Suoratoistaminen Hangouts- ja Cast for Education ‑pilvipalveluihin Chromesta

Voit jakaa sisältöä muille Google Hangout ‑osallistujille tai Cast for Education ‑käyttäjille Chromen avulla. Tässä lisätietoja pilvipalveluista ja ohjeita, joilla pääset alkuun:

Tietoja pilvipalveluista
Pilvipalveluiden avulla selaimen välilehden tai työpöydän näkymän voi jakaa muille käyttäjille esimerkiksi Google Hangoutsissa tai Cast for Education ‑vastaanotinsovelluksessa. Ominaisuus on käytettävissä vain, jos olet kirjautuneena Chromeen.

Kun ominaisuus on käytössä, Chrome näyttää sinulle muita näytön jakamista tukevia palveluja:

• Hangoutit, joihin osallistut tällä hetkellä tai jotka olet merkinnyt Kalenteriin
  • Cast for Education ‑vastaanottimet (eli luokkahuoneen projektoriin yhdistetyt laitteet), joita hallinnoit tai jotka ovat käytössäsi.
Pilvipalvelujen (esim. Hangoutsin tai Cast for Educationin) suoratoiston määrittäminen Chromessa
  1. Jos et vielä käytä Chromea, lataa se.
  2. Varmista, että käytössäsi on Chromen uusin versio. Jos sinulla on ongelmia, näin saat Chrome-päivitykset.
  3. Kirjaudu sisään Chrome-selaimeen.
  4. Kiinnitä Cast-painike Chromen yläpalkkiin.
  5. Varmista, että tietokoneesi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecast-laitteen kanssa.
  6. Jos Cast-painike Inactive cast extension on kiinnitetty:
    1. Etsi Cast-painike Inactive cast extension selainikkunan oikeasta yläkulmasta.
    2. Klikkaa Cast ‑yläpalkkikuvaketta Inactive cast extension hiiren kakkospainikkeella (Macilla Control ja klikkaus) ja varmista, että kohdassa Ota pilvipalvelut käyttöön on valintamerkki:
Chromen pilvipalvelusuoratoiston poistaminen käytöstä
Pilvipalvelujen tuki on automaattisesti käytössä, kun kirjaudut Chromeen.  Jos haluat poistaa ominaisuuden käytöstä, toimi seuraavasti:
  1. Kiinnitä Cast-painike Chromen yläpalkkiin, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Etsi Cast-painike Inactive cast extension selainikkunan oikeasta yläkulmasta.
  3. Klikkaa Cast-yläpalkkikuvaketta Inactive cast extension hiiren kakkospainikkeella (Macilla Control ja klikkaus) ja varmista, ettei kohtaa Ota pilvipalvelut käyttöön ole valittu:
  4. Voit ottaa palvelut uudestaan käyttöön toistamalla edellä mainitut vaiheet 2–3 ja varmistamalla, että kohta Ota pilvipalvelut käyttöön on valittuna.
Hangoutiin tai Cast for Education ‑vastaanottimeen suoratoistaminen Chromesta
  1. Tarkastele Hangouteja, joihin voit suoratoistaa Chromesta:
    1. Lisää Hangout Google Kalenteriisi.
    2. Jos olet kirjautunut sisään Google Apps ‑verkkotunnukseen etkä löydä Hangoutia, johon haluat suoratoistaa, voit kirjoittaa sen itse Anna Hangoutin nimi ‑tekstikenttään. Valitse sitten Lisää Hangout.
  2. Jos haluat nähdä käytettävissä olevat Chromen Cast for Education ‑vastaanottimet, asenna tai määritä Cast for Education ‑vastaanotinsovellus tai pyydä oikeus suoratoistaa toiseen vastaanottimeen.  Täällä on lisätietoja Google Cast for Educationista.
  3. Jos haluat aloittaa Chrome-selaimesta jakamisen muiden Hangoutin osallistujien kanssa tai jos haluat jakaa sisältösi Cast for Education ‑vastaanottimen kanssa:
    1. Klikkaa selaimen välilehteä, jonka haluat suoratoistaa.
    2. Klikkaa Chrome-selaimen oikeassa yläkulmassa Cast-painiketta Inactive cast extension .
    3. Voit myös klikata Chrome-selainikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Chromen työkaluvalikkoa Menu. Valitse sitten Suoratoista…
      Cast from Chrome
    4. Valitse yksi käytettävissä olevista Hangouteista tai Cast for Education ‑vastaanottimista.
Tärkeää tietoa tietosuojakäytännöstä
Chromen käyttö on Chromen tietosuojakäytännön alaista, kun taas Google Hangoutsin käyttö Castin kautta on Googlen tietosuojakäytännön alaista. Hangouts lähettää oletuksena diagnostiikkalokeja eteenpäin, kun sisältöä suoratoistetaan Chromesta, jotta Hangoutsia voidaan kehittää. Voit poistaa nämä lokit käytöstä Hangoutsin Videopuheluasetuksissa poistamalla valinnan kohdasta Ilmoita enemmän diagnostiikkatietoja.