Vereisten voor Chromecast-apparaten

Hier volgen de minimale vereisten voor het instellen en gebruiken van Chromecast-apparaten:

Besturingssysteemvereisten voor mobiele apparaten

Met de Google Home-app  op geschikte mobiele apparaten kun je de Chromecast met Google TV, Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio en tv's en speakers met Chromecast ingebouwd instellen.

De Google Home-app is geschikt voor de volgende mobiele apparaten:

• Een Android-telefoon die actief is Android 8.0 of hoger
  • Een Android-tablet die actief is Android 8.0 of hoger
  • Een iPhone of iPad met iOS 14.0 of hoger

Je kunt de Google Home-app downloaden via de Google Play Store of de App Store.

Opmerking: Een computer gebruiken om de Chromecast in te stellen, wordt niet meer ondersteund. Gebruik een mobiel apparaat om de Chromecast in te stellen.

Hardware- en breedbandvereisten

Alle Chromecast-apparaten vereisen een tv met High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 1.3 of hoger ingebouwd. HDCP 2.2 is vereist om 4K-content te ondersteunen. De meeste tv's die 5 jaar oud of nieuwer zijn en een HDMI-poort hebben, hebben minstens 1 poort die HDCP 2.2 ondersteunt.

Je moet naast de bovenstaande vereisten ook voldoen aan de volgende vereisten om 4K- of Ultra HD-content (High Definition) te bekijken:

• Je hebt voor 4K-content een 4K-tv en een snelle internetverbinding (minstens 20 Mbps) nodig.
  • Je hebt voor HDR-content (High Dynamic Range) een HDR-tv nodig.

Belangrijk:

1. De beschikbaarheid en prestaties van functies en services zijn app-, apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies en services in alle regio's beschikbaar.Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.
  2. De duur van de content, de beschikbaarheid van het netwerk van je internetprovider en andere factoren kunnen invloed hebben op je internetsnelheid en de mogelijkheid van het Chromecast-apparaat om content in de best mogelijke resolutie weer te geven. Bekijk meer informatie over 4K Ultra HD-content streamen.

Lees het artikel over Chromecast-specificaties voor meer informatie over technische specificaties voor Chromecast-apparaten.

Servicevoorwaarden en privacy

De Servicevoorwaarden van Google en de aanvullende Servicevoorwaarden van Nest zijn van toepassing op het gebruik van de Google Home-app en apparaten die zijn ingesteld via de app. Opmerking: In het Privacybeleid wordt beschreven hoe gegevens worden verwerkt door deze app en deze apparaten.Ga voor meer informatie hierover naar het Helpcentrum-artikel over privacy bij Google Nest.Lees meer over hoe we ons inzetten voor privacy in huis.