Veelgestelde vragen over groepsweergave met Multi-room

Groepen maken

Moeten alle speakers hetzelfde netwerk gebruiken om deze te kunnen groeperen?

Ja. Alle speakers moeten met hetzelfde netwerk zijn verbonden om de speakers te kunnen groeperen.
Opmerking: Dual-band toegangspunten (5GHz- en 2,4GHz-kanalen), bekabelde verbindingen (ethernet) en verbindingen via wifi-extenders worden ondersteund voor groepsweergave met Multi-room.
Zet TP- of clientisolatie uit op je toegangspunt (TP) of extender en zorg ervoor dat doorsturen van multicast tussen de wifi-netwerken niet aanstaat.
Hoeveel groepen kan ik maken?
Je kunt zo veel groepen maken als je wilt.
Hoeveel speakers kan ik toevoegen aan een groep?
Je kunt zo veel speakers aan een groep toevoegen als je wilt. Bedenk wel dat als je veel speakers aan een groep toevoegt, dit kan leiden tot intensiever netwerkverkeer en een grotere kans op uitval van audio.
Kan 1 speaker deel uitmaken van meerdere groepen?
Ja. 1 speaker kan deel uitmaken van zo veel groepen als je wilt.

Kan ik mijn Chromecast (die video cast) toevoegen aan een groep?

Ja. Je kunt je Chromecast-apparaat toevoegen aan een groep.

Kan ik mijn Android TV aan een groep toevoegen?

Nee. Het groeperen van Android TV's wordt niet ondersteund.

Kan ik mijn ingebouwde Chromecast-audioapparaten toevoegen aan een groep?

Ja. Je kunt je audioapparaten met Chromecast ingebouwd toevoegen aan een groep.

Afspeelkwaliteit

Wordt de audio geresampled of aangepast?
Nee. Muziek wordt op alle speakers in de oorspronkelijke indeling afgespeeld om geluid van hoge kwaliteit te garanderen.
Hoe kan ik uitval tijdens groepsweergave voorkomen?
Overweeg de volgende aanbevelingen om voor een betrouwbare groepsweergave te zorgen:
  • Probeer verbinding te maken met minstens 1 Chromecast Audio via de ethernetadapter voor Chromecast.
  • Probeer verbinding te maken met Chromecast Audio-apparaten die zich in de buurt van je router bevinden via een 5GHz-netwerk.
  • Plaats je Chromecast Audio dichter bij je router.

Mijn speakergroep speelt niet synchroon af. Wat kan ik doen?

Een van je speakers veroorzaakt mogelijk vertraging in de weergave. Probeer de vertraging bij groepsweergave aan te passen voor die speaker.
Ik heb muziek naar 1 speaker binnen een groep gecast tijdens groepsweergave en toen stopte de groepsweergave. Is dat normaal?
Ja. Als je naar 1 speaker binnen een groep cast tijdens groepsweergave, wordt de groepsweergave op alle speakers gestopt.

Groepen toevoegen of verwijderen

Kan ik speakers toevoegen aan of verwijderen uit een actieve groepsweergave?
Je kunt tijdens de weergave speakers aan een groep toevoegen door de groep te bewerken. Let op: Als je speakers uit een actieve groep verwijdert, wordt de weergave gestopt.
Mijn groepskaart toont niet alle speakers die ik aan een groep heb toegevoegd. Wat is er mis?

Check eerst of alle groepsspeakers op een stopcontact zijn aangesloten en verbinding hebben met internet. Sluit vervolgens de Google Home-app helemaal af en open deze opnieuw.

Als je je speakers nog steeds niet kunt vinden, kun je het probleem proberen op te lossen met behulp van dit artikel.
Ik heb een groep verwijderd, maar deze komt steeds weer in mijn lijst met apparaten te staan. Hoe kan ik de groep helemaal verwijderen?
Soms duurt het even voordat de groep helemaal uit de lijst met apparaten is verwijderd. Verwijder de groep opnieuw, wacht 1 tot 2 minuten, sluit de app helemaal af en open deze daarna weer.
Opmerking: Speakergroepen kunnen alleen worden gemaakt vanaf een telefoon of tablet. Deze functie wordt niet ondersteund in de Chrome-browser. Je kunt vanuit Chrome wel naar een groep casten.