Uppdateringar för din Chromecast

För att du ska kunna använda de senaste funktionerna för Chromecast kan din enhet behöva uppdateras till den senaste programversionen. Uppdateringen görs automatiskt som en del av konfigureringen. Du behöver inte göra något.

Om du har en Chromecast med Google TV visas inte uppdateringen i Google Home-appen. Du måste uppdatera Chromecast via tv:n. Så här gör du: Välj Inställningar på startskärmen för Chromecast med Google TV följt av System följt av Om följt av Systemuppdatering.

Obs! Det går inte att casta medan uppdateringen installeras. Vänta tills uppdateringen är klar innan du försöker casta igen.

Här är en översikt över vad du kan förvänta dig under uppdateringen:

• Konfigureringsförloppet visas i Google Home-appen.
  • Du kan se status för uppdateringen på tv:n.
  • Du kan se på LED-lampan på sidan av Chromecast att uppdateringen fortfarande pågår.
  • Uppdateringen kan ta upp till 10 minuter. Om uppdateringen tar mycket längre tid än väntat kontrollerar du om uppdateringen fortfarande pågår genom att titta på LED-lampan. Lampan ska blinka med pulserande rött sken medan uppdateringen pågår.
  • Du kan starta om Chromecast-enheten så att uppdateringen startas om automatiskt, om det behövs. Koppla bort enheten från strömkällan och vänta i en minut innan du sätter i den igen.

Om problemet kvarstår återställer du standardinställningarna på enheten och testar att konfigurera den på nytt, helst i ett nätverk på frekvensbandet 2,4 GHz om ett sådant är tillgängligt.