Vertraging bij groepsweergave corrigeren

Als je groepsweergave optimaal wilt gebruiken, moeten alle speakers of tv's in de groep het geluid synchroon afspelen. Als je de volgende apparaten in een speakergroep hebt, kan dit soms vertraging opleveren:

• Chromecast
  • Chromecast Audio
  • Speakers met Chromecast ingebouwd

Wordt de audio niet synchroon afgespeeld, volg dan de onderstaande instructies.

Vertraging bij groepsweergave corrigeren

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Cast muziek naar de groep waarvan het geluid niet synchroon wordt afgespeeld.
  3. Ga tussen de asynchrone speakers staan (of ga er zo dichtbij mogelijk staan) en pas de volumeniveaus aan zodat je beide op ongeveer hetzelfde niveau hoort.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app.
  5. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  6. Tik op Instellingen  en dan Audio en dan Correctie van groepsvertraging.
  7. Verplaats de schuifregelaar naar links of rechts totdat het geluid synchroon wordt afgespeeld.

Opmerking: Bij veel apparaten is de vertraging zo extreem klein dat de groepsweergave toch synchroon klinkt zonder dat je iets hoeft aan te passen. Pas de correctie voor vertraging bij groepsweergave alleen aan als je een consequente en aanzienlijke vertraging opmerkt. De instelling voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave is alleen van toepassing op groepsweergave. Deze instelling heeft geen invloed op de weergave als je iets naar een losse speaker of tv cast. De correctie voor vertraging bij groepsweergave van een apparaat wordt toegepast op alle groepen waarvan het apparaat deel uitmaakt. Als je een Chromecast Audio aansluit op een andere speaker of tv, kan de vorige instelling voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave onjuist zijn. Zorg dat je deze eerst weer instelt op een vertraging van 0 en luister dan of er extra correctie nodig is.

Tips voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave

Hoe weet ik of ik een groepsvertraging moet corrigeren?

Stel jezelf de volgende vragen om te bepalen of je een groepsvertraging moet corrigeren:

1. Hoor je de asynchrone weergave consistent bij verschillende groepsweergavesessies?
  2. Is de asynchrone weergave consistent tijdens een groepsweergavesessie?
  3. Is de asynchrone weergave merkbaar in grote delen van je huis?
  4. Verhindert de asynchrone weergave dat je optimaal muziek kunt afspelen?
  • Als je vraag 1 en 2 met ja hebt beantwoord, heeft een van de speakers een inherente vertraging die je kunt corrigeren.
  • Als je alle vragen met ja hebt beantwoord, kun je proberen de groepsvertraging te corrigeren.
Hoe weet ik welke speaker ik moet corrigeren?

Je moet de correctie voor groepsvertraging altijd verhogen voor de speaker die het geluid als laatste afspeelt.
Zo bepaal je welke speaker je moet corrigeren:

1. Cast naar de groep en luister welke speaker het geluid als laatste afspeelt.
  2. Kies een van de speakers en verhoog de vertragingscorrectie. Als de synchronisatie verbetert, ga je verder met deze speaker. Verslechtert de synchronisatie, dan stel je de vertraging weer in op 0 en probeer je een van de andere speakers.
Hoe weet ik wat de juiste aanpassing is?

Volg deze stappen om voor een juiste aanpassing te zorgen:

1. Aanpassingen voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave mogen alleen worden doorgevoerd wanneer er muziek naar de groep wordt gecast. Op deze manier kun je de wijzigingen onmiddellijk horen.
  2. Als de groep uit meer dan 2 speakers bestaat, kies je 2 speakers die het geluid niet synchroon afspelen en zet je het geluid van de rest uit.
  3. Ga tussen de asynchrone speakers staan (of ga er zo dichtbij mogelijk staan) en pas de volumeniveaus aan zodat je beide op ongeveer hetzelfde niveau hoort.
  4. Begin met het verhogen van de vertragingscorrectie van de speaker die het geluid als laatste afspeelt totdat het afspelen synchroon loopt.
  5. Herhaal deze stappen als er verdere aanpassingen nodig zijn.
Wat is een normale vertraging voor mijn speaker/soundbar/receiver?

Speakervertragingen kunnen per model verschillen.

De volgende vertragingen zijn gebruikelijk voor specifieke categorieën:

• Speakers: 0-40 ms, meestal geen vertraging
  • Soundbars: 0-80 ms, inherente vertragingen zijn gebruikelijk
  • Receivers: 0-70 ms, inherente vertragingen zijn gebruikelijk

Opmerking: De bovenstaande cijfers zijn veelvoorkomende waarden. De vertraging van sommige modellen kan buiten dit bereik liggen.

Opmerking: Speakergroepen kunnen alleen worden gemaakt vanaf een telefoon of tablet. Deze functie wordt niet ondersteund in de Chrome-browser. Je kunt vanuit Chrome wel naar een groep casten.