Nettskytjenester fra Chrome for casting til Hangouts og Cast for Education

Del innhold med andre Google Hangout-deltakere eller Cast for Education-brukere med Chrome. Her finner du mer informasjon om nettskytjenester og hvordan du kommer i gang:

Om nettskytjenester
Med nettskytjenester kan du dele innholdet på nettleserfaner eller på skrivebordet med andre brukere via tjenester som Google Hangouts eller mottakerprogrammet for Cast for Education. Disse tjenestene er bare tilgjengelige når du er logget på Chrome.

Hvis du slår på dette alternativet, kan du se andre tjenester i Chrome som du kan dele skjermbildet ditt med, inkludert:

• Hangouter du for øyeblikket deltar i eller har planlagt i kalenderen.
  • Cast for Education-mottakere du administrerer, eller som er tilgjengelige for deg (mottakere er enheter som er tilkoblet projektoren i klasserommet).
Sånn konfigurerer du casting til skytjenester (for eksempel Hangouts eller Cast for Education) fra Chrome
  1. Last ned Chrome hvis den ikke er installert allerede.
  2. Sjekk at du kjører den nyeste versjonen av Chrome. Hvis du er usikker, kan du se her for informasjon om hvordan du installerer Chrome-oppdateringer.
  3. Logg på Chrome-nettleseren.
  4. Fest cast-ikonet til Chrome-verktøyraden.
  5. Sjekk at datamaskinen er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Chromecast-enheten.
  6. Hvis du har festet cast-ikonet Inactive cast extension :
    1. Finn cast-ikonet Inactive cast extension øverst til høyre i nettleservinduet.
    2. Høyreklikk (Control + klikk på Mac) på cast-ikonet Inactive cast extension på verktøyraden, og sjekk at det er merket av for Slå på skytjenester:
Sånn slår du av casting til skytjenester fra Chrome
Støtte for nettskytjenester slås på automatisk når du logger på Chrome.  Hvis du vil slå av denne funksjonen, kan du følge denne fremgangsmåten:
  1. Fest cast-ikonet til Chrome-verktøyraden hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Finn cast-ikonet Inactive cast extension øverst til høyre i nettleservinduet.
  3. Høyreklikk (Control + klikk på Mac) på cast-ikonet på verktøyraden Inactive cast extension , og sjekk at avmerkingen for Slå på skytjenester er fjernet:
  4. Du kan slå det på igjen ved å gjenta trinn 2–3 ovenfor og sjekke at det er merket av for Slå på skytjenester
Sånn begynner du å caste til en Hangout eller Cast for Education-mottaker fra Chrome
  1. Gjør følgende for å se tilgjengelige Hangouter du kan caste til fra Chrome:
    1. Planlegg en Hangout i Google-kalenderen din.
    2. Hvis du er logget på et Google Apps-domene og ikke finner Hangouten du vil caste til, kan du skrive inn navnet manuelt i tekstfeltet «Skriv inn Hangout-navnet». Velg deretter Legg til en Hangout.
  2. For å se tilgjengelige Cast for Education-mottakere fra Chrome må du enten installere og konfigurere et mottakerprogram for Cast for Education eller få tillatelse til å caste til en eksisterende mottaker.  Her er mer informasjon om Google Cast for Education.
  3. Sånn begynner du å dele innhold fra Chrome-nettleseren med de andre deltakerne i Hangouten eller dele innholdet ditt med en Cast for Education-mottaker:
    1. Klikk på nettleserfanen med innholdet du vil caste.
    2. Klikk på cast-ikonet Inactive cast extension øverst til høyre i Chrome-nettleseren.
    3. Du kan også klikke på verktøymenyen i Chrome Menu øverst til høyre i Chrome-nettleseren. Klikk deretter på Cast:
      Cast from Chrome
    4. Velg blant de tilgjengelige Hangoutene eller Cast for Education-mottakerne.
Viktig informasjon om personvernreglene
Chrome må brukes i overensstemmelse med personvernreglene for Chrome, og når Google Hangouts brukes via Cast, må det skje i overensstemmelse med Googles personvernregler. Når du caster innhold fra Chrome, sendes som standard diagnostikklogger via Hangouts for å forbedre Hangouts. Denne loggingen kan slås av ved å fjerne merket for «Send ytterligere diagnostikk»-alternativet på Innstillinger for videosamtaler-skjermbildet i Hangouts.