]”
”Stoppa på [enhetens namn]”

Om du bara har en länkad Cast-enhet med röststyrning behöver du inte säga dess namn när du säger kommandot. I stället kan du säga ”Hey Google, …<på tv:n>” eller ”Hey Google, …<på Chromecast>”.

Andra sätt att styra video

Med Google Home-appen
  1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter .
  4. Tryck på den aktuella mediesessionen för
    • uppspelningskontroller
    • volymkontroll (media och Google Assistent)
    • val av uppspelningsenhet.

På mediespelaren visas följande uppgifter om den aktuella sessionen:

• innehållsleverantör
  • namn (på låten/poddavsnittet/radioprogrammet)
  • artist (om sådan finns)
  • samling (spellista/album/poddserie/radiokanal) (om sådan finns).

Du kan även pausa/återuppta, stoppa och styra fjärrenheten från enhetskortet.

Lösa problem